Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mások is vannak hasonló cipőben?

Mások is vannak hasonló cipőben?

Figyelt kérdés
29 éves nőként nincs se gyerekem, se munkám. A gyerekvállalás pedig nyilván munkahelyhez is kötött, mert a semmire nem akarok teherbe esni, meg havi 20ezer forintból élni. Régebben azt hittem, minden sokkal könnyebb lesz, de lassan 30 leszek, és még esélyt sem látok egy normális életre. Tanultam rengeteget, a szakmámban jó vagyok, mégsem találok munkát, a legtöbb cég azt jelzi vissza, hogy jó vagyok, de nincs hely, vagy vannak egy pozícióra 500an már az első nap. Így persze csúszik a családalapítás is, fogalmam sincs hogy lesz :( Van még valaki korombeli hasonló cipőben?

2014. jan. 22. 16:42
 1/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is pont így vagyok mint, Mint Te, igaz picivel fiatalabb vagyok nálad. 25 vagyok. Tavaly januárban diplomáztam, azóta is csak hébe-hóba volt munkám. Nem abban szeretnék elhelyezkedni, amit végeztem, hanem irodai területen. Folyamatosan küldözgetem az önéletrajzomat, több-kevesebb sikerrel. Most éppen egy ECDL tanfolyamra járok, közben pedig küldözgetem az önéletrajzomat, de néha annyira el vagyok keseredve, mert mindent annyira kilátástalannak látok.

2014. jan. 22. 16:50
 2/8 anonim ***** válasza:

28 éves nőként se gyerekem, se párom. A munkám minimálbéres, otthon élek a szülőkkel, félig-meddig el kell tartani, mert a fizetésem max. arra elég, hogy a napközbeni étkezésemet megoldjam belőle, megvegyem a bérletemet és befizessem a telefonszámlámat.

Én is sokat tanultam, jó szakmám van, csak még a szakvizsga hiányzik, addig jobban remélni sem lehet.

Mivel napi 10-12 órát dolgozom, az ismerkedés sem könnyű... Szülni nem is akarok, hiszen akkor sosem lesz karrierem, ergo pénzem sem. Ez egy csapda...

(Szerencsém a szerencsétlenségben, hogy egyelőre úgy érzem, nem is nagyon vágyom gyerekre meg családra. Ellenben külföldre szeretnék menni, de nagyon. Csak ahhoz is pénz kéne...)

2014. jan. 22. 16:51
 3/8 anonim ***** válasza:
Még annyi, hogy rengeteg irodai munkára küldtem már el az önéletrajzomat úgy, hogy ráadásul 2 év tapasztalatom van, mert főiskola mellett dolgoztam, de van, hogy az interjúig eljutok, de végül nem rám esik a választás. :(
2014. jan. 22. 16:52
 4/8 anonim ***** válasza:

Én is így vagyok.

De a 2-t nem értem. Én mindig simán fenn tudtam tartani magamat és a lakásomat egy minimálbérből....

Sok a telefonszámlád.:)

Meg kell oldani olcsóbban a kommunikációt.

2014. jan. 22. 17:11
 5/8 anonim ***** válasza:
Igen, szerintem vagyunk még egy páran ebben a helyzetben, mint ahogy én is. Valóban kilátástalan és baromi rossz érzés. Húszonnyolc éves férfiként még mindig otthon élek, minimálbérért dolgozom napi tízenkét órában. Barátnő a kanyaraban sincs, nemhogy család. Szinte csak aludni járok haza. Az a kevés pénzem ami marad meg nem sokra elég, még félretenni se tudok.Kezdem úgy érezni, nincs sok értelme ennek a mókuskeréknek. Sajnos az élet szívás,azért nem adom fel (bár egyre nehezebb) talán lesz majd jobb is.
2014. jan. 22. 17:50
 6/8 anonim ***** válasza:

De a 2-t nem értem. Én mindig simán fenn tudtam tartani magamat és a lakásomat egy minimálbérből....

azt nem tudom, hogy csináltad

2014. jan. 22. 19:14
 7/8 anonim ***** válasza:
Hasonló cipőben jártam, több mint 20 évet tanultam, hogy jó állásom és jó fizetésem legyen. Volt egy biztosnak hitt állásom, ami addig volt, amíg nem ment el, aki révén bekerültem, utána sorra küldtek el bennünket, akiket ő vitt oda, ott utcáról nem vettek fel embert, csak protekcióval lehetett bekerülni. Egy darabig próbáltam elhelyezkedni, de nem sikerült, csak közmunkára tudtam menni, így végül a baba mellett döntöttünk, nem bántuk meg, ha arra vártam volna, hogy újra rendes munkám legyen, lehet sose szülők, a mai világban nem lehet a munkahelyre alapozni, ha 10 éve dolgozol ott, akkor se biztos, hogy visszavesznek.
2014. jan. 24. 22:26
 8/8 anonim ***** válasza:

6: Hogyan NEM tudod megcsinálni?:)

Fele a rezsi, másik fele minden más.:)

Év végén kapsz jutalmat?

És cafeteriát?

Bérletet?

Én igen, és ebből fel is tudtam újítani félig (fürdőszobafelújítás, konyhafelújítás és galéria- és kamraépítés) és berendezni.

2014. jan. 25. 02:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!