Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szinte minden barátnőm most...

Szinte minden barátnőm most vár babát, én meg hallani sem bírom a babás híreket, sokszor órákig sírok egy ilyen beszélgetés után, pedig velük örülök. Őket sem akarom megbántani, de ezt én sem bírom így tovább. Mit csináljak, elmondhatom nekik?

Figyelt kérdés
Több barátnőm, köztük a legjobb is, most vár babát és persze örülök a boldogságuknak, de mivel nekem még nincs babám és nagyon szeretnék, egyre nehezebben bírom az ilyen témákat. Elvileg tudják, hogy érzékeny téma ez nekem, de mostanában mindegyik csak a saját örömével van elfogalva ami persze érthető is, de eszükbe sem jut hogy az ultranhagképek, babíhírek hogy hatnak rám. Egy éve ért véget egy kapcsolatom eljegyzés előtt, azóta esélyét sem látom, hogy még szeretni tudnék bárkit is, közben meg 32 évesen egyre jobban vágyom gyerekre, de azt is kezdem feladni, hogy egyszer lesz. Nem szeretnék önzőnek tűnni, de erre én fogok rámenni, hogy heti 2-3 találka boldogságtól ragyogó kismamákkal, msnen küldött ultrahangképek stb, bennem meg csak az van, hogy "nekem úgysem lesz"
2009. dec. 26. 12:13
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
100%

Nem késő még neked se. Engem anyukám 36 évesen szült :)

Em sztem is az a legjobb megoldás, h ülj le velük beszélgetni, és mondd el nekik, h téged ez bánt, mert te is nagyon vágysz egy kisbabára, főleg most, h ez mindannyiuknak megadatott :)

2009. dec. 26. 12:48
 12/32 anonim ***** válasza:
100%
Hát a kérdésedre elég nehéz válaszolni. Mondd el nekik, hogy neked rosszul esik, hogy még nincs babád, már nagyon szeretnél, de nagy szomorúság, hogy jelenleg nem fog összejönni, ezért ha lehet, beszélgessetek másról. De ez nehéz, hiszen ha az ember terhes, akkor szinte a csapból is az folyik, tehát állandóan arról beszél. Vagy fogd vissza magad, ami a találkozásokat illeti, mondd meg, hogy most egy kicsit magaddal szeretnél törődni, csak ennek pedig az a veszélye megvan, hogy később sem fognak visszatérni a barátnők (bár gyerek mellett nehéz amúgy is ápolni a barátságokat). Szóval ezek a lehetőségeid, mást nagyon nem tehetsz. A párkapcsolatban pedig állj rá 100%-osan a párkeresésre, foglald el magad, hogy ne rágódj a múlton. 32 évesen nem vagy öreg, ami a párkeresést és a családalapítást illeti, én 10 évig éltem egy rossz házasságban 32 évesen léptem ki belőle, gondolhatod mit éreztem. A volt férjem nem akart gyereket, én pedig nagyon. Nekem szerencsém volt, pár hónap alatt megismerkedtem a mostani férjemmel és hamarosan már útban is volt a baba. De simán ráérsz még.
2009. dec. 26. 12:50
 13/32 anonim ***** válasza:
75%

El kellene fogadnod,hogy nekik van, neked még nincs. Nincs ebben semmi varázslat.. Hozzáállás kérdése minden.

Kicsit adj le az önzésedből és próbálj a mások boldogságának is örülni,ha már barátoknak mered nevezni őket.. Egy barát piszokul nem ilyen..

2009. dec. 26. 12:53
 14/32 A kérdező kommentje:
Amikor velük vagyok, örülök nagyon, megyek velük babcuccokat nézni, egyiket az orvoshoz is rendszeresen elkísérem. De az érzéseimet nem tudom magamnak letagadni. Előttük nem beszélek róla, de ha magamhoz sem vagyok őszinte...? Ha ez önzőség, akkor igen az vagyok, vállalom.
2009. dec. 26. 12:56
 15/32 A kérdező kommentje:

"Hozzáállás kérdése minden."

A legnagyobb közhely ez a mondat, ami semmit nem ér. Ha hasznosat is tudsz mondani, akkor annak örülnék, de közhelyeket én is sokat ismerek.

2009. dec. 26. 12:58
 16/32 anonim ***** válasza:
83%
"nem beszélek nekik róla". beszélj velük arról, hogy ez neked rossz és egyelőre hagyj fel a jótékonykodással, ha nem tudod elfogadni a helyzetet (ezt most ne rossz értelemben értsd). Ne haragudj meg érte, de mit vársz, hogy mit javasoljunk? Tényleg sok lehetőség nincs, amit csinálhatnál. Ne találkozgass, ne msn-ezz, ne sms-ezz, ne telefonálj most a barátnőidnek, ők sem, de mint írtam, ez valószínűleg ahhoz vezet, hogy elmaradnak a barátnők. Most foglalkozz magaddal, ne velük. Ha továbbra is találkozgatsz velük, akkor az azt jelenti, hogy résztveszel az életükben, az életüknek jelenleg a legnagyobb eseménye a babavárás, nyilván természetes, hogy mindig ezzel vannak elfoglalva. Akkor neked kell ezt elfogadni és lazábban venni a dolgokat.
2009. dec. 26. 13:09
 17/32 anonim ***** válasza:
91%

Én is ugyanebben a helyzetben vagyok, csak nekem még a húgomnál most jön a második baba is, a helyzetemet súlyosbítandó.

