Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A ti családi, baráti körötökbe...

A ti családi, baráti körötökben van munkanélküli? Észrevettetek rajta viselkedésbeli változásokat, amióta nem dolgozik?

Figyelt kérdés
Nálunk van egy lány, látni rajta a depressziót, a kétségbeesést, teljesen másképpen viselkedik azóta.

2014. ápr. 9. 10:47
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
76%
Én vagyok munkanélküli, mivel nemrég felmondtam. Azóta sokkal jobban érzem magam, nincsenek öngyilkos gondolataim, stb. Ez elég nagy változás.
2014. ápr. 9. 11:17
 12/17 anonim ***** válasza:
80%

Van igen, és én is voltam munkanélküli.

És nálam és az ismerőseimnél is vannak/voltak változások.

Az embert megviseli, ha nem kell, ha úgy telnek a napjai, hogy nem végez valami értelmes tevékenységet. Egy idő után unalmas is mindig otthon, amikor minden ismerősöd dolgozik. És persze az anyagi bizonytalanság is nagyon kikészíti az embert. Főleg, ha valaki egyedül van és nem egy olyan családban, ahol még más is hoz haza jövedelmet rajta kívül.

2014. ápr. 9. 11:57
 13/17 anonim ***** válasza:
80%

"hát ez a normális,te is kétségbe lennél esve ha kenyérgondjaid volnának,akarnál dolgozni,csak munkát nem kapsz..."

A kenyérgondok mellett a környezete is sajnos nagyon lenézi a munkanélküli embert.

Ez szinte mindig önértékelési zavarokhoz, idegzavarokhoz,alkoholizmushoz és üldözési mániához hasonló tünetekhez vezet.

2014. ápr. 9. 12:58
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Én vagyok munkanélküli, a családban, teljesen az van amit írtak előttem. Nincs, cél, nincs önbecsülés, csak mások sajnálata és megvetés, orrod alá dörgölés van. A párom, azért távolodik el tőlem, mert nincs munkahelyem, pedig még ő sem tudott nekem szerezni melót, úgy sem, hogy sok sok ismerőse van. A szüleim, családom letagadnak, szégyellenek, pedig leszámítva munkanélküliséget, tanult és jó megjelenésű vagyok. Az állás interjúk sikertelensége nem veti előre a már amúgy is mínuszban lévő személyek életkedvét. Olyan ember akinek a önbecsülés elvesztése előtti időkben a mindene volt hogy dolgozhasson és emberekkel beszéljen, a munkanélküliség a halállal egyenlő. Nekem olyan érzés, mintha meghaltam volna. Senkinek nem hiányzok, senki nem számít a munkámra, erőmre, gondolkodásomra, szeretetemre. Nem kellek.. Mint akit már eltemettek. Eltűntem a térképről. Szörnyű. Senki ne akarja ezt átélni, ezerszer rosszabb mint minden nap agyat zsibongva dolgozni menni napi 8 órába. Ó bárcsak az lenne, vágyom a kötelességekre, a korlátokra, szabályokra, gonosz és kevésbé gonosz kollégákra. SOHA NE BÁNTSATOK senkit aki munkanélküli, öngyilkos gondolatok, társas kapcsolatok hiánya, sikertelen, céltalan élet, ennél a világon nincs rosszabb. Hát még ha ilyenkor hagy el a társad.
2014. ápr. 18. 03:19
 15/17 anonim ***** válasza:
Nállunk én vagyok a munkanélküli 8 általánossal+priuszal, testi fogyatékosságal 25 évesen, ismerős nincs se barát, eltartanak sajnos, lehet kiégtem.. Fekszem az ágyba egésznap sokat pihenek akkor nem fáj semmim, (régen rá estem háttal a komodra azóta zsibbadnak a végtagjaim), szégyellem nagyon de sok sikeres személytől kértem nem kaptam. Kapom a beszólásokat rendesen a külsőm miatt is és mert munkanélküli vagyok meg a priuszom miatt, ahogy tudom védem magam. Vannak céljaim, de ezek inkább álmok.
2015. márc. 10. 21:43
 16/17 anonim ***** válasza:

Én teljesen átérzem sokak helyzetét, mert amikor látod az emberek szemében a megvetést, a rosszindulatot, hogy bezzeg csak nem akarsz dolgozni.

Adtam be jelentkezést, ami aboszolút szakirányos volt, minden kritériumnak megfeleltem, aztán utóbb derült ki, hogy már az álláshirdetés közzététele előtt is tudták, "kit vesznek" fel, csak "meg kellett hirdetni". Ennél már csak az a rosszabb, hogy bújod a hirdetéseket, hetente elküldesz úgy 10-20 önéletrajzot, és minden hónapban kapsz 1 db választ, hogy "Köszönjük, de nem rám gondoltak." Ilyenkor én is minden egyes alkalommal magamba zuhantam, hogy tényleg ennyire nem vagyok jó semmire? Oké, a kapcsolatok, sokat számítanak, ami van is és volt is, de én eddig mindig olyanba futottam bele, ahol már csak azért se vettek fel, mert mondjuk szóltak az érdekemben. Ha néha felhívtak, hogy interjú lesz, akkor kivirultam, kitakarítottam a lakást, szinte szárnyaltam a napi teendőim mellett, ami már a megszokott: kv, készülődés, bolt, főzés, takarítás, stb., mert ugye ennyi az ember, ha nincs munka, de amikor hívtak, mindig olyan érzés kapott el, hogy leírhatatlan. Láttam a fényt, élt bennem a remény, aztán jött a pofáraesés, mert már jártam úgy, hogy behívtak x időpontra. X időpont előtt 1 órával felhívtak, hogy sajnálatos okok miatt y időpontban lesz az interjú, majd y időpontban, amikor megjelentem, közöltél, az állás másé, köszönik, hogy befáradtam. Ilyenkor éreztem azt, mint egy darab hús, a piacon, akit ugráltatnak, ha nem felel meg valamiért, akkor kidobják. De ezt csak ugye az érti meg ill.érzi át, aki járt hasonló cipőben. Utáltam otthon lenni, egy idő után már tettem magasról a napi dolgaimra is, befordultam, ha hazaért a férjem, menekültem otthonról ("elmegyek bevásárolni", elmegyek, megnézem anyuékat") hogy ne rontsam el a napját. Önértékelés =0, Önbizalom = az mi?! - ezek voltam bennem, és sokszor elkapott a sírógörcs. Tehát ezek alapján abszolút átérzem, milyen, amikor valaki azt írja/mondja, hogy érzi, mikor megvetik azért, mert nincs állása, visszahallja, hogy eltartott stb.. Borzalmas. És az is, hogy így állnak az emberhez..

2015. márc. 11. 14:59
 17/17 anonim ***** válasza:
Ja, igen, és hozzáteszem, én egy csupa mosoly csaj voltam, és ma már ugyan van munkám, de nem vagyok a régi.
2015. márc. 11. 14:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!