Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan értessem meg a párommal...

Hogyan értessem meg a párommal, hogy jobb lenne nekünk külön kasszán?

Figyelt kérdés

Együtt lakunk albérletben, mindkettőnk bevétele ugyanannyi, összesen kb 150.000. Az elején egyértelmű volt, hogy mindent beteszünk a közösbe és abból gazdáskodunk. Nehezen jövünk ki, de néha azért kb. 10 000-20 000 Ft-ot félre tudunk tenni. Hétvégén fogjuk meglátogatni a szüleit, meg is vette a testvérének az ajándékot 15 000-ért.

Nyugodtan irjátok meg ha egy hisztis p***nak tartotok, de szerintem ebbe nekem is van igy beleszólásom. Az is bánt, hogy én soha semmit sem kapok tőle,szülinapomra egy 1 500 értékű szobrot kaptam, karácsonyra meg gyertyát, 2000 volt.(Az árakat mindig elmondja, pedig sosem kérdezem, és inkább nem is szeretném tudni, de neki muszáj elmondania).

Amúgy nyilván én sem állitanék oda üres kézzel, de kisebb összegre gondoltam. Magamtól egy turkálós pólót is sajnálok, mert nem szeretem szórni a pénzt.

Felhoztam a külön kasszát, és meg volt sértődve, hogy az úgy már nem is kapcsolat, stb.

Az is bánt másrészről, hogy engem soh semmivel nem lep meg, régebb még néha csokival, de pár hónapja azt is elfelejthetem. Nem akarok ilyen "izé" lenni, de legalább szülinapja sincs, meg semmi. Arra mit veszünk majd?

Ha valaki szerink kicsinyes p**a vagyok, az nyugotan megirhatja. Másrészről meg szeretném ha irnátok néhány érvet a külön kassza mellett ( barátomnak ennyi nem volt elég).

2014. jún. 27. 13:29
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
46%

szerintem nem érti a szeretetnyelved. Ajánlom Gary Champman - a szeretet pszichológiája c. könyvet.

Nincs több hozzáfűznivalóm, a könyvben minden benne van és a netről ingyn letölthető..

2014. jún. 27. 13:32
 2/33 anonim ***** válasza:
29%
Itt általában a nők írtóznak a külön kassza gondolatától a kérdésekben, akkor mindig meg is kapják a megerősítést, hogy bizony, vele,nővel szemben mekkora bizalmatlanság,tahóság ez és akkor minek vannak együtt, ha nem közös a kassza.
2014. jún. 27. 13:33
 3/33 anonim ***** válasza:
100%
ja s szerintem nem vagy kicsinyes, hisztis... én is nagyon rosszul érezném magam. Nem azért mert a hugától sajnálom azt a pénzt, hanem mert nem venné észre, hogy rólad ne feledkezzen meg. És ezzel nem arra célzok, h mindennap 10000forintos akármit vegyen neked
2014. jún. 27. 13:34
 4/33 Imola Ágnes ***** válasza:
100%
Nem külön kassza kellene, hanem a nagyobb kiadások átbeszélése. Vagy más pénzbeosztás, pl. mindenkinek van x ft kerete, amit arra költ amire akar... közös dolgokat mindet átbeszélni, emrt a külön kassza nagyon nem vezet jó dolgokhoz. Inkább kommunikáljatok többet.
2014. jún. 27. 13:34
 5/33 anonim ***** válasza:
100%
Előző, ne keverd már össze a normális fizetéseket 75 ezer Forinttal. Abból nem nagyon lehet ugrálni. ALbérletben meg kész csoda.
2014. jún. 27. 13:36
 6/33 A kérdező kommentje:

Kedves első!

A szerelem pszichológiája cimű könyvre gondolsz?

Mert amit irtál, olyan nem találtam.

2014. jún. 27. 13:37
 7/33 anonim ***** válasza:
84%

A Ti gondotokra nem a külön kassza a megoldás, hanem az, hogy az amit leírtál, mármint azokat a sérelmeket amik zavarnak, beszéld meg vele.

Ha pusztán külön kasszán lennétek, mi változna?

8/33 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagy kicsinyes p*csa, legalábbis szerintem. Nekem sem esne jól, hogy a közös kassza révén, a beleegyezésem nélkül részben az én pénzemből is ilyen mértékben költekezik. Amúgy szerintem a párodnak van egy elég nagy kisebbségi komplexusa, azok szokták így centre pontosan megmondogatni, hogy "Na, én ennyit költöttem rád! Mert én megtehetem!" Azt meg fel sem fogja, hogy ez egy részt fillérbasz*s, másrészt pedig neveletlenségre utal. Engem irritálna a párod, az ilyenek után pedig biztosan elgondolkoznék a folytatáson.
 9/33 anonim ***** válasza:
100%

Ha egyébként nincs gond a közös kasszával,akkor elég lenne egy normális beszélgetés,hogy a kötelezőn kívül ki mire költ.

Mit vett ennyiért csak úgy? Mi megtehetnénk,mégsem veszünk rokonoknak szülinapra,karácsonyra sem 2-3ezernél többért,nem ezzel mutatod meg,hogy gondoltál rá.

2014. jún. 27. 13:38
 10/33 anonim ***** válasza:
100%

Az albéreti díjat+rezsit+kajapénzt adjátok össze, és felezzétek el. Azt adjátok be a közösbe, a többi meg saját pénz. Ha ugyanannyit kerestek, akkor ez így igazságos is.

Mellesleg durva, hogy elmondja neked az ajándékaid árait, és a 15000 is durva.

Mondd meg neki, hogy ez így neked nem jó. Mert egyenlőre úgy néz ki a dolog, hogy a megkérdezésed nélkül 7500 ft-ot vett el tőled az ajándékra.

2014. jún. 27. 13:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!