Figyelj, én tudom, milyen iszonyatos ez, ráadásul az érzés, hogy nem kellek senkinek sem.

Én hat dolgot szoktam tenni, amik egyátalán nem üdvözítőek, de ideiglenesen betömik a lyukat..., ha érted, mire gondolok.

1, HAZUDJ a barátnőidnek. Mondd, hogy MAJD te is tervezel babát, a megfelelő pasival, de pillantnyilag nem érzed magad elég önzetlennek, érettnek, figyelmesnek hozzá.

2, Ne nézegess barátnők gyermekeiről, pocakjukról, ultrahangjukról sem képeket, sem valódiakat, ha lehet, tarts most egy kis távolságot, mondd, hogy ezer dolgod van, de hamarosan szakítasz időt egy kis csevegésre.

3, NE beszélj a barátnőiddel a szakítás utáni szívfájdalmadról, mert még a végén el találják fecsegni, hogy a pasi milyen gyorsan túltette magát rajtad, össze kellene újból jönnöd vele, vagy (neadj'Isten) azt, hogy a férjeik úgy gondolják, nem is vagy olyan jó csaj, hogy meg tudj tartani egy pasit. (Azért írom, mert mindezek velem már megtörténtek, én azóta rá sem bírok nézni a barátnőm férjére. Hányok, ha csak rá gondolok is.)

4, Ha alkalmad nyílik egy egyéjszakásra, ne zárkódz el tőle. Nem azt mondom, minden pasival azonnal ágyba, de jó önigazolás a saját külsődet illetően, hogy nem benned van a hiba, amiért nincs megfelelő alany gyerekvállaláshoz.

5, Ne hagyj magadnak időt a magányra és a töprengésre. Temesd be magad a munkával, ha pedig otthon vagy, egyedül a lakásban, (KERÜLD EL AZ IDŐSEBB, "jószándékú" NŐROKONOKAT, akik segítő szándékkal sápítoznak a koporsó felett!!!) kapcsold be a tv-t, rádiót, mindegy, csak ne hagyd a csendet, mert akkor jönnek a gondolatok, és az önsajnálat.

6, Szerintem a legfontosabb: ne mondd ki, amit gondolsz, mert az emberek sajnálkozása csak ront a helyzeten. Beszélj másról (BÁRMIRŐL!!!). Mosolyogj, mintha nem bántana semmi, és vállalj valami önkéntesmunkát olyan helyen, ahol tudod, hogy égetően nagy szükség van segítségre, hogy ne érezd magad olyan üresnek és meddőnek.

Én ezeket szoktam csinálni. Telefonon hazudozom néha a húgomnak meg a barátnőmnek, ha meglátom a férjét, messziről elkerülöm, volt két egyéjszakásom, otthon tv-t nézek, és egy kutyamenhelyen önkénteskedem (a gyerekotthonhoz nem vagyok elég erős).

Ideiglenesen ki lehet húzni velük. Majdcsak jön valaki,

illúziókat muszáj keresni.

Fel a fejjel, és sok sikert, jövőre csak jobb jöhet...!

2009. dec. 26. 13:11
 18/32 A kérdező kommentje:
nem én keresem őket többet, hanem ők. leépíteni meg nem akarom őket, főleg, nem a legjobb barátnőmmel, vele közel 20 éves barátság.
2009. dec. 26. 13:12
 19/32 anonim ***** válasza:
100%

13.11 vagyok,

ne építsd le őket, hanem hazudd, hogy nem érsz rá találkozni, telefonon értekezz velük, hogy ne lásd a gyarapodást, és ha keresnek, mondd, hogy most nem jó, majd keresed őket. Csinálj elfoglaltságot magadnak.

2009. dec. 26. 13:26
 20/32 anonim ***** válasza:
100%
Csak ugy tudod megoldani a helyzetet,hogy optimistan nezed a dolgokat.Meggyozod magad arrol hogy igenis lesz neked is gyereked csak meg nem jott el az ideje.Igy lehet maskent tekintesz a babat varo baratnoidre.Szerelmi csalodas nem ok arra hogy nem lehet gyereked.Tul kene tedd magad vegre ezen mert ebbol szarmazik az problema.
2009. dec. 26. 13:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!