Aki tiltással nevel az hazudni tanít?! Édesanyám és köztem lévő vita!
Van egy pár hónapos kislányom, szóval még nincs itt az ideje annak hogy fiúzzon.
Viszont már gondolkodtam a sorsról, bár ez szerintem ha idősebbek leszünk nyilván változni fog, bennem is meg éled az a típusú féltés.
De beszélgettünk édesanyámmal, és mondtam neki hogyha komolyabb lesz a kapcsolat akkor nem fog zavarni ha itt alszik a fiú.
Én ezt szeretném hogy nálunk legyen a fiú, és ne kelljen a lányomnak úgy élni ahogy nekem.
Nekem 20 éves koromban engedték meg hogy nálam aludjon a párom. Ez nagyon problémás hiszen 14 évesen jöttünk össze.
Nekem ez a tiltása, ment a tanulás rovására is, hiszen kénytelen voltam iskola időben is ellógni, na és állandóan náluk lenni ami szerintem nagyon gáz.
Nem akarom hogy a lányomnak is ezt kelljen átélni, persze hogyha egy fiúval lesz sokáig, itt nem az 1-2 hónapos kapcsolatokról beszélek, de szerintem édesanyám 16-17 éves koromban igazán engedhette volna. Így sem úgy sem estem volna teherbe mert van eszem és tudtam gondolkodni. Volt amikor pechünkre elszakadt a gumi akkor irány kiváltani az esemény utánit, nem volt kivel megbeszélnem. Rémes volt. De hiába a tiltás ha valaki akar akkor megteszi fényes nappal, nem kell ahhoz éjszaka lenni.
Na és azt mondta hogy felelőtlen vagyok, és hogy mit nevelek a lányomba???!!
Rémes gondolkodása van.
Egyébként a lányom édesapja az első férfi az életemben. ( ha ez számít)
Hat en nem szeretnem, ha a lányom 16 évesen együtt "aludna" egy fiúval. Bar mondjuk te magadból indulsz ki, hiszen 14 évesen mar kapcsolatod volt....
Az meg eleg hulye kifogás, hogy amiatt nem tudtál tanulni, mert o tiltotta, hogy talalkozzatok.... Tizenévesen a tanulás kellene hogy az elso legyen, nem a nemi élet....
Kérlek titeket ne a múlttal foglalkozzunk hanem a jövővel.
Tök mindegy mivel volt bajom, de én azt szeretném ha a kislányom a barátnőm is lenne egyben, és ne az a nő legyek számára akitől félni kell, titkolózni és hazudni piti ügyekben.
Én sem hiszem, hogy mindent és mindig tiltani kéne. Van az a szülő, aki a ló egyik oldala: aki rá sem csinál éppen, hogy mi van a gyerekével, aki éppen 14 évesen már szülői tudomással cigizik, már az általánosban együtt alszik az fiújával. Na, ez nem pozitív példa. Mert ez mind-mind korai. Van a ló másik oldala, mint az anyukád, aki képtelen volt ésszel felfogni, hogy a gyerekek felnőnek és hagyni kell őket felnőni. Egy 16-17 éves fiatal már nem gyerek. Nem is igazán felnőtt még, de jóval több mindent meg lehetne engedniük, mert ha valaki úgy van nevelve, hogy tudja, hogy mi a kötelessége, minek milyen következményei vannak, tehát okosan cselekszik és körültekintően, akkor nem fog összedőlni a világ, ha 16 évesen komoly kapcsolata lesz és 18 évesen éppen már együtt alszanak.
Szóval egyáltalán nem vagy felelőtlen, tegyél mindent úgy, ahogy jónak látod. Anyukád átesett anno nagyon a ló túloldalára, ő pedig azt gondolja, hogy te meg a másikra akarsz esni, pedig az pont a ló "közepe", ha úgy tetszik, ahogyan te gondolkozol. Az arany középút.
Szerintem sokkal jobb az, ha a gyerek normálisan tesz dolgokat a szülei tudtával és beleegyezésével, persze mindent a maga idejében, mint túlságosan is tiltani és ellenezni dolgokat, ami meg aztán menne a hátuk mögött.
A velemenyet mondja ha akarja, de a te lanyodat te neveled, ugy ahogy neked tetszik.
A struccpolitika szerintem se hatasos, neked van igazad. Vannak dolgok amik igyis ugyis megtortennek, akkor mar inkabb a szulo tudtaval es szeme elott mint hata mogott, hogy aztan ha baj van ne merjen hozzad fordulni segitsegert.
Tiltani a drogoktol tiltsad meg a zullestol, ne az elet rendjetol.
Utolsó ezt én is úgy gondoltam. Ki is fejtettem a leírásomban hogy nem ne arról van szó hogyha ' majd oda kerül a sor, és kettő hetente lesz másba szerelmes akkor mindenkit mutasson be, feküdjön le vele, randizzanak csókolózzanak HANEM TÉNYLEG A KOMOLY KAPCSOLATRÓL VAN ITT SZÓ.
Nem nem azt mondtam hogy a lányomnak is 14 évesen lesz kapcsolata, mert nem tudhatjuk előre. Ettől hamarabb biztosan nem lesz ( akkoriban nem én voltam az első és egyetlen hogy barátom volt, bár ők nem maradtak együtt) DE ha lesz egy komoly kapcsolata, több hónap ismeretség után jöjjön a fiú hozzánk. Később pedig meg fogom engedni hogy ott aludjon.
Nekem még nem rég született a picur, most hallottam hogy a 18 éves leány megszült, akit az anyja tiltott a fiúktól stb, nem tetszett neki hogy van barátja. Szóval nem mindig a tiltás a jó hogyha elfelejtünk adni akár a lányunk kezébe egy csomag óvszert úgy gondolom. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!