Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi lenne, ha a nők vennék...

Mi lenne, ha a nők vennék kezükbe az irányítást?

Figyelt kérdés
Mi lenne, ha a nők jobban megválogatnák, hogy kinek szülnek gyereket? Pl. nem szülnének alkoholistának, munkamániásnak, megrögzötten hierarchikus kapcsolatokban gondolkodóknak? Lenne rá esély, hogy a hoppon maradt férfik változtatnának, és megpróbálnának jobban alkalmazkodni a nők igényeihez?

2014. jún. 9. 15:33
1 2 3 4 5 6
 31/58 anonim ***** válasza:
Azért sok nő szeret alárendelt lenni. Én sem hittem el, de van ilyen. Ő azt szereti ha irányítják. És így a boldogsága mástól függ. Hogy ez miért alakul ki emberekben azt jómagam sem tudom.
2014. jún. 9. 19:38
 32/58 anonim ***** válasza:
0%
Káosz lenne, mert a nők kevésbé tisztelik a rangot, mint a férfiak és egy ilyen környezetben hogyan állítasz fel egy országot vezető kormányt, amikor az alájuk tartozókban sem bízhatnak? A másik, hogy nagyon sok technikai cucc nem működne, mert a technikai részre terelődne a hangsúly, hanem a küllemre (cukiságra). Nem azt mondom, hogy a férfi uralom hibáktólmentes, de ha a nők vennék át a gyeplőt, akkor fejetlenség lenne. A másik szemléltető példa, hogy nem a hatalomért folyna a harc, hanem a sértettség miatt. Ugyanúgy lennének háborúk.
2014. jún. 9. 20:23
 33/58 anonim ***** válasza:
* NEM a technikai részre
2014. jún. 9. 20:23
 34/58 A kérdező kommentje:
32-es: Nem ilyen értelemben írtam az irányítást, hanem olyan értelemben, hogy pl. sokkal de sokkal tudatosabban döntenék el azt, hogy kinek a génjeit hajlandóak továbbvinni azáltal, hogy szülnek. Így igényesebb lennének, és a férfiak felelnének meg a nők igényeinek, nem fordítva. De a te példádról is csak azt mondhatom, hogy a racionálisan gondolkodó nők vennék át a hatalmat. Bármilyen nehéz is elhinni, léteznek még ilyen nők. Nekik nem a "cukiság" és a sértődés számítana, hanem az ország ésszerű irányítása, ugyanúgy, mint a férfiaknak.
2014. jún. 9. 21:21
 35/58 A kérdező kommentje:
Hidd el, meg tudnánk találni a módját annak, hogy átvegyük az irányítást az érzelmes nők helyett is. Egy nő a racionalitásával felültud múlni akár egy férfit is. Azért eléggé kirekesztő hozzáállás az, hogy a nők csak érzelmeik által irányított IQ-nuku emberek lennének. Szerintem ezt gondold át még egyszer.
2014. jún. 9. 21:25
 36/58 anonim ***** válasza:
Meg kérdezem még egyszer, mert nem válaszolsz. Ki kényszeríti a nőket, hogy idiótáknak szüljenek?
2014. jún. 9. 21:31
 37/58 A kérdező kommentje:
A társadalom, a család, a szokások. Nem úgy, hogy fegyvert tart a fejéhez, csak úgy, hogy megalázza verbálisan minden egyes alkalommal, mikor kiderül, hogy 30-x évesen még nincs gyereke.
2014. jún. 9. 21:51
 38/58 anonim ***** válasza:
Aki ezért szül az első embernek, aki szembe jön, az meg is érdemli.
2014. jún. 9. 21:54
 39/58 anonim ***** válasza:

"Azt szeretném, hogy ne csak a szülőképességemért meg a munkaerőmért szeressenek, hanem azért,aki vagyok."

Tiszta sor, teljesen elfogadható gondolat. Na de akkor fel kell mutatni mást, amiért szerethetnek. És ez nemtől függetlenül így van, mert ha a férfi csak pénzt tud keresni, más egyebet meg nem, akkor lesz aki majd erre használja, a háta mögött meg köp utána.

De visszakanyarodva: ha van más, amiért szerethet valaki, akkor majd fog is. De ha élből lenézel mindenkit akinek XY a kromoszómaképlete, akkor ezzel elutálsz magad mellől minden férfit (aki nem csak mondjuk a tested meg a szex miatt lenne hajlandó közeledni). Ha normális, egyenrangú félként tekintesz a másik nemre egyszerűbb "megmaradni" melletted az előbbihez képest.

"Akkor csak egy önző dolog a gyerekvállalás, nem?"

Na ez már majdnem filozófia. Végülis lehet a legnagyobb önzetlenségként is tekinteni rá, mert a fiatalabb generáció munkába állása teremtené meg az alapot, hogy az idősebbek nyugdíjba vonulhassanak - legalábbis a dolgok jelenlegi állása szerint. De lehet önzőségnek, sőt az önimádat kifejeződésének is tekinteni, hiszen bennük él tovább a szülő. Kinek hogy tetszik.

Én például szeretnék gyerekeket, el sem tudom képzelni hogy ne legyenek.

27F

#32 - "A másik, hogy nagyon sok technikai cucc nem működne, mert a technikai részre terelődne a hangsúly, hanem a küllemre": ez ma mindent visz... :D

Nézd meg bármelyik frissen gyártott prémiumautót. Ott sem a technikáról van szó, pedig az autógyártásban túlnyomórészt mi férfiak dolgozunk. :D

2014. jún. 9. 22:07
 40/58 A kérdező kommentje:
39-es: Nem nézem le élből a férfiakat, csak tisztában vagyok azzal, hogy hozzám olyan férfi passzol, akiből sajnos nagyon kevés van, de attól még van. Inkább úgy fejezném ki magam, hogy nem nézem le a férfiakat, de nem tudok olyan szinten megbízni bennük, hogy pl. mindent benyeljek, amit mondanak, vagy ahogy viselkednek. Minden megnyilvánulásnak az okát keresem. Mondjuk az emberi hülyeséget nehezen viselem, de ezt nemtől függetlenül. Azt tudom, hogy ha valaki tényleg veszi a fáradságot, és közelebbről megismer, akkor könnyen meg tud szeretni, ez tény. Tudom, hogy szerethető vagyok, és azt is tudom, hogy miért.
2014. jún. 9. 22:19
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!