Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit lehet mondani egy fiatal...

Mit lehet mondani egy fiatal haldoklónak?

Figyelt kérdés

Még 40 sincs,két picigyereke van,anya testvérének a férje...1 éve diagnosztizált azóta mindenhová áttétes rák,legjobb orvosok is már csak a külföldön fejlesztés alatt levő gyogyszerekkel kisérleteznek (gerson,meg ujmedicina semmit nem ér,veterás vizet issza,meg ami létezett ki lett probálva,semmi nem használ),de nem is biztatják már,anyukája is ebben halt meg,max pár honapja lehet

mit lehet ilyenkor mondani?hazaköltöztek nagyiékhoz,gyerekekre sokat vigyázok,ők nem is aértik még,hogy miért jár anya meg apa állandóan korházba,én meg nem tudok mit mondani (nem a gyerekeknek,hanem a betegnek)

probáltam eddig ugy viselkedni,hogy nem lesz semmi baj,majd meggyogyul ugy is,csak ma mondták meg az orvosok,hogy esélytelen,a kisérletezgetés a külföldi még nem forgalmazott gyogyszerekkel is max azért,hogy ne egyhelyben ülve várja a véget...

hogy viszonyuljunkn igy hozzá...nagyim nyugtatokkal,de a többiek?

22/L

2010. jan. 12. 19:58
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
100%

Szia! borzasztó olvasni számomra is ezeket a sorokat...elképesztő, hogy ilyen szeretetre méltó fiatal családapának mennie kell:( igazságtalan az élet sajnos...és ez mennyire közhely, de mennyire igy van...az az ember aki veri a feleségét, alkoholizál rendesen...évekig tudja nyomorgatni a családot...

hihetetlen...kivánok sok erőt a feleségének...nem tudom valaha fel lehet-e dolgozni egy ilyen tragédiát...sajnálom, tanácsot adni képtelen vagyok, megrigattál...:(

2010. jan. 12. 21:51
 32/42 anonim válasza:
Nem tudom mit lehet ilyenkor mondani. Az tény, hogy elsírtam magam amikor belegondoltam, hogy én mit tennék. Szomorú dolog ez... Nagyon szomorú. :(
2010. jan. 12. 21:51
 33/42 anonim ***** válasza:
Ó Istenem, de borzasztó. Veled érzek édesapám, igaz ő már idős, de mindenkinek a saját szerette a legfontosabb fél éve van a kórházban, ez idő alatt sokszor volt a halál torkában, legalább ötször elsirattam már. De szerencsére még él, és örül ha mindennap bemegyünk hozzá. Én a humorommal felvidítom, és olyankor nevet is.Tudjuk nincs remény, de addig amíg él fogom a kezét, mesélek neki, és ő is tudja mi a szomorú helyzet. De tudom nyugodt szívvel válok majd el tőle, mert mindent megtettem érte.Te is amint írod ahol tudsz segítesz. Kegyetlen a sors nagyon kegyetlen. Én erőt kívánok nektek, de nagyon sokat.
2010. jan. 12. 22:04
 34/42 anonim ***** válasza:
100%
Én is azt kívánom h gyógyuljon meg! Akár próbálkozzatok külfölddel, sose lehet tudni! Harcolni kell! És sose éreztessétek vele! Tereljétek el a figyelmét, ha tudjátok! Vannak olyan igazságtalan dolgok, amit sose értünk meg. Remélem h minél hamarobb felfedeznek az összes szemét betegségre gyógyszert, és nemcsak a gazdagoknak! Légyszi ne legyetek feszültek, mert akkor amiatt is szenved.Nyugodtnak, és erősnek kell lennetek. Reméljük, van megoldás!
2010. jan. 12. 22:26
 35/42 anonim ***** válasza:
Milyen igaz,amit az előző hozzászóló írt.Nyugodtnak és erősnek kell lenni!Most ő legyen a legfontosabb,értem ezen azt,hogy ha el akar vonulni hagyjátok,mert nehéz ám a nem szenvedést színlelni.Elmondásod alapján ő olyan típus,aki nem mutatja ki a fájdalmát és tartja magát azért,hogy a szerettei ne essenek kétségbe.Ez borzasztó nehéz lehet.Az én apukám is ezt tette,mindennap látogattuk,állandóan vele akartunk lenni,ő pedig alig bírta negyed óráig,mert addig tudta színlelni azt,hogy jól van.Akkor is mi voltunk a fontosak,azért tette,hogy mi higyjük,hogy meggyógyul,pedig ő már tudta,hogy mennie kell.Önzetlen,melegszívű ember volt és olyan férj és édesapa ill. ember,amilyen én is szeretnék lenni.Valószínűleg a Te rokonod is ilyen ember.Kitartást kívánok Neki és az egész családodnak is!
2010. jan. 13. 00:23
 36/42 anonim ***** válasza:

