Jogos ez a kérés az exfeleség részéről?
Párommal egy éve vagyok együtt, másfél éve váltak el a nejével.
Anno megelőlegező szocpolt (vagy mit) vettek fel, és a váláskor derült ki, hogy valami papírt nem adtak le időben, és emiatt közel 700ezres büntetést kell fizetniük. Eddig húzódott az ügy, most állapította meg a bank a büntetés összegét.
Az exnej megkérte a páromat, hogy fizesse ki ő egyedül, az én kedves párom pedig egy árva szó nélkül beleegyezett ebbe.
Jogos ez a kérés az exnej részéről? Szerinte ő nem hibás abban, hogy aláírt valamit anélkül, hogy rendesen átolvasta volna.
Én nagyon dühös vagyok a páromra, amiért belement ebbe, ő meg nem is érti a felháborodásom okát.
Azt mondta, hogy hát mert miért ne. Megteheti, és a gyermeke anyja kéri erre, szóval neki ez kötelessége.
Szerintem nem az, nyilván más lenne a helyzet, ha az exfeleségnek nem lenne pénze, vagy veszélybe kerülne a megélhetése. De ilyesmiről szó sincs. És nekem nagyon rosszul esik ez az egész. Az teljesen rendben van, hogy neki a gyereke az első. De hogy az exneje a második és nem én, az szerintem nagyon nem jól van így.
"De hogy az exneje a második és nem én, az szerintem nagyon nem jól van így."
Ez nincs jól, valóban. De ez ügyben a pároddal kéne elbeszélgetni.
Nem ertelek. Ez a baratod penze, es az o dontese, hogy a sajat penzet mire hasznalja. Nem a te fizetesedbol kell kifizetni, igy nincs jogod eldonteni, hogy o balek vagy nem. Nem biztos, hogy nincs valami, amit te nem tudsz az o eloeletukrol, amiert a volt ferj ugy velte, igazsagos, hogy magara vallalja.
Es egy ev egyuttlet sem jogosit fel arra, hogy turkalj a parod bankszamlajan, plane a volt felesegevel kozos szamlan.
Én nem turkálok, és most mondom el kb harmadszor, hogy ez nem a pénzről szól.
De kiáltsatok csak ki engem bűnösnek, mindegy. Azért megnéznélek titeket, hogy ti hasonló helyzetben mekkora patáliát csapnátok.
Nem hiszem el, hogy nem értitek, hogy maga az elv nem tetszik, meg az a tény, hogy a volt nejének ugrál bármi miatt is, pláne olyan dolog miatt, ami (szerintem) nem jogos.
Nem a penzrol? Akkor mirol?
A baratod eleg idos ahhoz, hogy meghozza a sajat donteseit, nem? Te a felesege vagy, vagyonkozossegel? Nem. Akkor lenyegeben semmi kozod a volt felesegevel folyo ugyeihez.
Epp ezert semekkora pataliat nem csapnek a helyedben.
Tehát az, hogy együtt élünk, hogy közösen vettünk lakást, hogy kötelességem az ő gyereke érdekeit szem előtt tartani, és ezt a lehető legjobb tudásom szerint meg is teszem, az nem számít semmit sem.
Fogjam be a pofámat, mert semmi közöm a dolgaihoz, ellenben ha gyűrű kerül az ujjamra, akkor rögtön minden megváltozik.
Mert attól, hogy valaki feleség, nem csak társ, különb ember lesz és sokkal több joga.
Akkor leszek valaki, ha majd elvesz, addig pedig kuss a nevem, és ne ugassak bele az ő dolgába.
Komolyan ez a véleményetek?
Nagyjabol igen, ez a velemenyem.
Kozos lakast a testvereddel is vehetsz.
A feleseg jogi es tarsadalmi statusza erosebb, mint a baratnoe. De azert te sem vagy komplett, amiert par honap ismeretseg utan kozos lakast veszel valakivel, akit nem is ismersz meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!