Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tennél ha a (volt) vőlegén...

Mit tennél ha a (volt) vőlegényed bele fektetett 4 millió kp a te tulajdonú házadban de időközben megcsalt?

Figyelt kérdés

A helyzet az hogy 6 éve vagyunk együtt, jövőre tartottuk volna az esküvőnket!

Nekem volt egy házam amire ráfért a felújítás és a hozzátoldás ez körülbelül 4 millió forint.

Kaptam tőle egy autót, ami szintén az én nevemen van, viszont ő megcsalt. Külföldön dolgozott, hetente jött haza, mindent megadtam neki amit lehetett, számára viszont többet ért, egy izgalmas 2 óra amit egy nővel töltött.

Engem ezzel nagyon megalázott, és folytatni nem szeretném vele.

Ti mit tennétek? Kifizetnétek neki a pénzt amit a házra költött stb??? Mi a jó ilyenkor?

Végül is én nem nagyon szeretnék fizetni hiszen ő volt az aki miatt a kapcsolatunk véget ért.

2014. jún. 2. 13:31
1 2 3 4 5 6
 21/55 anonim ***** válasza:
83%

Az egyik: ha számlákkal tudja igazolni a vőlegényed, hogy belefizetett a házad felújításába, vagy valahogy lepapíroztátok, azt vissza KELL fizetned, nincs mese. Amit nem tud igazolni, azt nem is tudja behajtani rajtad.

A másik: én ennek ellenére a lakásba fizetett pénzét visszaadnám, szerintem így a tisztességes, mert gondolom, úgy volt tervezve, ketten fogtok ott élni, ketten fogjátok használni. Nem teljesen ajándékba adta a pénzt, hanem befektetett a jövőbeli közös életetekbe, ami most meghiúsult. Még akkor is, ha az ő hibájából.

A kocsit viszont ajándékba vette. Én azt a helyében nem is firtatnám. Ha veszek valakinek valamit ajándékba, az nem arról szól, hogy ha majd megunom az illetőt, akkor szépen adja vissza. Ilyenkor szerintem szíve joga a megajándékozott félnek eldönteni, hogy visszaadja-e az ajándékot.

2014. jún. 2. 13:56
 22/55 anonim ***** válasza:
96%

"Akkor már azt is mondhatjuk hogy le lakta....."

"Külföldön dolgozott"

Akkor hol lakta le????

2014. jún. 2. 13:58
 23/55 anonim ***** válasza:
72%

Nézőpont kérdése.

Ha nem kell felújítani kérdező lakását nem kell külföldön sem dolgozni és nem csalja meg. Megcsalásban pedig senki nem tudhatja ki mennyire hibás.

Nézőpont kérdése.

Ha a pasi nem tudja kordában tartani az ösztöneit akkor nem kell más házába fektetni mert kivágják és bukta a pénzt amiért oly keményen gürizett külföldön.

Meg kell érteni itt a pasi döntött.Reménykedhetet abban hogy nem derül ki gondolom.

2014. jún. 2. 14:00
 24/55 anonim ***** válasza:
36%

Amúgy nehogy kiderüljön, hogy te is félre lépegettél közben...

(Itt könnyű mondani, hogy csak ő volt a hibás.)

2014. jún. 2. 14:01
 25/55 anonim ***** válasza:
82%
Elhiszem, hogy női mivoltobna sértve lettél...és mint nő írom, hogy ne keverjük a szrzont a fazonnal... értem én , hogy nagyon rosszul esik, h megcsalt, de ez egy másik téma... ha nem fizeted ki,az lopás!!!és bár én nem vagyok babonás, de ha nem fizeted neki kis, akár részletekben a 4 lliót ha nem is jogilag, vagy verőlegényekkel szerzi vissza, de vissza fogod kapni a sorstól,hogy megloptad...fiatal vagy, lehet, h nem lrted még...de sokszorosan fogja a sors tőled leróni azt a 4 milliót... saját tapasztalatból írok...)bár ordít az írásodból, h eszed ágában sincs visszafizetni a pénzét, csak a lelkednek keresel megnyugvást, és tőlünk várod a mgenyugtató mondatokat, hogy a szeméééét megérdemli, milőtt félrekefcizett volna gondolta volna meg...stb. ... de nem! az az ő pokla, h megcsalt...ha te lopsz az a te poklod lesz!
2014. jún. 2. 14:02
 26/55 anonim ***** válasza:
27%

Lelakta??? Ok. Mennyi adót is fizettél kérdező? Bejelentetted bérbeadási tevékenységedet a NAV felé? Eleget tettél bevallási és számla adási kötelezettségeidnek?

A HÁZAD NEM LESZ ELÉG A BÜNTETÉSEKRE! Csak egyre mélyebbre sűlyedsz!

Én ingyen válalom a vőlegényed képviseletét!

2014. jún. 2. 14:03
 27/55 anonim ***** válasza:
26%
27-es hajra!!!! :)
2014. jún. 2. 14:06
 28/55 anonim ***** válasza:
77%
Két ember még nincs vagyonközösségben, semmilyen közük nincs egymáshoz papíron... az egyik ajándékot ad a másiknak (tökmindegy, mekkora értékű ajándékot), és ha a másik fél nem adja ezt vissza a kapcsolat megszűnése után, aminek ráadásul nem is ő volt az oka, akkor ez részéről LOPÁS? Érdekes szóhasználat, függetlenül attól, hogy én visszaadnám-e vagy sem.
2014. jún. 2. 14:07
 29/55 anonim ***** válasza:
83%
A kettőt még csak össze sem szabadna hasonlítanod. Ha korrekt vagy, akkor visszafizeted neki a pénzét és kalap kabát.
 30/55 anonim ***** válasza:
86%

Attól függetlenül, hogy ki volt, vagy nem volt a hibás, vannak bizonyos törvények.

Ha én befektetek valaki házába, tehát odaadok neki 4 millát, csak úgy, akkor számolnom kell a következményekkel. Sajnos, ha semmi számla, semmi papír nincs róla, akkor az a másik fél "jóindulatán" múlik, hogy visszakapom-e a pénzt, vagy keresztet vethetek rá.

Tehát ha van róla bármi, hogy ezt a pénzt a vőlegény adta, nincs mese, visszajár neki, de ha semmi, akkor bizony lehet, hogy búcsút inthet neki.

1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!