Szüleim azt mondogatják, hogy igazán beszállhatnék a rezsibe, mert ők ennyi idős korukban már beszálltak, igazuk van?
Igen, hazaadhatnál. Nekem a szüleim nem kértek semmit még otthon laktam, de a pofám égett volna, ha nem adtam volna semmit.
Ők felneveltek, iskolázattak, stb, stb. Igazán beleadhatnál valamennyit. Nyílván nem több tízezret kérnek.
Nekem szüleim azt mondták amíg rendesen tanulok addig tanuljak, ráérek utána dolgozni és amíg tehetik támogatnak. Ha nem érdemlem meg a támogatást, akkor nyugodjak meg kérni fogják, hogy beszálljak a rezsibe vagy akár ki is raknak otthonról és elkönyvelik, hogy elrontották a nevelésem. Viszont nem akarták, hogy én is úgy nyűglődjek a tanulás mellett, hogy legyen pénzem besegíteni, mint ahogy nekik kellett anno egyetem mellett, mert a nagyszüleim elvárták.
Az utolsó félévben pedig lehet nem kell már sok órára járni viszont ott a szakdolgozat, ott a záróvizsga. Elég "munka" az.
Viszont ez nem jelenti azt, hogy otthon ne segíts vagy hogy zsebpénzt kérj és hasonlók. Tőlem nem kértek rezsipénzt viszont a mosogatás a porszívózás az én munkám volt otthon, magamra mostam, az étkezéseim jelentős részét magamnak finanszíroztam az ösztöndíjamból, a saját szórakozásom, a saját piperém, ruháim, stb. Csak nagyobb kiadásokra kértem tőlük pénzt, drágább tankönyvek vagy egy jobb kabátra, mikor 10 év alatt elhasználódott a téli kabátom.
24N
Masszoval eloskodni kenyelmesebb? Termeszetesen igazuk van, felnott nagykoru ember vagy. Orulj neki hogy segitenek azzal, hogy nem kell lakbert fizetned mint sokan masoknak, hanem van hol laknod.
Mi van manapsag maskepp? En 30 eves vagyok, es en biztositom a szuleimnek is a lakast nem forditva, rezsirol nem is beszelve!
Abszolút igazuk van. Én 10 éve voltam főiskolás, és az első évtől kezdve hazaadtam, amint lett munkám.
Szégyellném magam a helyedben, amiért ennyi idősen a szüleim tartanak el, mint egy kisgyereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!