Ti mit gondoltok erről?
"Az ėn fėrjem is sokat dolgozik, de ugy erzem en feladatom hogy tiszta vasalt ruhaban jarjon!! Màr csak azėrt is mert amilyen a mosdo olyan a törölközö!! Ez nem megbàntàsnak irom kerdezö, de neked kell a párod ruhàit rendbe tartanod!!"
Ezt a választ olvastam az egyik kérdésnél.És nem értem.Miért is a nő dolga, hogy a párja ruháit rendben tartsa? Felnőtt ember elvileg vagy én gondolom rosszul?
Nálunk a párom azt sem tudja, hogy kell bekapcsolni a mosógépet, pedig már vagy 1000x mutattam neki. Viszont a fürdőt nekem sosem kell takarítani.
Munkamegosztás.
Ha a feleség nem dolgozik, hanem háztartásbeli, akkor jogos, hogy az ö dolga a hagyományos nöi munka.
Ha mindketten dolgoznak (ahogy az eredeti kérdésnél volt), akkor a férfi dolga legalább is kirakni a szennyest a mosáshoz. (És naponta tiszta ruhát felvenni, nem úgy, mint a kérdésben, ahol teljesen elhagyja magát a férj). Ilyen esetben vagy az a megállapodás, hogy pl. a feleség mos, a férj meg takarít (munkamegosztás), vagy mindenki a saját öltözetét tartja rendben.
Nálunk én mosok mindenkire (mármint azt a ruhát, ami szennyestartóban van, nem keresgélem, hogy hátha valahol széjjel még van valami), mert gazdaságosabb, ha rendesen megtelik a gép, de a párom cserébe más munkákat végez el. Ahol mindketten dolgoznak, ott annak kellene a természetesnek lennie, hogy az otthoni feladatokat is megosztják.
Ennek egy nagyon egyszerű oka van és ezt most meg is osztom veletek :)
A mostani anyukák és apukák javarészt úgy nevelkedtek hogy anyuka csinálja meg a házimunkát mos főz stb (még ha dolgozott is mellette valamennyit)
DEE! időközben átvettük a nyugati stílust azaz egyenlő mindenki dolgozik anyuka apuka viszont őket még úgy nevelték hogy az anyuka csinálja a házimunkát és akkor az majd kiszolgálja őket is mert ez volt a családmodell na meg anyuka a kisfiát kiszolgálta mindig stb...:)
De semmi baj a ti gyerekeitek már olyan szülők lesznek akiknek ez nem lesz probléma és megosztják majd a munkát ;)
Igen en irtam ezt a valszaszt!!!gondolom en a te kerdesedre!!!
Kerdes nagyabol igy allt...... ferjem igenytelenen figat nem mos koszos ruhaban jar stb.... konnyorgom !!!1 nem dolgozom,2 szerintem mas anyuka feleseg is dolgozik es megis elatja a csaladjat!!! Ferjem dolgozik reggeltol estig...jo hogy nem vàrom el hogy moss ki magad utan a koszos szennyes ruhaidat!!!en a szegyentol el sūlyednek!!!
De te kerdezo hogy ebbol kerdest teszel :)
Igen, màshol is dolgozik a feleség , de nem tartja el a csalàdjàt , max egy rabszolga feleség, rendes helyen megosztjàk a munkàt , de ott sincs kötelezõ dolog, hogy egyik ezt a màsik azt csinàja, mert az a dolga.
Ki mit szeret csinàlni, vagy mihez van kedve.
Egy jò kommunikàciòval és empàtiàval rendelkezõ hàzassàgban ez nem kérdés és nem probléma.
Ahol a feleség kitartott ott nyilvàn teljesen màs a felàllàs, nem hasonlìthatò össze a két életvitel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!