Aki tiltással nevel az hazudni tanít?! Édesanyám és köztem lévő vita!
Van egy pár hónapos kislányom, szóval még nincs itt az ideje annak hogy fiúzzon.
Viszont már gondolkodtam a sorsról, bár ez szerintem ha idősebbek leszünk nyilván változni fog, bennem is meg éled az a típusú féltés.
De beszélgettünk édesanyámmal, és mondtam neki hogyha komolyabb lesz a kapcsolat akkor nem fog zavarni ha itt alszik a fiú.
Én ezt szeretném hogy nálunk legyen a fiú, és ne kelljen a lányomnak úgy élni ahogy nekem.
Nekem 20 éves koromban engedték meg hogy nálam aludjon a párom. Ez nagyon problémás hiszen 14 évesen jöttünk össze.
Nekem ez a tiltása, ment a tanulás rovására is, hiszen kénytelen voltam iskola időben is ellógni, na és állandóan náluk lenni ami szerintem nagyon gáz.
Nem akarom hogy a lányomnak is ezt kelljen átélni, persze hogyha egy fiúval lesz sokáig, itt nem az 1-2 hónapos kapcsolatokról beszélek, de szerintem édesanyám 16-17 éves koromban igazán engedhette volna. Így sem úgy sem estem volna teherbe mert van eszem és tudtam gondolkodni. Volt amikor pechünkre elszakadt a gumi akkor irány kiváltani az esemény utánit, nem volt kivel megbeszélnem. Rémes volt. De hiába a tiltás ha valaki akar akkor megteszi fényes nappal, nem kell ahhoz éjszaka lenni.
Na és azt mondta hogy felelőtlen vagyok, és hogy mit nevelek a lányomba???!!
Rémes gondolkodása van.
Egyébként a lányom édesapja az első férfi az életemben. ( ha ez számít)
30# vagyok
Szerintem ha 12-13 évesen szerelmes lesz a lányod, és 15-16 évesen úgy dönt (még ugyanarról a fiúról beszélünk, akivel 2 éve együtt van) hogy lefekszik vele, inkább úgy tegye, hogy tudsz róla, és esetleg szed gyógyszert vagy veszel neki óvszert (anyukám azt mondta, az a biztos ha ő megveszi), minthogy védekezés nélkül csinálják.
Normálisan meg beszélhettem minden anyukámmal, nem kellett titkolóznom, bármit megkérdezhettem tőle. Nem tiltottak, de azért voltak szabályok, amiket be kellett tartani. Az sem jó, ha valakinek mindent megengednek.
Ennek ellenére sose vittem haza pasit aludni se 16, se 20, se 22 éves koromban. A saját lakásomba vittem már. Ne kelljen a szüleimnek együtt aludni, élni egy számukra idegen emberrel.
A sulinak meg ehhez nem tudom, mi köze. Ha nekem 15 évesen a szex fontosabb, mint a suli, akkor nagyon nagy gond volt veled, amit nem lehet a tiltásra fogni.
Az jó, hogy úgy tervezed, hogy mindent megbeszélsz majd a lányoddal és megértő leszel. De ne engedj meg mindent, legyen szabályok, különben abból is nagy bajok lehetnek, főleg felnőtt korban, amikor rájön, hogy a való élet tele van szabályokkal. És nem fog tudni alkalmazkodni hozzájuk, ha ezt már gyerekkorától fogva nem szokta meg.
És itt nem valami nagyon komoly dologra kell gondolni.
Engem pl. elengedtek bulizni 16 évesen. Megbeszéltük, hogy hány órára kell hazamennem, tehát nem úgy mentem el, hogy majd jövök. És akkorra otthon is kellett lennem. Ez egy jó kompromisszum.
Aki tiltással nevel az hazudni tanít?
pontosan. főleg ha a nekem mindent lehet felfogás is párosul hozzá.
Azért túlzás ez, hogy hazudni tanít a tiltás. Ezt azok mondják, akik magasról tettek vagy tesznek a szüleikre, aztán ezzel magyarázzák, hogy félresikerült felnőttek lettek. Nyilván az aranyközépútra kéne törekedni, de igenis óhatatlanul jön egy-két tiltás is. Még a legszelidebb kamasz is kíváncsi. Tegyük fel, hazajön az iskolából a kiskamasz gyereked és megkérdezi tőled, hogy " anya képzeld hallottam, hogy a nagyobbak füveznek a suli mellett, kipróbálhatom én is?" Mit mondasz erre? Amellett, hogy nyilván elmagyarázod neki, hogy mivel jár a drogozás. Vagy elmondod, hogy hát kislányom drogozni rossz, mert ez és ez történik, de hát felőlem csináld, nem tilthatom meg.
Jó lehet, hogy ez egy sarkított és butácskább példa, de akkoris. Nyilván fog olyan kérdést feltenni vagy akar majd olyan dolgot csinálni, amire egyszerűen az a válasz, hogy "nem". Akár tetszik, akár nem. Ha jól neveltük a gyereket, akkor pedig ő szépen meg is érti, mert nem hülye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!