Külön kassza egy családban, hogy van ez? Főleg ahol gyerek is van. Mire/miért jó ez?
Amíg nem fűződik komolyabbra a dolog, meg is értem..
De egy házasságban ez azért már nem működhet így (szerintem legalábbis).
Amúgy meg egy jól működő közös kasszás kapcsolatban is vehetnek az emberek hülyeségeket maguknak, megérti a másik.
Van egy kolléganőm, ők a férjével nagyon durván külön kasszán vannak. Pl. vettek fát télire. Mindkettő külön vette, külön van tárolva. Egyik nap az egyikük fűt be a fájával, másik nap a másik a sajátjával.
A hűtőben fel van osztva, melyik polc kié, ami kaja oda kerül, azt az adott ember vette és csak azt eszi. esetleg ha főzve van, abba közösen veszik a dolgokat, akkor mindkettő eszik belőle.
A nő azért gondolkodik így, mert az első férje egy iszákos barom volt és mindenüket elitta, most ilyen óvatos.
Mondjuk ez nem épp a jó módja...
A párom naponta kapja a fizetését, készpénzben, én havonta kapom utalva (gyes-en vagyok). Alapjáraton az "ő pénzéből" élünk, abból fizetjük a lakbért, a mindennapi kiadásokat, abból megyek vásárolni. Viszont hogyha bármi váratlan kiadásunk van, akkor jó, hogy van hova nyúlnunk, ilyenkor veszek fel pénzt a számláról, ez a "tartalék" - ami attól még ugyan úgy közös, csak mert az én nevemre utalják.
Azért nem rakjuk össze, mert jó, hogyha az embernek van egy kis tartaléka, másrészt nekem sokkal kényelmesebb a kártyás fizetés, amikor pl nincs nálam elég pénz, vagy meg akarom valamivel lepni a családot :)
Külön kasszához:
Még jó régen olvastam egy női fórumon egy ilyen párról, ők esküvő előtt voltak. A pasi sokkal jobban keresett, mégis mindent felesben fizettek, még a gyűrűket is. Mikor a lány ruháját kellett kifizetni, a pasi úgy fogalmazott, ad neki rá kölcsön, és majd apránként törleszti az esküvő után.
Hát, én nem mentem volna hozzá...
Számomra ez elég meredek,de nem vagyunk egyformák!
A párommal nem vagyunk házasok,de az első perctől úgymond közös kasszán vagyunk. Soha fel sem merült hogy gond lenne! 2éve van lakáshitelünk,előtte 3évig albérlet és 20hónapos a kislányunk.
Jelenleg a párom dolgozik ő kártyára és KPt is kap,én GYEDen vagyok,kártyára utalnak. Mindig az ideadja a fizetését,és a kártyát is. Ha pénzre van szüksége szól hogy vesz el,ezen nem problémázunk. Ugyan úgy én is szólok,hogy ha nekem kell valamire,vagy a gyereknek. Hülyeségekre nem költünk,inkább a lányunknak veszünk néha felesleges dolgokat,játékokat.
Szóval attól hogy közös kasszán vagyunk,még megtudjuk magunknak venni amit szeretnénk,persze ésszerű határokon belül!
Számomra meredek a külön kassza, és az az igazság én nem is mennék hozzá valakihez aki ilyen...
Van egy ismerősöm nekem is aki ha kölcsön kér a férjétől, rendszeresen vissza kell fizetnie, sőt még kamatot is...
Mi fiatalok vagyunk, ennek ellenére együtt vagyunk 4 éve, de sosem volt én pénzem te pénzed...mikor kinek van az ad...ha épp nincs pénzem nyugisan ad nekem 10E forintot, elvehetem, mert tudom, hogy szívesen adja, ugyanígy fordítva...még össze sem költöztünk de nálunk ez ngyon szépen működik így is. Összeköltözés után ugyanígy lesz, plusz, a fizetésünk egy részét félretesszük...
21-L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!