A ti családi, baráti körötökben van munkanélküli? Észrevettetek rajta viselkedésbeli változásokat, amióta nem dolgozik?
Én a magam nevében tudok nyilatkozni, én vagyok munkanélküli a családban. A párom elmondása szerint, Semmi értelmét nem látom a dolgoknak, befordultam, szomorú vagyok. De amint felhívnak egy állásinterjúval kapcsolatban, kivirulok, újra tudok nevetni és van életkedvem. Majd jön a csalódás és újra mélyre kerülök.
Most van egy lehetőségem, talán lesz munkám, Hétvégén kezdődik a 2 hét próbaidőm, ahol megnézzük "tetszünk e egymásnak" a főnökkel.
Nagyon remélem, hogy összejön, mert sajnos már nem csak akkor tűnik fel a saját viselkedésem, ha felnyitják a szemem, hanem én is észreveszem magamon az enyhe depresszió tüneteit. És tudom, hogy ezzel sem magamnak, sem a páromnak, sem a családomnak nem teszek jót.
igen,én.Pontosan azokat tapasztalom sajnos,és a családom is rajtam,amiket felsoroltál....
28 éves vagyok,és van egy 4 éves kisfiam.2! éve nem találok munkát...
Ahelyett, hogy itt elemezgetnéd, inkább szétnéznél a munkahelyeden vagy ismerősi körödben, hogy van-e valami állás, amire pont megfelelne! te is csak dumálsz, ahelyett, hogy segítenél!
Baromi nehéz állást találni, mert nem azt nézik, hogy az ember mit tud vagy mire képes a munkában, hanem hogy ki kinek az ismerőse vagy hogy ki vállal el bármit nulla fizetésért... Kerülj csak olyan helyzetbe, hogy elveszted a munkádat önhibádon kívül, és nincs aki segítsen, melletted álljon, aztán megtudod milyen is az a kétségbeesés. Remélem rólad is majd feltesznek ide egy kérdést, ahelyett, hogy segítenek majd!
"De amint felhívnak egy állásinterjúval kapcsolatban, kivirulok, újra tudok nevetni és van életkedvem. Majd jön a csalódás és újra mélyre kerülök."
Látod kérdező, ez az amit te nem tudsz átérezni. Amikor valaki újra és újra bejut állásinterjúkra, ahol teljesen megfelelő lenne a munkára, maximálisan el tudná látni, de mégis elküldik. Illetve fenéket küldik el, még csak fel se hívják 1-2 hét múlva, hogy kösz nem...
Közelebbi családi és baráti körben szerencsére nincs munkanélküli senki, aminek nagyon örülök.
Tágabb környezetben sokan vannak- de ahogyan a személyiségünk, tanulmányaink, értékrendünk stb. különböznek, úgy a munkanélküliségre adott válaszreakcióik is.
Ezt így nem lehet általánosítani.
Nyilván sok függ attól is, hogy mennyi ideje keres állást valaki- mert az évek óta jövedelem és ellátás nélkül maradó, mások jóindulatára hagyatkozni kényszerülő eltartott felnőtt bizonyára elkeseredettebb, mint a frissen, sikolából kikerült még nagy terveket dédelgeő fiatal.
Persze látok olyat is, aki igazából a kisujját sem mozdítja, várja, hogy valaki más (rokonok, állam, hivatalok stb.) oldja meg az életét- olyat is, aki külföldre ment és ott szenved tovább, olyat is, aki foggal-körömmel kapaszkodik, hogy a nyugdíj előtti kis ideje még meglegyen és olyat is, aki inkább szült még pár gyereket, ezzel is elodázva a problémát.
Kérdező: gondolj bele, hogy te hogy éreznél, ha még zsebpénzed sem lenne- mert még azt is kérned kellene felnőtt ember létedre mástól, mert nincs munkád, de dolgozni szeretnél.
Az elutasítást, a sikertelenséget egyetlen egészséges lelkivilágú ember sem viseli jól huzamosabb ideig.
Munkanélküli vagyok. Szeptemberben megy a lányom óvodába, addig munkát kell találnom.
A tünetek: ok nélküli idegesség, semmihez semmi kedv. 7 órától vagyok ébren, még pizsamában vagyok, már a 2. tejes kávémat iszom. Takarítani kellene, de nem bírom rá venni magam. Pedig össze kell szednem magam. De nincs munkám, nincs célom, nincs napirendem, szét csúsznak a napjaim.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!