Mit lehet mondani egy fiatal haldoklónak?
Még 40 sincs,két picigyereke van,anya testvérének a férje...1 éve diagnosztizált azóta mindenhová áttétes rák,legjobb orvosok is már csak a külföldön fejlesztés alatt levő gyogyszerekkel kisérleteznek (gerson,meg ujmedicina semmit nem ér,veterás vizet issza,meg ami létezett ki lett probálva,semmi nem használ),de nem is biztatják már,anyukája is ebben halt meg,max pár honapja lehet
mit lehet ilyenkor mondani?hazaköltöztek nagyiékhoz,gyerekekre sokat vigyázok,ők nem is aértik még,hogy miért jár anya meg apa állandóan korházba,én meg nem tudok mit mondani (nem a gyerekeknek,hanem a betegnek)
probáltam eddig ugy viselkedni,hogy nem lesz semmi baj,majd meggyogyul ugy is,csak ma mondták meg az orvosok,hogy esélytelen,a kisérletezgetés a külföldi még nem forgalmazott gyogyszerekkel is max azért,hogy ne egyhelyben ülve várja a véget...
hogy viszonyuljunkn igy hozzá...nagyim nyugtatokkal,de a többiek?
22/L
nem vallásos egyáltalán,nem hisz semmiben,mindig mondta régebben,hogy nem hisz a halál utáni életben,neki ebben az életében jó,ő itt akar sokáig élni...
kiélvezni az utolsó időt? miközben lakásból nem tud kimenni,mert vagy hasa megy vagy fent jön ki amit megevett...igy nehéz...
Szeretlek!
Csak ennyit tudsz mondani neki. Kár hazudni, hogy minden rendben lesz.
Attól függ, ő mennyire van elkeseredve. Ha nem igazán vesz tudomást róla, akkor igyekezzetek segíteni neki, de el ne búcsúzzatok, tudja ő úgy is. ne hozzátok szóba a betegségét, de mondjátok neki sokszor, hogy szeretitek, és adjatok meg nekik mindet.
Apukám fél oldalára lebénult, de nem mutatta ki, hogy rossz lenne neki, vagy szenvedne. Büszkén ment el. Mi nem beszéltük vele soha a halálról, arról, hogy elbúcsúzunk. Ott voltunk vele, nevettünk, eltereltük a gondolatát, pedig a végén már ő is csak feküdni tudott. Én ezt tudom ajánlani.
tudja,hogy vigyázva lesz a feleségére,meg a két kicsire,ezért is költöztek a szülői házba,előtte az ország másik végén laktak,már árulják azt a házat,ő akarja eladni mindenképp,hogy tudja,hogy jó helyen lesznek a kicsik
eddig is mondogatta,hogy nem tudja mit gondoljon,hogy akkor mi is lesz,le van törve nagyon,hazaértek nemrég,el is vonult,hogy most inkább hagyják...
pár nap mulva menek vissza,hogy akkor a kisérleti dolgokkal mi is legyen,de látszik,hogy abban nem bizik,bár nem is biztatták
Nézd meg ezt, hátha segít valamit. Sok, nagyon sok erőt kívánok az egész családnak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!