Hogyan értessem meg a párommal, hogy jobb lenne nekünk külön kasszán?
Együtt lakunk albérletben, mindkettőnk bevétele ugyanannyi, összesen kb 150.000. Az elején egyértelmű volt, hogy mindent beteszünk a közösbe és abból gazdáskodunk. Nehezen jövünk ki, de néha azért kb. 10 000-20 000 Ft-ot félre tudunk tenni. Hétvégén fogjuk meglátogatni a szüleit, meg is vette a testvérének az ajándékot 15 000-ért.
Nyugodtan irjátok meg ha egy hisztis p***nak tartotok, de szerintem ebbe nekem is van igy beleszólásom. Az is bánt, hogy én soha semmit sem kapok tőle,szülinapomra egy 1 500 értékű szobrot kaptam, karácsonyra meg gyertyát, 2000 volt.(Az árakat mindig elmondja, pedig sosem kérdezem, és inkább nem is szeretném tudni, de neki muszáj elmondania).
Amúgy nyilván én sem állitanék oda üres kézzel, de kisebb összegre gondoltam. Magamtól egy turkálós pólót is sajnálok, mert nem szeretem szórni a pénzt.
Felhoztam a külön kasszát, és meg volt sértődve, hogy az úgy már nem is kapcsolat, stb.
Az is bánt másrészről, hogy engem soh semmivel nem lep meg, régebb még néha csokival, de pár hónapja azt is elfelejthetem. Nem akarok ilyen "izé" lenni, de legalább szülinapja sincs, meg semmi. Arra mit veszünk majd?
Ha valaki szerink kicsinyes p**a vagyok, az nyugotan megirhatja. Másrészről meg szeretném ha irnátok néhány érvet a külön kassza mellett ( barátomnak ennyi nem volt elég).
szerintem nem érti a szeretetnyelved. Ajánlom Gary Champman - a szeretet pszichológiája c. könyvet.
Nincs több hozzáfűznivalóm, a könyvben minden benne van és a netről ingyn letölthető..
Kedves első!
A szerelem pszichológiája cimű könyvre gondolsz?
Mert amit irtál, olyan nem találtam.
A Ti gondotokra nem a külön kassza a megoldás, hanem az, hogy az amit leírtál, mármint azokat a sérelmeket amik zavarnak, beszéld meg vele.
Ha pusztán külön kasszán lennétek, mi változna?
Ha egyébként nincs gond a közös kasszával,akkor elég lenne egy normális beszélgetés,hogy a kötelezőn kívül ki mire költ.
Mit vett ennyiért csak úgy? Mi megtehetnénk,mégsem veszünk rokonoknak szülinapra,karácsonyra sem 2-3ezernél többért,nem ezzel mutatod meg,hogy gondoltál rá.
Az albéreti díjat+rezsit+kajapénzt adjátok össze, és felezzétek el. Azt adjátok be a közösbe, a többi meg saját pénz. Ha ugyanannyit kerestek, akkor ez így igazságos is.
Mellesleg durva, hogy elmondja neked az ajándékaid árait, és a 15000 is durva.
Mondd meg neki, hogy ez így neked nem jó. Mert egyenlőre úgy néz ki a dolog, hogy a megkérdezésed nélkül 7500 ft-ot vett el tőled az ajándékra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!