Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elmondjam az anyjának, hogy...

Elmondjam az anyjának, hogy megerőszakolták?

Figyelt kérdés
Elég nehezen indult a kapcsolatom a lánnyal, nehezen bízott meg bennem, félénk volt,csendes, majd szépen lassan megnyílt. Nem éreztem ilyet még sosem, többéves kapcsolatban sem, egyszerűen ránézek, és értelmet nyer az életem. Mikor beszélni szerettem volna intimebb témákról eléggé megváltozott az arckifejezése, mondta, hogy hagyjuk a témát. Kérdeztem, hogy miért, de nem mondott semmit. Én ezt elfogadtam, nem is kérdeztem róla többet, majd pár héttel később elmondta, hogy mi történt vele. Nagyon sírt, a szívem szakadt meg. Senkinek sem mondta el mert szégyellte, fél éve titkolja. Nem tudom felfogni, hogyan bírta eddig. Azon gondolkozom, elmondjam-e az anyjának, hiszen csak tudnia kéne, de ugyanakkor elveszteném a bizalmát, és könyörög, hogy ne mondjam el. Aki ezt tette vele nem ismeri, de azt mondja, ha látná biztosan felismerné. Ezen pörgök egész nap, lesokkolt engem is a tudat. Szerintetek mi lenne a helyes döntés?
2014. júl. 31. 11:44
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%
Én nem mondanám el, viszont biztosítanám hogy nekem bármit elmondhat, ott vagyok és meghallgatom, próbálok segíteni neki.
2014. júl. 31. 11:48
 2/21 anonim ***** válasza:
91%

1. SEMMI esetre sem mondd el az anyjának, mert ezzel tönkreteszel mindent.

2. Arra viszont nem ártana rábeszélni, hogy keressen meg egy jó pszichológust, aki segít feldolgozni a történteket.

3. Nem derült ki, hogy milyen idös a barátnöd és mennyi ideje történt a dolog, mert nem egészen mindegy.

4. Ne próbálj nyomást gyakorolni rá, mert attól csak visszahúzódik töled is.

2014. júl. 31. 11:49
 3/21 A kérdező kommentje:
Előbb-utóbb ki fog derülni úgyis nem? Igazatok van, lehet meg kéne várnom, hogy magától mondja el. Majdnem 17éves.
2014. júl. 31. 11:52
 4/21 anonim ***** válasza:
96%

NE mond el az anyjának!

Előbb a lánnyal beszéld meg, és ha nagyon akarod, próbáld meg rábeszélni hogy szülei felé is kinyíljon.

De az ő beleegyezése nélkül ne mond el semmiképp

2014. júl. 31. 12:01
 5/21 dellfil ***** válasza:
91%

Ne legyél vele kegyetlen. Ne mondd el. Azzal nem változtatsz a megtörténten, hogy szétsopánkodjátok szegény lány fejét. Mert minimum ez történne. Szemrehányás hegyekben, rendőrségre rohangászás, ott végtelen faggatózás,- a kislánynak ez rosszabb lenne, mint amit elkövettek ellene.

Inkább őt kéne vigasztalni, - ha szóba kerül a téma - hogy nem tehet róla, és semmivel sem lett kevesebb emiatt. Na, meg persze némi magánnyomozás - nagyon diszkréten - nem ártana... A többi tudható...

2014. júl. 31. 12:03
 6/21 anonim ***** válasza:
87%
Ne mond el, nekem is volt hasonló élményben részben,de a családból senkisem tudja, és nem is fogom elmondani nekik,viszont idővel 2barátnőmnek elmondtam. Ha eddig nem mondta el otthon akkor valószínűleg nem olyan a kapcsolatuk.
2014. júl. 31. 12:07
 7/21 anonim ***** válasza:
94%
Én nem mondanám el senkinek, viszont őt megpróbálnám meggyőzni arról, hogy ha bevonja a szüleit is, akkor közösen hamarabb túl tud lendülni ezen, és szakember segítségét kérni persze. Egy 16 éves tini ezen sajnos nem biztos, hogy egyedül túl tud jutni, vagy fel tudja dolgozni, és ezt próbálnám vele megértetni, hogy fontos a szülei támogatása is.
2014. júl. 31. 12:09
 8/21 anonim ***** válasza:
42%

Ezzel csak az a baj, hogy - ha valóban megtörtént az eset - egy beteg erőszaktevő állat büntetlenül rohangál köztünk, talán már ki is nézte a következő áldozatát.

Bármelyikünk szomszédja, tanára, kollégája, postása lehet...

2014. júl. 31. 12:09
 9/21 anonim ***** válasza:
55%

> Azon gondolkozom, elmondjam-e az anyjának, hiszen csak tudnia kéne, de ugyanakkor elveszteném a bizalmát, és könyörög, hogy ne mondjam el.

Biztos megvan szegény lánynak az oka, hogy titkolja az esetet az édesanyja elől. Nagyon sokan vannak, aki úgy tartják, hogy megerőszakolás az áldozat kihívó viselkedése miatt történt. Valószínűleg a lány tudja, hogy az édesanyja is ezek közé tartozik.

Ne kérdezz rá, hogy miért ne szabad elmondanod az anyjának a esetet! Fogadj szót a lánynak!

2014. júl. 31. 12:18
 10/21 anonim ***** válasza:
94%

Eszedbe ne jusson elmondani, nemhogy az anyjának hanem senkinek!!!

Rád bízta a legféltettebb, legfájóbb titkát. Ha most ezt kiadod akkor vége. Soha nem fog megbízni benned! Semmi esetre se áruld el senkinek!!!!

Ha majd ő elérkezettnek látja a pillanatot akkor elmondja annak akiben megbízik. Ez nem a te döntésed, hanem az ÖVÉ!!!

2014. júl. 31. 12:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!