Karácsonyra nem vett semmit. Szerintetek ez mit jelent?
Három éve vagyunk együtt, és idén se a szülinapomra se Karácsonyra nem vett nekem semmit. Én azt hittem titkolozik azért hallgat amikor odaadtam az ajándékát de azért mert ő nem vett semmit.
Azt mondta nem volt pénze, nade cigire futotta, arra volt.
Nem nagy ajándékra vágyom, csak egy szem cukornak is örültem volna, ha nagyon akar akkor vesz valamit, nekem ne mondja hogy saját keresetből enm futja.
Ugyanez volt a születés napomon, akkor se kaptam semmit, nincs rá pénzem, akkor is ez volt a válasz.
Szerintetek mit tegyek? Hagyjam el?

Én ajándékoztam idén Karácsonykor a páromat, sőt anyukám is vásárolt neki, ő azonban nem tudott venni semmit, mert a szó szoros értelmében nem maradt semmi pénze.
Tudom,mennyire rohadt érzés volt neki, az ünnepekre nálunk volt,hogy legalább enni tudjon,mert családja nincsen.
Sem én, sem az anyám nem tettük szóvá még magunk közt sem,hogy ez így alakult, mindketten szeretjük őt és az ő öröme fontosabb volt annál,hogy mi kapunk-e valamit.
A cigire egyébként mindig van pénze annak,aki függő,ezt tudhatnád..
Szia!
Én a helyedben nem hagynám el. Mi például (párom és barátaim is) megegyeztünk hogy hagyjuk az ajándékozást. Úgy gondoljuk nem az a fontos, hogy mit kapunk, az ünnepeket töltsük együtt, osszuk meg a boldogságunkat, örüljünk egymásnak.
Na meg:
1. Tényleg előfordul, hogy nincs pénze valakinek ajándékra (a cigit nem hányhatod a szemére, mindenkinek megvan a mániája amiről nem mond le - és ezért most nyugodtan le lehet h*lyézni de akkor is így gondolom)
2. Nem az ajándék a fontos! (ezt te is írtad) Tehát nem gondolnám, hogy egy 3 éves kapcsolatnak, ajándék hiányában kéne véget vetni.
3. Akkor van baj, ha pl. még szóban sem köszönt meg szülinapodon. De az ilyen problémákat meg kellene beszélni, őszintén.
Hidd el nem a levegőbe beszélek. Próbáld vele megbeszélni, ha ez bánt (de semmiképp se veszekedj - csak nyugodtan). Nyilván nem azért vagytok együtt már ennyi ideje, mert nem vagytok fontosak egymásnak, szóval beszélj vele, még mielőtt ilyen szakítós gondolataid támadnak. (Nem sértésnek szántam)
Üdv.

Szia.
Mi nagyon pocsék helyzetben vagyunk anyagilag. Nekem viszont megszakad a szívem, ha nem adhatok ajándékot a szeretteimnek, tehát én mindig előre spórolok.
A Páromtól idén kaptam ajándékot. Örültem neki, de egyáltalán nem bántam volna, ha nem vesz nekem semmit úgy, mint tavaly. Tudom, hogy milyen nehéz előteremteni a pénzt a megélhetésre is, nem még ajándékokra.
Anyukám legalább 10 éve nem vett nekem ajándékot semmilyen ünnepre. Mindig csak puszit ad nekem. Napi 1 doboz cigit szív. Soha nem jutott eszembe még, hogy most az ajándékom árát pöfékeli.
Ja, és amikor a Párom fölad egy tippmix szelvényt a lottózóban, akkor sem szokott eszembe jutni, hogy "na, ebből is vehetett volna nekem valamit".
Csupán azért, mert nem kaptál tőle ajándékot, olyanért ne hagyd el! Oltári baromság lenne!

Az idén Karácsonykor én sem kaptam semmit a páromtol.Nem is várom el, hisz elég ha szeret. Mondjuk nekem állandoan hoz valami aproságot, mivel neki sincs pénze, mert rengeteg kiadása van,(30éves) de 1.5 év alatt sok drága ajándékot kaptam-mikor még volt miből-DE, ha cigire futja, akkor a cigi árán nem hogy ajándékot vett volna, aproságot legalább.Szülinapra sem? Ez azért durva.De ezért elhagyni?Miért nem beszéled meg vele, hogy cigi helyett rád költsön?Vagy Te gyanakszol valamire?
18/L

Velem is előfordult már, hogy nem volt pénzem, ezért nem vettem semmit a barátomnak az évfordulóra, DE ezt általában meg szokták beszélni az emberek, hogy így akkor senki ne vegyen a másiknak semmit, vagy ha az egyik mégis vesz akkor legyen tisztában azzal, hogy a másik nem tud készülni. Kettő: amikor én ilyen helyzetben voltam, fogtam egy papírt meg színes ceruzákat és rajzoltam neki. Lerajzoltam azt a helyet ahol még mielőtt összejöttnük sokat találkoztunk, lerajzoltam a kedvenc ruhájába, minden "kellék" ott volt aminek ott kellett lennie. Meghatódott és azt mondta, hogy ez a legszebb ajándék amit tőlem kapott. És mindössze kb. 2 forintba került ha utána számolunk....
Szóval ha nagyon akarta volna, meglephetett volna valamivel!

párom elsö együtt töltött szülinapomra nem vett semmit...mert nem volt rá pénze...benzinre (kocsi nélkül wcre se),meg napi doboz cigire pedig volt...
miért nem kaptam semmit? mert ugy gondolta,hogy ha nem sokezer forintos akármi,akkor felesleges is bármit...
akkor szépen elmagyaráztam nei,hogy egy xzeres ékszernél sokkal jobban fogok még annak is örülni,ha kiskutyákat rajzol wcpapirra...mert valoszinű rám gondolt közben,elment vele ideje...
ennek 3 éve...
azota is előfordult,hogy nem volt pénze,de akkoris kaptam egy sajátkészitésű ajándékot,ami tényleg nem került sokba...de sokkal többe nézem mai napig,mint pl a most kapott soktizezres órát...
tipp:hajtogass neki vmit (kiselefántot,az felejt gyorsan),és add oda,olyan megjegyzéssel,hogy nem kérsz tőle semmipénzen megvehetőt,de szeretnéd ha alkalmakkor meglepne téged valamivel,és neked az a fontos,ogy tőle van...és tegye el amit adtál neki,és jusson eszébe amit mondtál

Szerintem nem szegény a pasi hanem szimplán bunkó. Karácsony a szeretet ünnepe, ilyenkor megkell lepni a másikat valami kedves ajándékkal és az ajándéknak nem éppen a Londoni toronyórát láncostól kell elképzelni. Kis aranyos ajándék is jó mert érzed hogy gondolt rád, hogy mivel lephetne meg...
Dobd!

Ez nálam főbenjáró bűn, már bocs!
Rögtön dobnám az iylet, főleg, hogy nem az első eset.
És nem kell ugrálni, maximálisan a kérdezővel értek egyet: nem kell sokezer forintos ajándék de mondjuk két doboz cigi áráért vehet valami aranyos plüsst, vagy mondjuk egy doboz csokit, akármi apróságot! És ha készit valamit, az a legeslegjobb =)
De ez így oltári nagy bunkóság... én elhagynám, hát szeret az ilyen egyáltalán? :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!