Azt a beteg is tudja,hogy a körülöttelévők nem tudják hogy közeledjenek hozzá, nem várnak különös dolgokat.

Nem kell feltétlenül beszélned, sokszor a szavak feleslegesek,a szeretetet szilencióval is ki lehet fejezni.

2010. jan. 13. 00:36
 37/42 anonim ***** válasza:
100%

Nem olvastam végig az összes hozzászólást, de sajna csak annyit tehetsz úgy gondolom, hogy nagyon erős vagy, és kitartasz, amíg csak lehet, segítesz amiben csak kell.

Nekem két nagybátyám halt meg rákban. Egyikőjük 4 év után, a másikójuk diagnosztizálás után már fél évet sem élt. :( Előbbit gégerákkal műtötték, mindent kipróbált a mérgektől kezdve a természetes gyógymódokig, de semmi... fél évig abban a hitben volt hogy meggyógyult, majd jött a hír, áttétes szinte minden létfontosságú szervén. Volt gégemetszése, rengeteg kemója, sugár kezelése, gyomorvérzés következtében lebénult, mindent megélt amit eltudsz képzelni :S Senkinek nem kívánok ilyen életet. Az utolsó hónapjaiban már csak fájdalom csillapítókat kapott. Minden egyes telefonhívásra összerezzentem. Fél év különbséggel haltak meg. Másik nagybátyám pont ebből az esetből tanulva semmilyen kezelést nem kért. Több orvosnál is járt, egyik sem vállalta a műtétet (hasnyál mirigy rák)... fél év alatt elment, csendben, különösebb szenvedés nélkül :( Én azt mondom, hogy ha több orvos is azt mondta, hogy fölösleges küzdeni azért hogy max 1 hónappal tovább éljen szenvedésben, akkor inkább hagyjátok békében elmenni!

Borzalmasan nehéz, ezt tudom. Én 3 éve egy igen jó barátnőmet temettem el, szintén rákban halt meg. 18 éves volt akkor... Az élet igazságtalan! Ha lehet akkor a gyerekeknek is mondjátok el, hogy az apukájuk nagyon rosszul van (már amennyire megértik), búcsúzzanak el ők is egymástól. Legyetek vele, beszélgessetek amennyit csak jól esik neki, kérdezgessétek hogy nincs-e szüksége valamire, mit csinálna szívesen stb... Mást nem tehettek, mint megpróbáltok beletörődni, és iszonyatosan sanyarú szívvel, de "boldoggá tenni" az utolsó hónapjait! Most áll előttetek a legeslegnehezebb szakasz, kívánok ehhez nektek rengeteg erőt és kitartást!

2010. jan. 13. 07:52
 38/42 anonim ***** válasza:

Szia!

Gondolom, most sokan le fognak pontozni, de nem érdekel, és téged se érdekeljen - a kevés pontszám nem a válaszomat minősíti, csupán a látogatók véleményét.

Ez az ember még nagyon fiatal, és ahogyan kivettem a hozzászólásaidból, ő maga se törődött bele a sorsába és nem akar még elmenni. Talán van esélye, hogy meggyógyuljon, ha ő maga és ti is hisztek a gyógyulásában.

