Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Külön kassza egy családban,...

Külön kassza egy családban, hogy van ez? Főleg ahol gyerek is van. Mire/miért jó ez?

Figyelt kérdés
Nem tudom megérteni ha a párok együtt élnek,főleg ha házasok,és már gyerek is van hogy lehetnek külön kasszán? Mindenki magának fizet mindent? Ha igen a gyerekkel mi van,és a rezsit hogy fizetik?

2011. nov. 4. 19:13
1 2 3 4
 11/32 A kérdező kommentje:
Azt hogy "összerakjuk" úgy értem hogy összeszámoljuk hogy mennyi a kettőnk havi bevétele. Utána jön a fizetnivaló. Nem élünk fel minden pénzt,legalábbis próbálkozunk!
2011. nov. 4. 19:50
 12/32 anonim ***** válasza:
76%
A közös kassza nem azt jelenti, hogy közös bankszámlájuk van...
2011. nov. 4. 19:56
 13/32 A kérdező kommentje:

Akkor valaki magyarázza el nekem pontosan mit jelent a közös és külön kassza!

Mert képzavarban vagyok.

2011. nov. 4. 19:59
 14/32 A kérdező kommentje:
Nincsen közös bankszámlánk,mindenkinek van saját. Először az egyikről megy a pénz,utána a másikról.
2011. nov. 4. 20:01
 15/32 anonim ***** válasza:
87%
Közös kassza az, ha mindkét fél 100%-ig beleteszi a pénzét, ami van és abból közösen gazdálkodnak. Az most tök mindegy, hogy egy része a feleség bankszámláján van, vagy esetleg a férj számláján van lekötve, vagy otthon a párna alatt az összes..
2011. nov. 4. 20:03
 16/32 anonim ***** válasza:
84%

Szerintem a közös kassza azt jelenti, hogy havonta egyszer, amikor mindketten megkaptuk a kapnivalót(fizetést, gyedet, gyest stb.), akkor leülünk, és összeszámoljuk mennyi van, és ebből mire mennyit szánunk.Közösen döntünk.Mindkettőnknek jut belőle "költőpénz", amivel azt csinál mindenki, amit akar.

A külön kasszát nem tudom elképzelni se, hogyan működik.

2011. nov. 4. 20:05
 17/32 anonim ***** válasza:
36%
Ja. és még annyit, hogy ne úgy képzeljétek, hogy készpénzben áll otthon.mindkettőnknek van számlája, annyit veszünk fel csak, amennyi kell.
2011. nov. 4. 20:06
 18/32 A kérdező kommentje:

Nálunk is így van ahogy az utolsók írták! Köszönöm a válaszokat!

Azért valaki megírhatná még pontosan milyen az a külön kassza,mert elképzelésem sincs róla.

2011. nov. 4. 21:11
 19/32 anonim ***** válasza:
86%
Akiket ismertem, úgy csinálták, hogy a közös költségeket elosztották két fele, albérleti díj/lakástörlesztő és a rezsi. A kajába beraktak fejenként mondjuk 20-20eft-ot, abból bevásároltak otthonra. A maradékot pedig - már ami maradt a fizetéséből - szépen beosztotta mindenki magának. Az már nem volt közös.
2011. nov. 4. 21:29
 20/32 anonim ***** válasza:
45%

a teljes mértékben külön kassza azért meredek.

de mondjuk ha a közös dolgok fele-fele arányban osztódnak, és ezen felül mindkét félnek marad költőpénze, az úgy normálisabb.

nálunk ez van nagyjából.

én fizetem a lakás költségeit, a párom a kaját, a fennmaradó pénzünkkel pedig azt csinálunk, amit szeretnénk.

szerencsére egyikünk sem az "ész nélkül szórom a pénzt" mentalitást képviseli, így nem nézünk rossz szemmel a másikra, hogy netán baromságokra költ. mindketten félreteszünk amennyit tudunk, és emellett jut szórakozásra, ruhára, ajándékokra.

nem tudnék úgy élni, hogy minden pénzünket összedobjuk, aztán lesz ami lesz. kell egy kis saját pénz, tartalék. bízom benne, de az anyagi biztonsághoz az édeskevés.

2011. nov. 4. 21:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!