Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan értessem meg a párommal...

Hogyan értessem meg a párommal, hogy jobb lenne nekünk külön kasszán?

Figyelt kérdés

Együtt lakunk albérletben, mindkettőnk bevétele ugyanannyi, összesen kb 150.000. Az elején egyértelmű volt, hogy mindent beteszünk a közösbe és abból gazdáskodunk. Nehezen jövünk ki, de néha azért kb. 10 000-20 000 Ft-ot félre tudunk tenni. Hétvégén fogjuk meglátogatni a szüleit, meg is vette a testvérének az ajándékot 15 000-ért.

Nyugodtan irjátok meg ha egy hisztis p***nak tartotok, de szerintem ebbe nekem is van igy beleszólásom. Az is bánt, hogy én soha semmit sem kapok tőle,szülinapomra egy 1 500 értékű szobrot kaptam, karácsonyra meg gyertyát, 2000 volt.(Az árakat mindig elmondja, pedig sosem kérdezem, és inkább nem is szeretném tudni, de neki muszáj elmondania).

Amúgy nyilván én sem állitanék oda üres kézzel, de kisebb összegre gondoltam. Magamtól egy turkálós pólót is sajnálok, mert nem szeretem szórni a pénzt.

Felhoztam a külön kasszát, és meg volt sértődve, hogy az úgy már nem is kapcsolat, stb.

Az is bánt másrészről, hogy engem soh semmivel nem lep meg, régebb még néha csokival, de pár hónapja azt is elfelejthetem. Nem akarok ilyen "izé" lenni, de legalább szülinapja sincs, meg semmi. Arra mit veszünk majd?

Ha valaki szerink kicsinyes p**a vagyok, az nyugotan megirhatja. Másrészről meg szeretném ha irnátok néhány érvet a külön kassza mellett ( barátomnak ennyi nem volt elég).

2014. jún. 27. 13:29
1 2 3 4
 21/33 A kérdező kommentje:

Értem hogy miről beszéltek.

Csak az zavar, hogy ez a dolog működött eddig. Másrészről pedig most volt egy nagyobb(közös) kiadásunk, tehát jelenleg 0 Ft-unk van félretéve. Kellene pl a nyáron mindkettőnknek új szemüveg, me ilyenek.Csak ezért idegesit. Ha lenne egy normális fizetésünk(mert most ugye még tanulunk), lenne egy saját lakásunk, akkor ez abszolút nem zavarna, de igy meggondolatlanság.

2014. jún. 27. 13:57
 22/33 anonim ***** válasza:
84%

Nem vagyok énsem egy árleső, de kicsit felhúzna, ha egy 1500 ft-os szoborral szúrná ki a szemem, a testvérére meg pontosan 10x ennyit költene...

Egyszerűen közöld vele, hogy az sem kapcsolat, ahol nem értetek egyet a pénzügyekről, és mostantól vagy külön kassza vagy ennyi volt.

Minden hónapban összeteszitek szépen a rezsit, bérletit, benzint, biztosításokat, ételpénzt és egyéb kiadásokat (gyógyszer, nyaralás, szórakozás, fenetudjami), amik közösek, a többit meg mindenki arra költi, amire akarja.

Tegyük hozzá, hogy szerintem nálatok alapvetően nem a pénzügyekkel van a baj, hanem azzal, hogy a párodat nem igazán érdekled így a leírás alapján.

2014. jún. 27. 14:00
 23/33 A kérdező kommentje:
Én is igy érzem, de ő imád elmondása szerint. Furán teszi ezt.
2014. jún. 27. 14:08
 24/33 anonim ***** válasza:
100%

Ennyi pénz esetén én is indokolatlannak látom a külön kasszát. Ha mindkét fél jóval többet keres, mint amennyi a megélhetéshez feltétlenül szükséges, akkor érthető és indokolt lehet. De nálatok az a helyzet, hogy a jelenlegi jövedelmetekből épphogy kijöttök, azt a havi 10-20 ezret, amit meg tudtok takarítani, úgyis együtt érdemes elkölteni.

Egyáltalán nem megoldható, hogy megbeszéljétek a kiadásokat?

2014. jún. 27. 14:16
 25/33 A kérdező kommentje:

Ő a nyáron úgy néz ki, hogy többet fog keresni. A világért sem várnám el, hogy rám költse. Más részről meg engem(minket) a szüleim is segitenek néha pénzzel vagy kajával, most egy utazást szeretnének kifizetni nekünk. Nekik én mégsem veszek semmit, el se várnák. A tesómnak én is veszek évente 2szer egy kb 2 ezer forintos szempillaspirált vagy akármit, nem értem én most ezt a nagyzolást. Ha tényleg egy család vagyunk akkor miért forditsunk ilyen mértékű összeget másokra, főleg hogy még itt lógunk a nagy semmiben, még semmink sincs.

Tőlem vehetnénk csokit, könyvet, pár ezer forintig, de ezt már nem tuom megérteni. És a párom sem engem.. Amúgy a szakitás is felmerült a tegnapi beszélgetésunk során, elhanyagolva érzem magam, nem csak ebből áll a történet, más téren is megváltozott az utóbbi időben, pl mindenre ideges, csapkod, üvöltözik.

2014. jún. 27. 14:27
 26/33 A kérdező kommentje:
Én nagyon szeretem őt, de annyi ehhez hasonló sérelem van bennem. Ráadásul meg sem tudjuk beszélni rendesen, csak azt szajkózza, hogy monjam meg miben szeretném hogy változzon, és megváltozik. Na de erre mit mondjak?
2014. jún. 27. 14:32
 27/33 anonim ***** válasza:
77%

Tovabbra sem ertem hogy egy elettarsi kapcsolatban egyaltalan hogyan merul fel a kozos kassza? Hogy mukodik?

Gondolom van mindkettotoknek sajat szamlaja oda megy a fizetes.

Ha nem akkor csinaltass egyet surgosen es a sajat fizetesedet iranyitsd at oda. Ha nem vagytok kepesek kozos donteseket hozni, akkor nem kell kozos donteseket hozni aztan kesz. Ha szerinte igy nem igazi a kapcsolat akkor nem igazi.

Amugy meg attol igazi a kapcsolat ha a te penzedet kolti?

2014. jún. 27. 14:37
 28/33 A kérdező kommentje:
Azért alakult igy, mert ugyanannyi a bevételünk ,mint már irtam, és szinte semmi sem marad hó végére. Nincs bankszámlánk, kézbe kapjuk.
2014. jún. 27. 14:41
 29/33 anonim ***** válasza:
100%

Az teljesen mindegy ki mennyit keres, ez erosen elvi kerdes. A jog szerint a jovedelmetek nem kozos, nem ugy mint hazassagban.

Tovabbra is azt javaslom, felezzetek a kozos kiadasokat, a tobbit meg mindenki tegye maganak felre. Sok vitat megelozhettek vele.

2014. jún. 27. 14:50
 30/33 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat. Mondom, hogy én sem vagyok a külön kassza hive,de amiért felmerült bennem: Engem néha a szüleim segitnek még,akkor hogy ajándékozgassak ilyen értékben. A páromnak meg szive joga a fizetését a családjára költeni.
2014. jún. 27. 14:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!