Nézd meg/nézzétek meg ezt a honlapot: [link]

Az agykontroll egy nagyon jó módszer (tapasztalatból mondom, mert én is elvégeztem a négynapos tanfolyamot), sokan vannak, akikről lemondtak az orvosok, ők mégis kigyógyultak "halálos" betegségből ezzel a módszerrel. Egy apró, ám közeli példa: apukám szeme alatt nőtt egy gombostűfej méretű, fehér árpaszerűség. Kb. fél éve a szeme alatt volt már, amikor elvégezte az agykontroll tanfolyamot. Utána egyik este elképzelte alfában, hogy eltűnik a szeme alól a "kinövés", és másnap megfeketedett, majd egyszerűen leesett. :) Egyértelmű a kapcsolat a vizualizáció és a kinövés eltűnése között, hiszen az előtt hónapokig ott volt, és semmi nem utalt arra, hogy el fog múlni...

Ez a példa gondolom, nem túl meggyőző, mivel nem súlyos betegségről volt szó a mi esetünkben, de a kedvedért idemásolok pár linket, ahol sikersztorikat olvashatsz.

[link]

Ez a rovat a sikereké a fentebbi oldalon (www.esettanulmanyok.hu) : [link]

[link]

Ez néhány találomra kiragadott siker a sok közül. Azért másoltam ide őket, mert nagyon elszomorított mindaz, amit írtál. Nagyjából átnéztem a válaszokat, és mind a beletörődésről szólt. Talán igazuk van - ki tudja, de a rokonodnak egy esélyt még kellene adnia magának, ha annyira ragaszkodik az élethez. Ha pedig az orvosok nem tudnak gyógyszerekkel segíteni, az ak még mindig működhet.

Remélem, a számára legjobb dolog történik a rokonoddal!

2010. jan. 13. 15:58
 39/42 A kérdező kommentje:

köszönöm mindenkinek aki irt

utolsónak:agykontrol az max annak használ,akinek lelki bajai vannak...lehet seb hamarabb gyogyul,migrén megszünik,és hasonlók,de azért elég érdekes lenne,ha agykonrtollal el lehetne tüntetni 20 centis daganatokat,amik az ereit is megtámadták,ezáltal ahova vére eljut,minden olyan,és gél gyomra,mája már meg sincs...te se gondoltad komolyan...de hozzászólást köszönöm

külföldi kisérletekkel valo egyeztetés holnap,izgul mindenki,hátha találnak olyat,ami esetleg rajta segithetne,plussz jónagy adag csoda...

remény hal meg utoljára...

2010. jan. 13. 17:26
 40/42 anonim ***** válasza:

Az utolsó válaszadó vagyok. El lehet tüntetni daganatot is (mérettől függetlenül, végstádiumban is) - nem csupán "apróságok" megoldására hasznos a módszer... De nem próbállak meg meggyőzni, mert gondolom, azzal épp ellenkező hatást váltanék ki (ellenállást).

Ha érdekel a lehetőség, nézz körül a már belinkelt oldalakon, vagy egyszerűen csak írd be a google-ba az agykontroll szót. Esetleg hívd fel a módszerre a rokonod figyelmét, hogy ő dönthesse el, érdekli-e.

Egyébként a tanfolyamon az oktató nagyon sok sikersztorit elmondott, és a találkozókon is rengeteg elhangzik - nem egyszer volt olyan meghívott vendég, akinek áttétes rákja volt és az orvosok már lemondtak róla.

Ezt a videót azért nézd meg, ő is agykontrollal gyógyult meg - és az állapota tényleg nagyon súlyos volt: [link]

Szóval, csak azt akarom mondani, hogy ha tényleg a remény hal meg utoljára - ahogyan írtad -, akkor adj esélyt a reménynek.

(Egyébként az oktató azt mondja a tanfolyamon, hogy ha vkinek lejárt az ideje, úgysem lehet itt tartani - és nem is ez a cél. De az fontos, hogy a gyógyulás érdekében minél több lehetőséget kiaknázzon az ember.)

Minden jót kívánok!

2010. jan. 13. 18:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!