Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jogos ez a kérés az exfeleség...

Jogos ez a kérés az exfeleség részéről?

Figyelt kérdés

Párommal egy éve vagyok együtt, másfél éve váltak el a nejével.

Anno megelőlegező szocpolt (vagy mit) vettek fel, és a váláskor derült ki, hogy valami papírt nem adtak le időben, és emiatt közel 700ezres büntetést kell fizetniük. Eddig húzódott az ügy, most állapította meg a bank a büntetés összegét.

Az exnej megkérte a páromat, hogy fizesse ki ő egyedül, az én kedves párom pedig egy árva szó nélkül beleegyezett ebbe.

Jogos ez a kérés az exnej részéről? Szerinte ő nem hibás abban, hogy aláírt valamit anélkül, hogy rendesen átolvasta volna.

Én nagyon dühös vagyok a páromra, amiért belement ebbe, ő meg nem is érti a felháborodásom okát.

2014. máj. 9. 10:03
1 2 3 4 5 6
 41/60 A kérdező kommentje:
Több, mint tíz éve ismerem. Barátok voltunk, aztán a válása után jöttünk össze. Az exnejét pár évvel később ismerte meg, mint engem. De ez most nem tartozik ide, csak ha már közölted, hogy nem vagyok komplett, gondoltam mégis reagálok rá valamit.
2014. máj. 9. 13:04
 42/60 anonim ***** válasza:
54%

Ha csak ennyi infot adsz meg, akkor ne vard azt, hogy ismerjek az eleted.

Ebbol, amit elmondtal, ennyit lehet levenni.

De a hazassaguk ugyeihez tovabbra sincs semmi kozod.

2014. máj. 9. 13:08
 43/60 anonim ***** válasza:
100%

Ezek hülyére vesznek kérdező.

Szocpolt nem azért kell visszafizetniük mert nem jól adták le a papírt, hisz akkor meg sem kaptak volna, hanem azért mert elválnak. Szocpolt lehet felvenni tervezet gyerekre és ha nem születik meg na akkor kell visszafizetni.

Biztos, hogy két embernek kell visszafizetni felesbe nem egyedül.

2014. máj. 9. 13:25
 44/60 anonim ***** válasza:

Nem jogos az exfeleség kérése. A hibát ketten követték el, a javítás nem csak az egyikük terhe. Fele-fele arányban kell kifizetni a büntetést. Ha meg van közös megtakarításuk abból tényleg kifizethetnék és akkor nem lenne vita. Ezt a lehetőséget vesd fel a párodnak is.

Amúgy meg ha van benned sérelem, hogy a párodnál nem te vagy az első helyen, az nagy gáz. Akkor beszélj vele őszintén erről, kérd meg hogy ezen változtasson és ha erre nem hajlandó, akkor tényleg el kell gondolkodni a dolgokon.

Az idő múlásával amúgy egyre távolabb kerül majd az ex, csak a párod ne hagyja magát addig se kihasználni. Sajnos vannak ilyen emberek.

2014. máj. 9. 13:30
 45/60 A kérdező kommentje:

#43,

két gyereket vállaltak, két gyerekre vették fel a szocpolt. Egy gyerekük van, így csak a felvett összeg felét kell visszafizetniük. Plusz ezt a 700ezres büntetést még hozzá, amiért a gyerek születését nem jelentették le a banknál, csak a MÁKnál.

Aki meg azt írta, hogy a párom hibája, mert neki kellett volna elintéznie: miért? A gyerek anyja ugyanúgy aláírta a szerződést, ugyanúgy elolvasta, neki is eszébe juthatott volna. Oké, hogy nem hurcolássza az újszülött gyereket a bankba, de a férjét figyelmeztethette volna, hogy hamarosan lejár a határidő, nem?

2014. máj. 9. 13:36
 46/60 anonim válasza:
51%
Hahaha..mindenki irja, hogy a kérdezőnek semmi köze hozzá. Megnézném ilyen helyzetben ki maradna csendben és dugná be a fülét hogy még csak meg se hallja véletlenül mert nem rá tartozik. Jó vicc.
2014. máj. 9. 13:53
 47/60 anonim válasza:
96%
Szia. nem olvastam a hozzászólásokat h ne befolyásoljanak. Az én véleményem hogyha ketten vettek fel vmit, mindketten hibásak hogy igy alakult (mert egyikük se adta be azt a bizonyos papirt) akkor KETTEN is fizessék ki. ne haragudj de elég ,,birka" a párod. De ameddig nem a ti közös vagyonotokbol fizeti szerintem nics beleszólásod :/. Persze, rosszul esik ez neke hogy kihasználja. DE a párodnak kell a sarkára állni te nem teheted meg helyette.
2014. máj. 9. 13:59
 48/60 anonim ***** válasza:
5%

Úgy bírom, mikor valaki mások magánügyeiben könyékig amiről fingja sincs, hiszen nem ő élte meg és még ítélkezik is.

Kérdező te egyszerűen féltékeny vagy az exre.

2014. máj. 9. 14:02
 49/60 anonim ***** válasza:
14%
Persze utolsó féltékeny arra, hogy egy büdös k..va az ex. Nagyon életszerű.
2014. máj. 9. 14:04
 50/60 anonim ***** válasza:
92%
Nálunk elképzelhetetlen lenne, hogy párom ilyen döntést hozzon anélkül, hogy megbeszélnénk, hiába "csak" élettársak vagyunk egyelőre. De ez nem mindenhol működik így, ahogy látom. Viszont ez a férfi hibája elsősorban. Tőle el lehet várni, hogy normális, ésszerű döntést hozzon, a férfi exétől nem. De nem is vele él együtt a kérdező, hanem a férfivel.
2014. máj. 9. 14:17
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!