Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » A nagyszülők folyton követelik...

A nagyszülők folyton követelik a "kistesót". Eddig nem zavart, de egy ideje már mondogatják a 2 éves lányunknak is. Mit tennétek?

Figyelt kérdés
2013. szept. 17. 17:13
1 2 3
 21/27 anonim válasza:
100%
Én abszolút megértem a kérdezőt! 2 rossz evő, válogatós lánykánk van, ezért anyós és anyám is állandóan a 'nem esznek ezek a gyerekek' kérdéskörön lovagolnak. Számtalanszor kértük már őket, hogy ne ez legyen a központi téma, mert annál rosszabb, de szent meggyőződésük, hogy mi rosszul tápláljuk őket már az elejétől kezdve, sőt éheztetjük! Az ideg szétvet ilyenkor, számolok 10-ig, de néha nem segít, megmondom a véleményemet. Hát anyóssal nem is beszélek már több, mint két éve...:-( Merthogy ugyanez a szitu egyéb nevelési kérdésekben is. A tesóval kapcsolatos helyzet meg pont a fordított: anyám minden egyes telefon és személyes beszélgetésünknél megjegyzi - mióta felmerült a 3. gyerek terve - hogy ugye nem vagyok olyan felelőtlen hülye, hogy még egyet szüljek??? Szóval jó ha vannak megértő nagyszülők, irigylem az ilyen kisgyerekeseket. Én ebben a helyzetben csak annak tudok örülni - sajnos! - hogy távol él a 2 nagymama..
2013. szept. 19. 21:35
 22/27 anonim válasza:
Minden tiszteltem az időseké nagyon sok esetben, az áldozatkészség, egész életen át való gondoskodás, ma már kihalófélben lévő erények, de az ilyen fajta csökönyösséget nem tudom tolerálni..
2013. szept. 20. 10:05
 23/27 anonim ***** válasza:
Fogadnánk a "kistesót" -. utána meg a következő(ke)t!!!
2013. szept. 23. 21:38
 24/27 anonim ***** válasza:
0%
azt mondom igazuk van a nagyszuloknek, mrt mindenkinek kell tstvér. Testvér nélkul olyan egyedul érzi magát a gyermek, és felnott korában is megmarad ez. Ez 14 évig vártam higy legyen testvérem.Mindíg csak kistesóra vágytam.
2013. okt. 5. 22:42
 25/27 anonim válasza:
0%
Miért nem akartok több gyereket? Nincs is annál szebb, ha a nagyobb gyerek a kistesóival játszik és együtt futkároznak körbe a házba. Azzal csak ártotok a lányotoknak, ha egykeként nevelitek, hisz megfosztjátok az egyik legnagyobb kincstől, amit egygyermeknek, vagy egy embernek lehet, a testvértől. Nincs akit úgy szeressen mint saját magát, és nincs akiben úgy bízzon meg, mint ahogy az ember a testvérében bízik.
2013. okt. 9. 21:58
 26/27 anonim válasza:
Nem tudom, de ez nagyon egyedi. Az az ideális ha így szeretik egymást a testvérek. De én ismerek sok-sok olyan testvért, akik nem állnak szóba egymással felnőttként. A családunkban is van, a pároméknál is...nem gondolom, hogy ez ritka! Az meg, hogy ki hány gyereket vállal abszolút magánügye a párnak - a nagyszülőknek sincs közük hozzá! - a kérdés nem is erre vonatkozott.
2013. okt. 9. 22:26
 27/27 anonim válasza:

Nem tudom lett-e végül tesó, de ennyire kretén embert ami kitt van....nekem van tesom, tök rendesen neveltek a szüleim mégis tojik a fejemre sőt mindenki máséra is a családban... én mindenkinek segítek dédik, nagyszülők ő meg évente kétszer ha idejön hozzájuk 5 percre, nem is beszélünk max ha én keresem. Nagyon sokra megyek vele tényleg, hogy van...mintha egyke lennék, férjem tesója detto, akkor kerül elő ha kell neki valami mert épp kidobta a legújabb barátnője és nincs hol laknia pl.

Nemtudom lett-e a kérdezőnek gyereke, de szerintem pont annyit vállaljon mindenki, amennyit elbír épp ésszel, anyagilag és bárhogy...és ebbe senki se akarjon beleszólni. Miben jobb ha szül még egyet mondjuk valaki de hulla fáradt, nincs segítsége, és nincs energia még egyre ezért majd idegbeteg módon üvöltve neveli? Nagyon más világot élünk mint régebben. Nekem egy egy éves van és biztos Isten hogy nem vállalnék még egyet egyenlőre, mert nem bírnám egyedül. Csak magamat, házasságom és gyerekem tenném vele tönkre. Majd vagy lesz könnyebb és eljön az ideje vagy nem. Én elhiszem hogy van olyan szülő/anyós akinek hiába mondod nem fogja fel agyilag...tapasztaltam...szülésem után 3 héttel már kövi unoka érkezése izgatta azóta eltelt egy év és erre az egyre is szarik nagy ívben.

2022. nov. 15. 04:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!