Jogos ez a kérés az exfeleség részéről?
Párommal egy éve vagyok együtt, másfél éve váltak el a nejével.
Anno megelőlegező szocpolt (vagy mit) vettek fel, és a váláskor derült ki, hogy valami papírt nem adtak le időben, és emiatt közel 700ezres büntetést kell fizetniük. Eddig húzódott az ügy, most állapította meg a bank a büntetés összegét.
Az exnej megkérte a páromat, hogy fizesse ki ő egyedül, az én kedves párom pedig egy árva szó nélkül beleegyezett ebbe.
Jogos ez a kérés az exnej részéről? Szerinte ő nem hibás abban, hogy aláírt valamit anélkül, hogy rendesen átolvasta volna.
Én nagyon dühös vagyok a páromra, amiért belement ebbe, ő meg nem is érti a felháborodásom okát.
"Azért vagyok felháborodva, mert az exneje még most is kihasználja a páromat, pedig már rég nem házasok. A párom pedig birka módjára hagyja magát."
Akkor ne az exnejre légy dühös! Ha tényleg ugrik neki első szóra más esetben is, az nagyon nincs rendjén, de akkor a pasassal van a gond, nem a nővel. Ő csak él a lehetőséggel.
"Azért, mert ez egyáltalán felmerült benne, hogy ő nem akar felelősséget vállalni. Mégis miért nem? Hogy jut valakinek ilyesmi az eszébe?"
Az exnej gondolatmenete lényegében nem rád tartozik. Akire te haragudhatsz, az a párod. Ő a balek. Ő ugrál még mindig csettintésre az exének, miközben új párkapcsolata van.
A páromra is haragszom, benne is van a kérdés kifejtésében. Meg az exnejére is.
De most nem is az a lényeg, hogy kire "kell" haragudnom, hanem hogy a vázolt helyzetben jogos-e szerintetek az exnej kérése. Szerintem nem, de lehet hogy én elfogult vagyok.
Vazze, ti most komolyan lebeszélitek erről a párkapcsolatról?
Hát kérdező, elég furcsa vagy ha egy mondattól amit egy ismeretlen ki tudja milyen ember írt, már a szakításon gondolkodsz.
Én csak annyit fűznék ehhez hogy a TE döntésed, te látod a körülményeidet, magadnak kell eldöntened hogy neked mi a jó, mennyire szeretitek egymást meg hasonlók.
Egyébként most hozzátenném még, úgy bírom mikor az emberek interneten facen gyk-n meg hasonló közösségi oldalon beszélik ki a szeretteiket ismerőseiket és élik ki magukat, 700 ezer forint, kifizette a pasid, oké, és nem érted az okát hogy miért vállalta magára, egyszerű tőle kérdezd és ne idegenektől.
Mellesleg az ő pénze, azt csinál vele amit ő akar, itt csak javaslatokat kaphatsz, de nem konkrét válaszokat, én azt javaslom, üljetek le és beszéljétek meg normálisan, bár én a helyedben ebbe egyáltalán nem szólnék bele, mert csak feszültséget szítanék.
Tökmindegy, hogy jogos-e vagy sem, ha a párod szó nélkül igent mondott. :) Mennyivel lesz jobb, ha azt mondjuk, nem jogos? Attól a párod meggondolja magát? Vagy te nyugodtabb leszel, hogy az exe a szemét?
A nő csak él a lehetőségeivel. Nyilván pontosan tudta, hogy párod első szavára ugrani fog. Bejött neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!