Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Megszabja hogy mit csináljak?

Megszabja hogy mit csináljak?

Figyelt kérdés

Nemrég munkanélkül maradtam. A párom viszont nagyon gorombán beszél velem azóta. Szerinte nem lenne szabad válogatnom és a kocsma pultos melókra is jelentkeznem kellene. De én nem akarok. Ő meg emiatt összebeszélt a barátokkal is a hátam mögött. Szerintetek ez jogos?

Én úgy érzem nem azért tanultam, hogy egy büdös kocsmába részegeknek sört csapoljak vagy budit takarítsak bevásárlóközpontokban.

2014. jan. 21. 18:09
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
6%
ne sirjál itt, inkább keress munkát.
2014. jan. 21. 18:12
 2/12 anonim ***** válasza:
16%
Senkiből nem lesz diplomata után ügyvéd/tolmács/matematikus...stb. Szerintem eleinte fogadd meg a tanácsát,de közben azért járj állásinterjúra. :)
2014. jan. 21. 18:13
 3/12 A kérdező kommentje:
Nem sírok és keresek is. Nem vagyok diplomás. Dolgoztam már évek óta, szóval még kezdőnek sem mondanám magam. Középfokú végzettségem van. Volt ahol kinevettek amikor elmentem a takarítói állásinterjúra, hogy én mit akarok ott, miért nem megyek normális helyre dolgozni. Nem nézek le senkit, csak tényleg nem azért fektettem bele pénzt a tanulmányokba, hogy most 80e-ért takarítsak. Ő se ennyiért dolgozik.
2014. jan. 21. 18:16
 4/12 anonim ***** válasza:
81%
Inkább iratkozz be a munkaügyinél valami tanfolyamra.Ez egyébként nagyon durva, amit a párod csinál veled.
2014. jan. 21. 18:18
 5/12 anonim ***** válasza:
67%
Hát ha nincs munkád kiszolgáltatott vagy.
2014. jan. 21. 18:20
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ eddig mit csináltál, mennyi ideje nem találsz munkát, mennyi esélyed van a szakmádban elhelyezkedni.

Ha nem találsz munkát sokáig, akkor átmenetileg megéri bevállalni olyat is, ami nem éppen a szakmádba vág. Kocsma mondjunk nem egy ideális hely, egyrészt nem hiszem, hogy téged választanának, azzal szemben, akinek már van ilyen gyakorlata. Másrészt gondolom a párodnak sem tetszene, ha mesélnéd neki, hogy minden második részeg pasi szexuális ajánlatokkal halmoz el.

Egyébként a párodnak inkább támogatnia, biztatnia kéne. Ő is kerülhet még ilyen helyzetbe.

2014. jan. 21. 18:34
 7/12 anonim ***** válasza:
82%

Én diplomásként 80e-ért szopok napi 9 órát egy irodában. Ma sajnos a 60-at keresőkhöz képest már ez is jó.

Komolyan, néha inkább elmennék sört csapolni, van egy barátnőm aki egy aranyos kis papikocsmában dolgozik, vannak kedves törzsvendégei, mindig hoznak neki ajándékot, szórakoztatják, délelőtt nyugodtan netezhet, a főnökei is rendesek..

és többet keres, mint én. Amióta nem lehet bent dohányozni, még büdös sincs.

Szóval nem mindegy, milyen kocsma.

Persze nem egy presztízsmunka, de jobb lehet, mint szalag mellett melózni.

2014. jan. 21. 18:42
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Hát elég gáz, amit a párod csinál. Melletted kéne lennie és lelkileg támogatni ilyenkor, nem pedig még jobban beléd rugdosni.
2014. jan. 21. 19:43
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Azt is figyelembe kell venni, milyen az anyagi helyzetetek. Mert mondjuk a párod fizetése nem elég rezsire és megélhetésre... Akkor igaza van, hogy ne válogass, ha csak ideiglenesen is, de el kell fogadni bármit.
2014. jan. 21. 20:26
 10/12 anonim ***** válasza:
77%
Azt mi nem tudjuk, hogy milyen az anyagi helyzetetek, lehet, hogy 70 ezer ft is életmentő lenne. Ami a pultos munkákat illeti, barátnőm jogi diplomával pultos egy kávézóban, irodában dolgozott, de nem tudott megélni a fizetéséből, ezért váltania kellett, a kávézóban 40 ezerrel többet keres.
2014. jan. 21. 20:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!