Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Apám élettársa most miért...

Apám élettársa most miért gondolja úgy, hogy nekem kötelességem róluk gondoskodni? Követelhet tőlem rokontartást vagy részt a ház árából?

Figyelt kérdés

Apám fél éve meghalt. A ház amiben éltek, az enyém volt de neki özvegyi haszonélvezete volt rajta.

A halála után ez megszűnt, én pedig eladtam a házat, mi éppen építkezünk, tehát minden Forint jól jön.

Az élettársa most fenyegetőzik, hogy nem tehetem ki a gyerekekkel (3 félteóm van) az utcára, fizetnem kell az albérletüket stb. Majd azt is a fejemhez vágta, hogy be fog perelni rokontartásért és a ház neki járó részét(?) is ki kell fizetnem.

2014. ápr. 22. 10:33
1 2 3 4 5
 41/43 anonim ***** válasza:
97%
40-es miért rontod el a kétség kívül hasznos hozzászólásodat egy valótlan állítással? A közüzemi tartozást az apa és az élettársa hozta össze közösen. Felére bizony beperelheti az örökös az élettársat.
2014. ápr. 22. 12:06
 42/43 anonim ***** válasza:
62%
Alázat az, ami hiányzik a történetből. Ha kérné a 3 gyerekes szuperszereplő, lehetne róla szó, hogy keressünk megoldást. De így...
2014. ápr. 22. 12:08
 43/43 anonim válasza:
78%
Mintha haverom életét olvastam volna vissza,igaz ott csak 2gyerek volt.Szóval vidéken lakott szüleivel,az apa szeretett inni meg csalni anyut.Haver 18évesen alig várta hogy leléphessen és már jött is fel pestre albérletbe és itt is dolgozott.Pár évre rá meghalt anyukája.Az apja rövid időn belül odaköltöztete az épp aktuális kocsma csaját,aki idővel szült neki 2gyereket.Az apuka is meghalt 5-6év mulva.Haver ment hogy sajna el kell adnia a lakást mert ide vissza nem költözik,de a pénz kellene neki mert hát albérletben,minimálbérből egy terhes menyaszonyal nem fenékig tejfel az élet. Sajna az ottmaradt 2gyerekes anyuka erősen a kisebbségtől származott,érdekes módon az apuka halála után hirtelen ott termett a lány rokonságának egy része.Na öket próbáld kirakni onnan,föleg hogy még meg is fenyegetnek hogy elvágják a torkod stb. Ment haver ide-oda hivatalhoz,ügyvédhez de semmi.Hiába van joga a házhoz de van kiskorú gyerek,kisebbség...stb mentő dolog,amíg ök nem mennek el maguktól addig kirakhatatlanok.Hagyta is haver az egészet azt mondta nem ér ennyit az egész.Ez az eset már vagy-4-5éve volt,tavaly volt otthon haver egy másik rokonánál,és megnézte megoint a házat,meg gondolta ujra beszél az anyukával,hátha változott azóta valamit a helyzet.Igen sokat változott a helyzet,azota a ház már olyan állapotban van hogy azt csak lebontani érdemes......És az élet mindig szép és igazságos......
2014. ápr. 23. 23:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!