Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Amíg munkanélküli voltam, el...

Amíg munkanélküli voltam, el akart hagyni. Hétfőn kezdek egy munkahelyen, jobban fogok keresni mint ő, most hirtelen szerelmes lett. Csak a pénz miatt kellenék neki?

Figyelt kérdés

Március 3 óta voltam munkanélküli, a héten találtam állást.

Múlt hétvégén már a fejemhez vágta, hogy én csak költöm a pénzét de nem csinálok semmit. (A takarítás, főzés és a munkakeresés az semmi) És ezt ő unja, és talán nem is illünk össze stb.

50 E ft-tal többet fogok keresni mint ő. Mikor aláírtam a héten a szerződést, nagyon boldog volt.

Elmondta mennyire szerelmes, és hogy most fogunk tudni félretenni, meg majd kifessük a lakást, meg elmegyünk wellnessezni...

2014. máj. 31. 19:42
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
84%

"Elmondta mennyire szerelmes, és hogy most fogunk tudni félretenni, meg majd kifessük a lakást, meg elmegyünk wellnessezni..."

Hát ha úgy gondolja, tartozol neki, mert eltartott, akkor adj neki valamennyit... Mondd neki, hogy viszonzod, és a kiegyenlítés után legyetek külön kasszán. Ekkor majd kiderül hogy Téged akar-e.

2014. máj. 31. 20:07
 22/41 A kérdező kommentje:
Hétköznap meg a melóval kapcsolatban intézkedtem, nem volt időm összepakolni a sok évnyi emléket, tárgyi dolgaimat stb.
2014. máj. 31. 20:08
 23/41 anonim ***** válasza:
79%

Nem kell elfelejteni semmit, kimondott pár rossz mondatot.

Ha ennyi lenne a probléma nem szeretnél válni .

Én nem gondolnám,hogy csak a pénzed miatt lenne veled. Persze akár ez is lehet, de önmagát el tudja tartani, te pont hasonló anyagi szinten állsz...

2014. máj. 31. 20:13
 24/41 anonim ***** válasza:
88%

3 hónapig voltál munkanélküli.

Akárki akármit is mond, a mai világban az ilyesmi előfordulhat. Még olyannal is, aki több évtizede dolgozik egy helyen. Hogy hirtelen megszűnik a munkahelye és hónapokig nem talál állást.

Ez nem egy olyan időintervallum, amit egy normális párkapcsolat nem bír ki.

Sőt, ennél rosszabb is történhet, nehezebb helyzet is.

Csak gondold végig reálisan: nem biztos, hogy ez volt az utolsó eset az életedben, hogy munkát kell keresned és időbe telik, amíg találsz (egyébként ez vele is megtörténhet, meg bárkivel).

Akkor ugye tudod, hogy megint fel is út, le is út?

Tudod, akármit is írnak itt, egy párkapcsolat arról is szól, legalábbis arról is kellene szólnia (de sokan elfelejtik ezt manapság!), hogy ha egyik fél nehéz helyzetbe kerül, a másik támogatja, segíti, még ha emiatt kicsit osztozik is a nehéz helyzetében. Természetesen a nehéz helyzetben levő fél is igyekezzen talpra állni, de ahogy látom, ez a részedről megvolt, hiszen nem ültél a babérjaidon, kerestél munkát.

Manapság nagyon nagy "divat" lett, hogy ha valakinek valami komolyabb gondja akad, amiből nehezen tud kilábalni, a másik inkább lelép, mert így kényelmesebb.

Én nem kezdeném újra ezt a kapcsolatot, mert hidd el, nem ez volt az utolsó ilyen akciója a párodnak.

2014. máj. 31. 20:17
 25/41 anonim ***** válasza:
67%

Ez a kapcsolat nem szakadt meg, a leírások alapján.

Csak a kérdező kacérkodik a gondolattal,hogy az első fizu után lehet lelép:P

A párja túlreagálta a helyzetet, a leírás alapján, egyszer... Ennyit tudtunk meg.

2014. máj. 31. 20:20
 26/41 anonim ***** válasza:

Ja, bocs. Nem tudom, miért értelmeztem úgy, hogy már külön is mentek.

Mindenesetre akkor is elgondolkodtató, hogy 3 hónap munkanélküliség miatt már ilyesféléket hoz fel valaki.

2014. máj. 31. 20:24
 27/41 anonim ***** válasza:
67%

"A kérdező kommentje:

Motiváció?

Ezzel csak arra motivált, hogy elhagyjam."

Aha. De csak most, amikor már van melód, van pénzed, amíg ez nem volt, addig megengedted neki, hogy eltarthasson... hát szép pár vagytok, na. Zsák meg a foltja.

2014. máj. 31. 20:29
 28/41 anonim ***** válasza:
95%

Nézd! Most tudom le fognak pontozni,de azt mondom el ami az igazság,amit mi nők mind tudunk csak nem illendő erről és ilyen formában beszélni.

A feleséged szeret téged DE...hiába van az manapság,hogy egyenrangúak ugyanolyan jogokkal rendelkeznek nők,férfiak,az alap szerepek még a mai napig is meg maradtak.Vagyis hogy a férfi a család fő,a család feje,ő hozza a pénzt,ő tartja el a családot.Kiegészülve azzal,hogy sajnos olyan helyzet van a mai világban hogy egy fizetés nem elég,tehát dolgoznak a nők is (illetve más okból is) de még ma is ugyanolyan elvárás,hogy egy férfire nőként lehessen támaszkodni,ő legyen a bástya,akire egy nő rábízhatja magát.

A nejed nem volt túl korrekt,de biztos rá is sok teher szakadt.Te maximálisan jól helyt álltál,mert csináltad az otthoni dolgokat,mellette állást kerestél,és találtál 2-3 hónap alatt,szóval ügyes vagy,de emiatt elválni ostobaság,ha egyébként minden rendben.Ő örül mert újra van pénz,helyre állt a rend szeret,szerintem felesleges mindent felborítani egy kis női hiszti miatt

2014. máj. 31. 20:34
 29/41 Őszödi Ferenc ***** válasza:

A házasságok nagy részét a pénz, az anyagiak kötik össze. Magyarországon ez halmozottan igaz, mert a vágyaink nyugatiak, a fizetéseink meg balkániak (mármint a maguké, nem rólam van szó!).

Önben most benne van a tüske, jogosan. Házassági szerződés nem jöhet szóba?

2014. máj. 31. 21:02
 30/41 anonim ***** válasza:
A fizetés az nem balkáni :)
2014. máj. 31. 21:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!