Mit tennél ha a (volt) vőlegényed bele fektetett 4 millió kp a te tulajdonú házadban de időközben megcsalt?
A helyzet az hogy 6 éve vagyunk együtt, jövőre tartottuk volna az esküvőnket!
Nekem volt egy házam amire ráfért a felújítás és a hozzátoldás ez körülbelül 4 millió forint.
Kaptam tőle egy autót, ami szintén az én nevemen van, viszont ő megcsalt. Külföldön dolgozott, hetente jött haza, mindent megadtam neki amit lehetett, számára viszont többet ért, egy izgalmas 2 óra amit egy nővel töltött.
Engem ezzel nagyon megalázott, és folytatni nem szeretném vele.
Ti mit tennétek? Kifizetnétek neki a pénzt amit a házra költött stb??? Mi a jó ilyenkor?
Végül is én nem nagyon szeretnék fizetni hiszen ő volt az aki miatt a kapcsolatunk véget ért.
Az egyik: ha számlákkal tudja igazolni a vőlegényed, hogy belefizetett a házad felújításába, vagy valahogy lepapíroztátok, azt vissza KELL fizetned, nincs mese. Amit nem tud igazolni, azt nem is tudja behajtani rajtad.
A másik: én ennek ellenére a lakásba fizetett pénzét visszaadnám, szerintem így a tisztességes, mert gondolom, úgy volt tervezve, ketten fogtok ott élni, ketten fogjátok használni. Nem teljesen ajándékba adta a pénzt, hanem befektetett a jövőbeli közös életetekbe, ami most meghiúsult. Még akkor is, ha az ő hibájából.
A kocsit viszont ajándékba vette. Én azt a helyében nem is firtatnám. Ha veszek valakinek valamit ajándékba, az nem arról szól, hogy ha majd megunom az illetőt, akkor szépen adja vissza. Ilyenkor szerintem szíve joga a megajándékozott félnek eldönteni, hogy visszaadja-e az ajándékot.
"Akkor már azt is mondhatjuk hogy le lakta....."
"Külföldön dolgozott"
Akkor hol lakta le????
Nézőpont kérdése.
Ha nem kell felújítani kérdező lakását nem kell külföldön sem dolgozni és nem csalja meg. Megcsalásban pedig senki nem tudhatja ki mennyire hibás.
Nézőpont kérdése.
Ha a pasi nem tudja kordában tartani az ösztöneit akkor nem kell más házába fektetni mert kivágják és bukta a pénzt amiért oly keményen gürizett külföldön.
Meg kell érteni itt a pasi döntött.Reménykedhetet abban hogy nem derül ki gondolom.
Amúgy nehogy kiderüljön, hogy te is félre lépegettél közben...
(Itt könnyű mondani, hogy csak ő volt a hibás.)
Lelakta??? Ok. Mennyi adót is fizettél kérdező? Bejelentetted bérbeadási tevékenységedet a NAV felé? Eleget tettél bevallási és számla adási kötelezettségeidnek?
A HÁZAD NEM LESZ ELÉG A BÜNTETÉSEKRE! Csak egyre mélyebbre sűlyedsz!
Én ingyen válalom a vőlegényed képviseletét!
Attól függetlenül, hogy ki volt, vagy nem volt a hibás, vannak bizonyos törvények.
Ha én befektetek valaki házába, tehát odaadok neki 4 millát, csak úgy, akkor számolnom kell a következményekkel. Sajnos, ha semmi számla, semmi papír nincs róla, akkor az a másik fél "jóindulatán" múlik, hogy visszakapom-e a pénzt, vagy keresztet vethetek rá.
Tehát ha van róla bármi, hogy ezt a pénzt a vőlegény adta, nincs mese, visszajár neki, de ha semmi, akkor bizony lehet, hogy búcsút inthet neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!