A nagyszülők folyton követelik a "kistesót". Eddig nem zavart, de egy ideje már mondogatják a 2 éves lányunknak is. Mit tennétek?
"Kedves 9-es: na ők is pont ezt csinálják... Nem vagy jobb náluk."
Azért ebben nincsen igazad, mert ő neked mondta és nem a kislánynak. Te - remélhetőleg - felnőtt emberként ezt fel tudod dolgozni, mig kislányodtól ez még nem várható el.
Én azt hittem, hogy a kérdésed alapjaiban erről szól, erre most kiderül hogy nem.
Én meg már azt hittem, hogy mindenki elmondhatja a véleményét, pláne egy anonim oldalon. Tévedtem :D Én kérek elnézést, kedves kérdező.
9es
Igaza van a Kérdezőnek, a kérdés nem irányult arra, hogy kinek mi a véleménye az egykeségről, vagy újabb gyerekvállalásáról.
Hanem egy érthetetlenül makacs nagyszülői pár kezeléséről.
Egyébként jó ötleteket kaptál, nagy ívben elkerülés, míg nem ejtik a témát. Mást nem nagyon tudsz tenni, ha eddig nem fogták fel, hiába mondtad.
Magyarázkodnod pedig végképp nem kell, hogy akarsz vagy sem kistesót, és ha akarsz is, akkor miért nem azonnal.
Ha sosem lesz, akkor sem tartozik másra csak rád és a párodra.
Azt hittem mindenki tisztában van az "amúgy" szó jelentésével, amellyel felcímkéztem a testvérről szóló véleményemet. Amúgy = egyébként = máskülönben = mellesleg = különben = egyébiránt. Tehát kvázi zárójelesen jegyeztem meg :) De tessék csak a nagyszülőkkel azonosítani, megteheted, tudod, ahogy én is szabadon alkothattam véleményt.
9es
Én azt mondanám, hogy úgy döntöttünk, hogy nem lesz kistesó. Ezzel más síkra lehet terelni az egész helyzetet. A sztori többi részét rád bízom, a lényeg az, hogy így nem te leszel olyan helyzetben, hogy őket kell győzködnöd, hanem pont fordítva.
De azért ne feledd, a kedvesség, a türelem és az együttérzés mindig hasznot hajtanak hosszú távon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!