Külön kassza egy családban, hogy van ez? Főleg ahol gyerek is van. Mire/miért jó ez?
Akkor valaki magyarázza el nekem pontosan mit jelent a közös és külön kassza!
Mert képzavarban vagyok.
Szerintem a közös kassza azt jelenti, hogy havonta egyszer, amikor mindketten megkaptuk a kapnivalót(fizetést, gyedet, gyest stb.), akkor leülünk, és összeszámoljuk mennyi van, és ebből mire mennyit szánunk.Közösen döntünk.Mindkettőnknek jut belőle "költőpénz", amivel azt csinál mindenki, amit akar.
A külön kasszát nem tudom elképzelni se, hogyan működik.
Nálunk is így van ahogy az utolsók írták! Köszönöm a válaszokat!
Azért valaki megírhatná még pontosan milyen az a külön kassza,mert elképzelésem sincs róla.
a teljes mértékben külön kassza azért meredek.
de mondjuk ha a közös dolgok fele-fele arányban osztódnak, és ezen felül mindkét félnek marad költőpénze, az úgy normálisabb.
nálunk ez van nagyjából.
én fizetem a lakás költségeit, a párom a kaját, a fennmaradó pénzünkkel pedig azt csinálunk, amit szeretnénk.
szerencsére egyikünk sem az "ész nélkül szórom a pénzt" mentalitást képviseli, így nem nézünk rossz szemmel a másikra, hogy netán baromságokra költ. mindketten félreteszünk amennyit tudunk, és emellett jut szórakozásra, ruhára, ajándékokra.
nem tudnék úgy élni, hogy minden pénzünket összedobjuk, aztán lesz ami lesz. kell egy kis saját pénz, tartalék. bízom benne, de az anyagi biztonsághoz az édeskevés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!