Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Az idős rokonaitok milyen...

Az idős rokonaitok milyen cifraságokat szoktak mondani? Mi is ilyenek leszünk ha öregek leszünk?

Figyelt kérdés
Például nekem szokták mondani hogy eszem a pici szivedet, meg hogy angyalbögyölőm...Nektek szoktak mondani ilyeneket vagy hasonlókat?
2010. jan. 4. 17:42
1 2 3 4 5 6
 31/55 A kérdező kommentje:
Az én mamám a legcifrábban káromkodik.:D Ezt muszáj leírnom: a k.rva isten a f.szát rakná már belétek. (60 éves a mamám:D és tud cifrábbat is én csak nézek nagy szemekkel sokszor:D) ezt pl. akkor szokta mondani mikor a 2 öcsém rosszalkodik.
2010. jan. 4. 19:17
 32/55 anonim ***** válasza:
87%
Nekem mamám ilyen sváb dumákat tol állandóan, hogy pl. sperhakni, hángedli, meg ilyenek, felét sem értem. Múltkor meg azt mondja nekem: ne legyél már olyan mísz! Csak tudnám mi az a mísz :) Meg neki a szavajárása az abszurdum és a nonszensz :) Meg ha mérges valakire, akkor mindig azt mondja, hogy most nagyon pipa vagyok.
2010. jan. 4. 19:25
 33/55 anonim ***** válasza:
89%

Mamám:

ördög citerázzon a bordádon.:),

menjünk, mert nem vár meg a haszon( a házimunka, ha elmaradt)

függöny- firhang

tyúk-tik

gyerek- peronka,portéka (pl. szép gyerekre : szép portéka)

kenyér-cucujka

cumi-puppi

udvar- pitvar

belemászott a kín a fejembe(fájt a feje, de minden testrészre mondta)

serken az idő- melegszik

rémbáb- madárijesztő

megnézzem a dobozt-megyek tévézni(akkoriban ment a dallas péntekenként)

Még rengeteg van, de nem jut eszembe most ,csak ennyi. De az én mamám mindig ilyenb érdekesen beszél. Szeged mellett egy tanyán.

2010. jan. 4. 19:27
 34/55 anonim ***** válasza:
83%
Barátnőm nagyija a kutyájuknak : (Rexi helyett) Szexi! :D
2010. jan. 4. 19:30
 35/55 anonim ***** válasza:
80%

Először: a sezlon régen divat volt a hálószobákban.A két egymás melletti ágy végében volt.Egy elég keskeny,kemény,háttámla és oldal nélküli fekhely volt.Általában délutáni alvásra használták,vagy ha váratlan vendég aludt ott.

A nagymamám mondásai:

Ha valaki sokat beszélt:Fogd be a kenyérlesődet

Ne ácsingózz mán itt,menny a dógodra.

Úgy járjon a kezed,mint a cséphadaró ( vagy mint a motolla)

Ha valaki evés közben sokat beszélt:tömd a bendőd,ne a pampuskalesőd járjon!.Erigy már,ne ácsingózz itt,mint a pákosztos macska(Ha a konyhában volt útjában valaki)

Ha nő panaszkodott:Ne kárálj mán,mint a kotló tyúk.

Ha a férjét szapulta:tarsd jól alul-felül,akkor rendes apjuk lesz.( A férjeket nevezték apjuknak)

Ahol sok gyerek volt,és ennivaló kevés.

Beköthetnétek mán a zsák száját.Minek a sok pulya,ha nincs elég kolompér.(pulya-gyerek,kolompér-krumpli.

2010. jan. 4. 19:38
 36/55 anonim ***** válasza:
87%

Az én nagyimnak(65):

lízing - rizling

pince - pinece

spa(á)jz - pajz

térd - térgy

röntgen - rögöny

meg még egy csomó hülyeséget mond ×D csak nem jut eszembe :S amúgy a Magyar tanárom is...hát az kész katasztrófa :D

2010. jan. 4. 19:40
 37/55 anonim ***** válasza:
87%
Nekem faterom szokott olyanokat káromkodni, hogy megszakadok rajta a röhögéstől: - "hogy a rongybatekert ördög tegye beléd a ..."
2010. jan. 4. 20:00
 38/55 anonim ***** válasza:
80%
Nagyapám (20 éve meghalt) elég szólimondó, nyers beszédű volt. Pl.: "pászol mint segg a bilire". "Az élet olyan mint a gyereking: rövid és szaros".
2010. jan. 4. 20:02
 39/55 anonim ***** válasza:
84%
19;25-ösnek: ne legyél már olyan mísz, azt jelenti,kelletlen, undok,kedvetlen.Az én nagymamám a farmernadrágot cájgnadrágnak hivta. Kedvenc mondása volt egy rosszul sikerült házasságra. Ki milyen rózsát szakít olyat szagul.
2010. jan. 4. 20:03
 40/55 anonim ***** válasza:
72%

ehun van e, ehun van ni= itt van

firhang= függöny

bugyelláris=pénztárca

etazsér,telázsli,

2010. jan. 4. 20:10
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!