Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tennél ha a (volt) vőlegén...

Mit tennél ha a (volt) vőlegényed bele fektetett 4 millió kp a te tulajdonú házadban de időközben megcsalt?

Figyelt kérdés

A helyzet az hogy 6 éve vagyunk együtt, jövőre tartottuk volna az esküvőnket!

Nekem volt egy házam amire ráfért a felújítás és a hozzátoldás ez körülbelül 4 millió forint.

Kaptam tőle egy autót, ami szintén az én nevemen van, viszont ő megcsalt. Külföldön dolgozott, hetente jött haza, mindent megadtam neki amit lehetett, számára viszont többet ért, egy izgalmas 2 óra amit egy nővel töltött.

Engem ezzel nagyon megalázott, és folytatni nem szeretném vele.

Ti mit tennétek? Kifizetnétek neki a pénzt amit a házra költött stb??? Mi a jó ilyenkor?

Végül is én nem nagyon szeretnék fizetni hiszen ő volt az aki miatt a kapcsolatunk véget ért.

2014. jún. 2. 13:31
1 2 3 4 5 6
 31/55 anonim ***** válasza:
76%
Attól, hogy megcsalt, a pénz az övé. Kb. olyan, mintha azt kérdeznéd: jogos-e, ha ellopom a volt párom 4 millió forintját kárpótlásul, mert megcsalt? Pénz kérdésében kit érdekel, hogy miért váltatok szét?
2014. jún. 2. 14:08
 32/55 anonim ***** válasza:
95%
Azt még nem irtad hogy a vőlegény mit gondol?ő mit szeretne?
2014. jún. 2. 14:09
 33/55 anonim ***** válasza:
61%

Itt azt, aki ismeri a törvényeket és becsülete is van, lepontozzák!

Vajon melyik árokpartról jöhettek ők?

2014. jún. 2. 14:15
 34/55 anonim ***** válasza:
21%

"Végül is én nem nagyon szeretnék fizetni hiszen ő volt az aki miatt a kapcsolatunk véget ért."

Vegul is dupla annyit kellene viszafizetned, hiszen belehajszoltad a megcsalasba. Ha nem hajszoltad volna bele, meg most is egyutt lennetek!

Kerdezo! Kerlek nyugtass meg, hogy ez csak egy kamu kerdes...

2014. jún. 2. 14:19
 35/55 anonim ***** válasza:
35%

Itt azt, aki ismeri a törvényeket és becsülete is van, lepontozzák!

linkeld már be vagy magyarázd el melyik az idevágó törvény?

2014. jún. 2. 14:28
 36/55 anonim ***** válasza:
89%

Jaj, honnan tudjuk, hogy miért, meg hogy történt a megcsalás, ki hajszolt mibe kit, vagy mibe nem? Igazából fogalmunk sincs az egész hátteréről.

Fölösleges itt találgatni!

A lényeg, hogy van ennek egy jogi útja, vannak rá törvények. De ha törvény szerint nem is jár vissza a vőlegénynek a 4 milla, mert mondjuk sehogy sem tudja igazolni, bizonyítani, hogy ő adta bele, nekem akkor is úgy kívánná a becsület, hogy azt visszaadjam. Mert ez nyilván nem ajándék lett volna, hanem közös befektetés akart lenni.

Az ajándék autó megint egy más tészta, mert azt meg a vőlegény helyében vissza sem kérném (egyébként nyilván jogilag nem is jár vissza). Ha valakinek ajándékot adok, az az övé, ezentúl azt csinál vele, amit akar, ajándékot vissza nem kérünk.

Ha úgy gondolom, hogy valamit nem örökbe adom, akkor csak kölcsönadom.

Olyan nincs, hogy adok egy nagyobb értékű ajándékot, aztán évek múlva meg: meggondoltam magam ezért és ezért, na, hoci vissza.

2014. jún. 2. 14:29
 37/55 anonim ***** válasza:
58%
De létezik az ajándék visszakövetelése érdemteleség és egyébb jogcím alapján is! 15 évig lehet az ajándékot visszakövetelni! / a nem szokásos mértékű ajándékot, ahogy a törvény fogalmaz/, de ennél többet már ingyen nem segítek!!!
2014. jún. 2. 14:34
 38/55 anonim ***** válasza:
35%
Nézzétek meg a %-m, ha 4 elemivel azt mondanám, hogy a kérdezőnek igaza van, 100%-ot kapnék!
2014. jún. 2. 14:36
 39/55 anonim ***** válasza:
47%

Szerintem lényeges az hogy ki mibe hajszolta a bele a másikat.A kérdezőnek van egy háza..vajon csináltatott volna rajta egy 4millás felujitást ha nincs a párja vagy csak simán bemeszeli és kész.Együtt tervezték a dolgot,de most minden anyagi teher ugymond a kérdezőé?

A kérdező vegyen fel 4milliós hitelt azért hogy kifizesse a párját?

Valahogy számomra ez elképzelhetetlen...ha házastársak lettek volna akkor is csak a fele illetné a férfit...ez miért más?nem akarok kötekedni csak tényleg érdekel mások miért gondolják hogy ebben az esetben a teljes összeg jár a pasinak.

2014. jún. 2. 14:40
 40/55 anonim ***** válasza:
47%

38: Te "csak" egy ugyved féleség vagy! Es a valaszaid sem hasznosak! (61%)

De odateszed magad, akkor lehetsz olyan jo 58%-os, mint en vagyok. ;)

Egyebkent meg is lepodtem volna hogyha a 34-es valaszomban megertik az ironiat!!!

2014. jún. 2. 14:41
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!