Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » A nagyszülők folyton követelik...

A nagyszülők folyton követelik a "kistesót". Eddig nem zavart, de egy ideje már mondogatják a 2 éves lányunknak is. Mit tennétek?

Figyelt kérdés
2013. szept. 17. 17:13
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
100%
Határozottságot próbáltátok már?
2013. szept. 17. 17:16
 2/27 anonim ***** válasza:
100%
Üljetek le velük, és mondjátok el hogy ti még várnátok egy kicsit... Egyszóval a véleményeteket... Ez a ti életetek. :)
2013. szept. 17. 17:17
 3/27 A kérdező kommentje:

Micsoda ötlet :-)

Igen, próbáltuk. Szépen, ordítva, személyesen, telefonon.

Amint szóba hozzák, hazamegyünk.

2013. szept. 17. 17:19
 4/27 anonim ***** válasza:
100%
Akkor egy jódarabig nem mentek át és ők se jöjjenek. Neked és a párodnak lehet mondani, lányotoknak nem, ez a szabály, aki ezt a szabályt nem tartja be annak nincs helye a lakásotokban még ha maga a Jóisten akkor se.
2013. szept. 17. 17:35
 5/27 anonim ***** válasza:
100%

Magát a szituciót nem tudom elképzelni. Elmondjátok nyomatékosan, majd mintha meg se hallották volna "jó, jó, de a kistesó...?".

Vagy hogy működik ez a gyakorlatban?

Egyébként ha teljesen reménytelenek, egyszerűen gyászos ábrázattal jelentsétek be, hogy meddővé nyilvánított az orvos. Ha később mégis terhes lennél, hatalmas mosollyal csak annyit mondtok, hogy "csoda történt!!".

2013. szept. 17. 17:38
 6/27 A kérdező kommentje:

Úgy történik, hogy a semmiből előhúzzák a témát. Pl: "Anna, ugye milyen jó lenne egy kisbaba itthon? Mond anyunak hogy kistesót kérsz karácsonyra".

Vagy ha valakinek babája születik, akkor van indok is.

A lányom születésnapjára egy olyan könyvet kapott, ami a testvér érkezéséről szól, hogy az milyen jó.

2013. szept. 17. 17:42
 7/27 anonim ***** válasza:
98%
Első morbid gondolatom az volt, hogy "Annácska, kérdezd meg a nagyiékat, hogy ők mikor halnak már meg végre, hiszen a Gizi néni temetése se olyan régen volt" :)
2013. szept. 17. 17:43
 8/27 anonim ***** válasza:
100%
Én sem tudom elképzelni, hogy ha én mondok valamit, hogy nem, és azt határozottan teszem, akkor egy normális, felnőtt ember ezt nem képes felfogni. Szemébe nézek és egyenesen azt mondom, komoly hangon, hogy "soha többé nem akarok egy szót sem meghallani a kistesóról, mert nem jövünk többet! Kikérem magamnak, hogy a magánügyeinkbe beleavatkoztok!" Nem hiszem el, hogy ellent merne mondani valaki, ilyet én az életemben még nem pipáltam. Ha mégis megpróbálná, ráadásul a gyerekem használná fel hozzá, pakolnék, mennék és vissza se néznék. Nagyon utálom, amikor mások beleavatkoznak a magánéletembe, még a saját szüleimnek sem nézem el! N30
2013. szept. 17. 17:47
 9/27 anonim ***** válasza:
52%

Szerintem a legtöbb, amit tehettek, hogy tartjátok magatokat az eddigiekhez. Ha szóba hozzák, fogjátok a cókmókotokat és hazamentek, vagy éppen nekik mutattok ajtót. Rendkívül gusztustalan egyéb iránt, hogy a kislányt is felhasználják erre.

Amúgy pedig én csak támogatni tudom a testvért (ne pontozz le emiatt), nekem 2 testvérem van és pont a napokban került szóba, hogy mennyire jó volt gyerekként, hogy mindig volt kivel játszani, hülyéskedni, rosszalkodni és beszélgetni. Szóval ne legyen egyke, én is azt tanácsolom, de persze akkor vállaljátok, amikor szerintetek jó.

2013. szept. 17. 18:27
 10/27 A kérdező kommentje:
Kedves 9-es: na ők is pont ezt csinálják. Csak elmondják a véleményüket. Nem vagy jobb náluk.
2013. szept. 17. 18:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!