Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van még itt "késői gyerek"?

Van még itt "késői gyerek"?

Figyelt kérdés
Tehát akinek a szülei 35 vagy több évvel idősebbek mint ő.
2009. dec. 30. 05:15
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Apukám 38 volt, amikor születtem, anyu meg 21. Szerencsére nem a konzervatív szülők táborát erősíti, bár nagyon sok mindenben eltér a véleményünk, ez néha okoz feszültséget.
2009. dec. 30. 09:02
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Anyukám 33 volt, mikor szült. Ez talán nem tűnik olyan későinek, de rendesen lehetett érezni a hatását. Soha nem vitáztunk, soha nem voltunk rosszban, de attól távol álltunk, hogy barátnőként tudjunk egymásra tekinteni vagy egymás ízlését meg tudjuk szeretni, pedig én nem vagyok divatmániás vagy elvont, mégis nehéz volt ilyen szempontból. Más szempontból egy idősebb szülő érettebb lehet, talán jobban tud nevelni, de ez nem feltétlenül a kor függvénye. Én fiatalon szültem (22), és nem bántam meg. Szerintem jobb, ha fiatalabbak a szülők sok minden miatt: a születendő gyerek egészsége; hogy az unokákat láthassák a szülők; hogy ne legyen az a hatalmas generációs különbség a szülők és a gyerekek között. A később szülés mellett max. annyi szól, hogy harmincas éveiben az ember komolyabban tud hozzáállni ehhez, mint huszonévesen...bár nem mindenki van ezzel így. Néha érzem, hogy a gyerekvállalás nagyon nagy felelősség, nehéz mérlegelni bizonyos helyzetekben, de lehet, hogy ezzel 10-15 évvel idősebben is így lennék. Én a fiatalon szülés mellett állok, hacsaknem valakinek nincs meg a megfelelő anyagi helyzete vagy nem találja meg a párját, mert inkább szüljön későn, mint egy rossz, instabil kapcsolatba.
2009. dec. 30. 09:07
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Anyum 37 évesen szült meg, apu akkor 33 volt. :)

Most anyu 56, apu 52, én 19 vagyok.

Mindkettőnek van egy nagyobb gyereke az előző házasságából.

2009. dec. 30. 09:19
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
A fiam 5 a férjem 48 az orvosnál le-nagypapázták
2009. dec. 30. 13:09
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen nálunk is volt! A férjem (49) ment a 7 éves gyerekünkért az iskolába, erre másnap örvendezve mesélte a napközis tanító néni, hogy milyen jó a kicsi kapcsolata a nagypapájával :=).
2009. dec. 30. 13:38
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

én "normális"gyerek vagyok :)

anyum 26, apám 28 volt, mikor világra jöttem :)

viszont: nagyin 20, papi 32 volt, mikor anyum született. ez 62-ben sztem nem volt annyira természetes, akkoriban átlag 18-20évesen már sok lánynak volt gyereke.

a másik: apámnak van 1 második házassága, 2 lánya.

az egyiknél 40 volt, a másiknál 42, mikor születtek. a feleség 35 és 37 évesen szülte a lányokat.

sztem ez már késő. ha belegondolsz, h akkor megy nyugdíjba a szülő, amikor te még érettségizel? az sem biztos, h az unokáit látni fogja...

a mostohatesóm velem egyidős, 22, apja 65. az se kispálya. igaz, van 1 mostohabátyám is, ő már 30, és most fog megszületni az első gyereke.

2009. dec. 30. 22:28
 17/20 anonim ***** válasza:
50%
Na, akkor én vagyok a győztes, anyám 39 évesen szült engem, apám akkor 53 (!!!) volt! Tíz éves voltam, amikor 63 évesen meghalt. Egész gyerekkoromban nagypapázták. Ha megtudták, hogy apa, döbbenten néztek (pl. iskola, játszótér). Egész életemet tönkretette, hogy késői gyerek lettem, ráadásul anyám "igazi öreg", tehát egész életében úgy viselkedett mint egy százéves, annyira öreges dolgai voltak és engem is öregnek akart nevelni, öregesen öltöztetett, folyamatosan szidta a fiatalokat, hogy azok zenélnek meg buliznak stb. Magyarul: öreg gyerekkorom és fiatalkorom volt anyám öregsége miatt. De most már mindegy.
2013. júl. 24. 00:36
 18/20 anonim ***** válasza:
0%

Utolsó! Neked kár volt megszületni. Számomra gyomorforgató, ha valaki ennyire nem tiszteli azokat, akik világra hozták és felnevelték! Kívánom, hogy ugyanezt visszakapd a gyerekeidtől, bár jobb lenne, ha nem szaporodnál!

Anáym 40 volt, amikor megszült, élete végéig csodás volt a kapcsolatunk. Soha nem látszott a valódi kora, ugyanannyinak nézett ki, mint az iskolatársaim nála 15-20 évvel fiatalabb szülei. Apám 10 évvel volt fiatalabb nála, de baromi öreges, konzervatív gondolkodásmódja volt. Nem kortól függ, ki hogyan gondolkodik az életről, mennyire modern felfogású. Ennek ellenére SOHA nem szólnám le a szüleimet, mert sok szeretetet kaptam tőlük, és becsülettel felneveltek (már nem élnek). Hálás vagyok, hogy késői gyerekként esélyt adtak nekem, és megszülethettem.

2015. jan. 22. 13:14
 19/20 anonim ***** válasza:
Dehogyisnem fogok szaporodni, majd várok 75 éves koromig és felszedek egy 18 éves csajt. Manapság ez a menő :)
2017. nov. 27. 21:27
 20/20 anonim ***** válasza:
77%
Igen, szerintem én is annak számitok. 16 éves vagyok. Anyukám most 48, apukám pedig 59. Anyukámnak én vagyok az első gyermeke, apukámnak pedig a harmadik.
2019. aug. 1. 18:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!