Külön kassza egy családban, hogy van ez? Főleg ahol gyerek is van. Mire/miért jó ez?
Mi is külön kasszán vagyunk. Én intézem a bevásárlást, meg pár számlát, a többit a férjem.
Füzetet én is vezetek a kiadásokról és nálunk sincs abban feltüntetve, hogy kinek a pénzéből.
A gyerekre is együtt költünk. De mivel a férjem a kereső fél, mindig ő fizeti a nagyobb kiadásokat, ill. ha kell valami, akkor mondom és megveszi.
De azért jó, hogy a fodrászhoz a 'saját' pénzemből megyek és nem kell kérni.
19:28as vagyok.
Mi azért is vagyunk "külön" kasszán. Mert a GYEDem nagyjából elég mindenre, amire nem, azt a férjem kifizeti. Ő a fizetésének nagy részét leköti, mert abból gyűjtünk házra.
Szóval, mindkettőnk pénze a miénk, csak nem rakjuk össze hónap elején.
"Nálunk úgy van hogy mindketten megkapjuk a pénzünket,és "összerakjuk". Általában én intézem a fizetnivalókat,mert többet és hamarabb vagyok itthon. A "maradékból" meg éldegélünk hármacskán."
Megmondom, miért rossz ez. ha az embernek kéznél van a pénze, könnyebben kifut a kezéből... Gondolom, ti is hónapról hónapra felélitek, amitek van, de legalábbis alig marad. Mi számlán tartjuk és max egyszer veszünk fel és annyit, amit muszáj készpénzben fizetni. boltban meg kártyával fizetünk.
"Gondolom, ti is hónapról hónapra felélitek, amitek van, de legalábbis alig marad."
Ezt biztos a "vérség" vagy generaciokra visszameno csaladi szokas hatarozza meg, mert ha nekem pl. 35 E Ft-om van egy honapra (tehat sokkal kevesebb osszeg, mint mai megelhetesre kell), akkor is napi 1000 Ft-om minden napra van (az utolso napon is), es félreteszek 5-öt. Az, hogy a penz a fiokban van, vagy a szamlan, az nem számit ebben pszichésen semennyit, hiszen pont annyi a kulonbseg, mintha az egyik fiokban volna, vagy a masikban. Most hallottam ilyenbrol eletemben eloszor, hogy ez szamit valakinek.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!