Apám élettársa most miért gondolja úgy, hogy nekem kötelességem róluk gondoskodni? Követelhet tőlem rokontartást vagy részt a ház árából?
Apám fél éve meghalt. A ház amiben éltek, az enyém volt de neki özvegyi haszonélvezete volt rajta.
A halála után ez megszűnt, én pedig eladtam a házat, mi éppen építkezünk, tehát minden Forint jól jön.
Az élettársa most fenyegetőzik, hogy nem tehetem ki a gyerekekkel (3 félteóm van) az utcára, fizetnem kell az albérletüket stb. Majd azt is a fejemhez vágta, hogy be fog perelni rokontartásért és a ház neki járó részét(?) is ki kell fizetnem.
1. jogilag a kérdezőnek van igaza, mert a ház az övé volt, joga volt eladni.
2. nem írta, milyen korúak a testvérei. Ha huszonévesek, akkor még erkölcsileg sincs semmi szégyellnivalója, hiszen keresőképes, felnőtt emberek. Kiskorú testvéreket én nem raknék utcára, a szülők korából ítélve már elég nagyok lehetnek. Ha kéne 1-2 év a nagykorúságig, érettségiig, akkor hagynám őket addig ott lakni, aztán adnám el a házat. Ha felnőtt emberek, akkor nem csinálnék belőle problémát, hiszen ők is el tudják magukat tartani.
"Apám lakásába hagynám apám gyerekeit lakni "
nem az apja lakása volt.
te olyan jól állsz anyagilag biztos, hogy ha most lenne lehetőséged milliókhoz jutni, hagynád állni 1-2 évig?
de tudod, ezt nem sokan tehetik meg!
mi van, ha a kérdező nem most kezd el építkezni, hanem már jó ideje folyamatban van?
nem tudom pontosan, de az építési engedélyt is egy határidőre adják, utána vagy büntetést kell fizetni, vagy indul újra a procedúra, ami sok-sok idő és pénz.
mi van, ha kifutott volna az időből?
mi van, ha ő msot albérletben él, miközben építkezik?
biztos nincs még egy harmadik háza, hiszen írta, hogy minden forint jól jön.
mégis hogyan parkoltasson még évekig milliókat, ha rá van szorulva a pénzre?
az a baj, hogy akik azt írják, hagyja csak ott az idegen nőt meg a féltestvéreit, azok nem tudják, milyen nélkülözni.
ha "minden forint jól jön", akkor az azt jelenti, hogy nem dőzsölök, lehet csak paprikáskrumplira futja, vagy arra se, nyaralás szóba sem jöhet, lehet nincs befitzetve a rezsi. a saját szájától vegye el a falatot, hogy az idegen nő, aki lakás nélkül szült 3 gyereket, jól éljen?
sőt, vállalhatna másodállást is a kérdező, és egyenesen utalhatná a pénzt az idegen nőnek, nem? meg jó lenne, ha ő nem is enne, mert bár nem ő vállalt gyereket, etesse csak a 3 gyereket! meg szerintem soha ne is szüljön, hanem tartsa el azt a 3-at!
"de volt pénze, méghozzá egy ingatlanban, amit el is tudott adni. az az ő pénze, nem másé!!! "
Persze sőt még az apja halálát is beszámolja. Akkor jövő hónapban elkezdek építkezni mert kb. 2-3 hónap múlva meghal az apám. De szép kis család :)
Apám lakásába hagynám apám gyerekeit lakni "
"nem az apja lakása volt. "
Kérdező anyukája meghalt majd a gyerek megörökölte anya részét az apa meg özvegyi haszonélvezetet kapott. Máshogy nem kaphatott haszonélvezetet. Azért a lakásért az apa dolgozót meg nem a kérdező, attól hogy megörökölte.
9. vagyok. őszintén mondom, h nem tudom, h mit tennék. Ezért is írtam, h nehéz szitu.
Az utóbbi időben én pont a saját családomban csalódtam hatalmasat, ha felnőttek lennének, gondolkodás nélkül raknám őket az utcára, de nyilván gyerekekkel más lenne a leányzó fekvése. Őket nem lenne szívem "bántani". Amellett azt sem tudom, h mi a helyzet a nagyszülőkkel, oda tudnak-e menni. Ha igen, akkor menjenek nyugodtan. Nem a tesó vállalt plusz 3 gyereket és az anyjuk még él. Szóval jogilag egyértelmű, h a mostoha pattoghat max körberöhögi, erkölcsi megítéléshez kevés az infó és nem is ez volt a kérdés.
"az a baj, hogy akik azt írják, hagyja csak ott az idegen nőt meg a féltestvéreit, azok nem tudják, milyen nélkülözni.
ha "minden forint jól jön", akkor az azt jelenti, hogy nem dőzsölök, lehet csak paprikáskrumplira futja, vagy arra se, nyaralás szóba sem jöhet, lehet nincs befitzetve a rezsi. a saját szájától vegye el a falatot, hogy az idegen nő, aki lakás nélkül szült 3 gyereket, jól éljen"
Persze mert akinek nem telik kajára annak telik építkezésre, igen valószínű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!