Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan értessem meg a párommal...

Hogyan értessem meg a párommal, hogy jobb lenne nekünk külön kasszán?

Figyelt kérdés

Együtt lakunk albérletben, mindkettőnk bevétele ugyanannyi, összesen kb 150.000. Az elején egyértelmű volt, hogy mindent beteszünk a közösbe és abból gazdáskodunk. Nehezen jövünk ki, de néha azért kb. 10 000-20 000 Ft-ot félre tudunk tenni. Hétvégén fogjuk meglátogatni a szüleit, meg is vette a testvérének az ajándékot 15 000-ért.

Nyugodtan irjátok meg ha egy hisztis p***nak tartotok, de szerintem ebbe nekem is van igy beleszólásom. Az is bánt, hogy én soha semmit sem kapok tőle,szülinapomra egy 1 500 értékű szobrot kaptam, karácsonyra meg gyertyát, 2000 volt.(Az árakat mindig elmondja, pedig sosem kérdezem, és inkább nem is szeretném tudni, de neki muszáj elmondania).

Amúgy nyilván én sem állitanék oda üres kézzel, de kisebb összegre gondoltam. Magamtól egy turkálós pólót is sajnálok, mert nem szeretem szórni a pénzt.

Felhoztam a külön kasszát, és meg volt sértődve, hogy az úgy már nem is kapcsolat, stb.

Az is bánt másrészről, hogy engem soh semmivel nem lep meg, régebb még néha csokival, de pár hónapja azt is elfelejthetem. Nem akarok ilyen "izé" lenni, de legalább szülinapja sincs, meg semmi. Arra mit veszünk majd?

Ha valaki szerink kicsinyes p**a vagyok, az nyugotan megirhatja. Másrészről meg szeretném ha irnátok néhány érvet a külön kassza mellett ( barátomnak ennyi nem volt elég).

2014. jún. 27. 13:29
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:

Keves negyedik!

Ez azért nem megoldható, mert ha mindent kifizetünk, kb 0-ra jövünk ki, ha mégis megmarad egy tizes, azt félretesszük. Meg amúgy a párom ebben sem lenne benne, nagyon utálja ezt az én pénzem-te pénzed felosztást.

2014. jún. 27. 13:41
 12/33 anonim ***** válasza:
100%
Alapból én is a külön kassza híve vagyok, de a ti esetetekben még arra sem lenne szükség. Ne tegyetek be mindent a közösbe, hanem mindketten tartsatok meg x összeget (ti tudjátok, mennyi lehet ez), aztán abból menjenek az ilyen jellegű extra kiadások. Akkor nincs veszekedés abból, ki mire költi a megmaradt pénzét.
2014. jún. 27. 13:41
 13/33 anonim ***** válasza:
82%
Ennek a kapcsolatnak nincs értelme. Ha már felmerül a kényszer miatti külön kassza, akkor ott ette meg a fene, az meg csak hab a tortára, hogy ő azt képzeli, hogy a közös kassza azt jelenti, hogy ő szórhatja a közös bevételt ahogy akarja. Ráadásul nagyon nem egyezik az értékrendetek, ha te egy turis cuccot s sajnálsz magadtól, ő meg simán megvesz csak úgy egy ilyen drága ajándékot a tesójának. Na nekem mindenáron z a pasi kell, ragaszkodj a külön kasszához, mert előbb-utóbb úgyis megérted, hogy egy kapcsolat így nem működik, és akkor legalább nem a csupasz hátsóddal távozol belőle...
2014. jún. 27. 13:43
 14/33 A kérdező kommentje:

Kedves hetedik!

Próbáltuk megbeszélni.Amire jutottunk: féltékeny vagyok a testvérére, sajnálom tőle a pénzt.

2014. jún. 27. 13:43
 15/33 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem vagy hisztis!

Az a gond,hogy sokan azt hiszik a külön kassza külön életet jelent! Pedig sok veszekedéstől megkímélnétek magatokat Ti is! Tök egyszerű: összeszámolod mennyi a havi kiadásotok, pl albérlet vagy hitel: 40000.- rezsi 30000.- kaja 40000.- ilyen esetben simán meg lehet csinálni,hogy te fizeted a lakást, ő a kaját, a rezsit közösen. Így mindenkinek maradna 95000.- Ft. Továbbá kikötötitek,hogy ebből a pénzből minden hónapban félretesztek 10-10ezer Ft-ot. Mondjuk lehetne 20-20at is, de ez nem az én dolgom.

Egyébként (szerintem) itt nem az a baj,hogy vesz valamit a tesójának 15000ért, hanem hogy Neked ezer Forintos cuccokat ajándékoz, pedig telne jobbra-szebbre.

Off: most én is külön kasszán gondolkodom, házasság 2gyerek után, pedig a férjem durván nagyságrendekkel többet keres nálam, de nem képes megfogni a pénzt!

2014. jún. 27. 13:46
 16/33 anonim ***** válasza:
90%
Jól benéztem! Az jött le,hogy fejenként kerestek 150et! Bocsánat! Azért 10-20at félre lehetne rakni, ebben nagyon igazad van!
2014. jún. 27. 13:47
 17/33 anonim ***** válasza:
100%
amig nincs hazassag,a kozos kassza ertelmetlen, es csak hatranyai vannak. A kozos koltsegeket osszatok el, a maradekkal mindenki azt csinal amit akar, a sajat penzebol vegyen ajandekot a csaladjanak.
2014. jún. 27. 13:48
 18/33 A kérdező kommentje:

Csak ezt nem értem mit akar most kompenzálni. Amig otthon élt, max egy csokit kapott tőle a tesó, pedig ugyanúgy dolgozott, kb ugyanennyit keresett, és még lakbért sem kellett ugye fizessen.De nem vett senkinek semmit, max nekem apróságokat.

Én sem vagyok a külön kassza hive, bevallom, de már nem tudok mit mondani.

2014. jún. 27. 13:53
 19/33 anonim ***** válasza:
100%
Ha éppen 0-ra jöttök ki, akkor honnan van pénze 15 ezres ajándékra? A saját rezsi meg kaja pénzed add be a közösbe, de kb. 75 ezres fizetésből biztos nem vásárolnék ilyen ajándékot, ha neked még ruhára sem jut.
2014. jún. 27. 13:54
 20/33 anonim ***** válasza:
68%

Szerintem ezeket az anyagi problémákat egy alapos beszélgetéssel félre lehet tenni,ha szeretitek egymást.Ha a párod megért téged és szerelmes is,akkor dűlőre fogtok jutni.Elmagyarázod neki szépen,nyugodtan,hogy szerinted jobb lenne,ha egyikőtök fizetné a rezsit,kaját,másikótok az albérleti díjat,és a végén mindenkinek maradna egy külön x összeg.Ez még reális véleményem szerint.

Ami a probléma másik részét illeti,mondd el neki,hogy féltékenységről szó sincs,egyszerűen ez a dolog nem így működik,ahogy ő gondolja.Ha van külön erre a célra szánt megtakarítása,akkor oké,különben nem,mert igazságtalan.

2014. jún. 27. 13:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!