Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Aki tiltással nevel az hazudni...

Aki tiltással nevel az hazudni tanít?! Édesanyám és köztem lévő vita!

Figyelt kérdés

Van egy pár hónapos kislányom, szóval még nincs itt az ideje annak hogy fiúzzon.

Viszont már gondolkodtam a sorsról, bár ez szerintem ha idősebbek leszünk nyilván változni fog, bennem is meg éled az a típusú féltés.

De beszélgettünk édesanyámmal, és mondtam neki hogyha komolyabb lesz a kapcsolat akkor nem fog zavarni ha itt alszik a fiú.

Én ezt szeretném hogy nálunk legyen a fiú, és ne kelljen a lányomnak úgy élni ahogy nekem.

Nekem 20 éves koromban engedték meg hogy nálam aludjon a párom. Ez nagyon problémás hiszen 14 évesen jöttünk össze.

Nekem ez a tiltása, ment a tanulás rovására is, hiszen kénytelen voltam iskola időben is ellógni, na és állandóan náluk lenni ami szerintem nagyon gáz.

Nem akarom hogy a lányomnak is ezt kelljen átélni, persze hogyha egy fiúval lesz sokáig, itt nem az 1-2 hónapos kapcsolatokról beszélek, de szerintem édesanyám 16-17 éves koromban igazán engedhette volna. Így sem úgy sem estem volna teherbe mert van eszem és tudtam gondolkodni. Volt amikor pechünkre elszakadt a gumi akkor irány kiváltani az esemény utánit, nem volt kivel megbeszélnem. Rémes volt. De hiába a tiltás ha valaki akar akkor megteszi fényes nappal, nem kell ahhoz éjszaka lenni.

Na és azt mondta hogy felelőtlen vagyok, és hogy mit nevelek a lányomba???!!

Rémes gondolkodása van.

Egyébként a lányom édesapja az első férfi az életemben. ( ha ez számít)

2014. ápr. 10. 09:50
1 2 3 4
 11/38 A kérdező kommentje:
7esnek és 8asnak írtam az előző hozzászólásom.
2014. ápr. 10. 10:19
 12/38 amanda baba válasza:
70%
A nagy szigor egy tini lányt csak elriaszt.Néha engedni kell anyukának mert a gyerek titkolozni fog.
2014. ápr. 10. 10:23
 13/38 anonim ***** válasza:
72%

Kérdező, pár hónapos a lányod, teljesen felesleges olyan kérdéseket feszegetni amik csak 14-15 év múlva merülnek fel. Ennyi idő alatt te is bőven változhatsz, na meg a világ is. És nem utolsó sorban lesz ám annak a gyereknek önálló, saját személyisége is, ami alakítja majd részben azt, hogy hogyan kell őt kezelni, meddig lehet elengedni. Az is lehet, hogy neki (adja Isten) 18-19 évig a tanulás lesz az első és nem a pasizás, meg a szex.

Hidd el, a jó, "baráti" kapcsolatot már most, pelenkás korában kell vele kialakítanod. Ha 13 évig jó anyja vagy és bízik benned, nem 14 éves korában a pasival együttalváson fog múlni a dolog. Ha meg igen, akkor meg mindegy, mert már rég elromlott valami.

2014. ápr. 10. 10:32
 14/38 anonim ***** válasza:
62%

"hogyha ' majd oda kerül a sor, és kettő hetente lesz másba szerelmes akkor mindenkit mutasson be, feküdjön le vele, randizzanak csókolózzanak HANEM TÉNYLEG A KOMOLY KAPCSOLATRÓL VAN ITT SZÓ. "

Mert szerinted ha a lányod majd vele akar lenni és aludni, akkor arra fog figyelni, hogy Te hogy ítéled meg a kapcsolatot? Mi van akkor, ha Ő már 3 hét után szeretne ágyba bújni a fiúval, Te meg ugyanazt fogod tenni, mint anyud. Mert ugye nem fogod engedni 14 évesen ágyba bújni egy fiúval?

Nem anyád, hanem Te nem gondolkodsz normálisan. Jó hogy nem a gyerek dirigálja le otthon az anyját, hogy ki és mikor alhat az otthonukba.

Ezzel amit leírtál Te se fogsz más eredményre jutni, mint annak idején anyud. Te is felállítod a számodra elfogadható határokat, anyud se tette másképp. Elég gyerekesen gondolkodsz, ne haragudj meg érte de így gondolom.

Azt is abszurdnak tartom, hogy van egy pici babád, de már azon agyalsz, hogy hogy fog alakulni a szerelmi élete.

2014. ápr. 10. 10:38
 15/38 anonim ***** válasza:
81%

Szerintem igazad van. (De ha nem lenne, akkor is úgy nevelnéd a lányodat, ahogy akarod, amíg tisztességgel teszed.)

Az én szüleim pont olyanok, mint a tiedek, csak én nem lógtam el a suliból, viszont párom sem volt, mert nem tanultam meg kapcsolatot építeni. Amikor meg lett, nem tudtam egyenrangú fél lenni a kapcsolatban. Szóval nagyon nehéz volt felnőtt fejjel megtanulni azt, amit tiniként kellett volna.

Már férjnél vagyok, és ha lesz gyerekem, pontosan úgy fogom nevelni, ahogy te.

Nekem az egyik legnagyobb csalódásom az életben az volt, amikor 20(!) évesen megkérdeztem anyukámat, hogyan védekezhetnék legbiztonságosabban, és erre azt válaszolta, hogy ne szexeljek. És nem segített!!! (Persze irattam tablettát utána, de jobb lett volna a terhességtől való rettegés helyett megbeszélni.) Ezek után soha nem fordultam hozzá pasiproblémával, és szerintem emiatt mindketten rengeteget vesztettünk.

2014. ápr. 10. 10:40
 16/38 anonim ***** válasza:
71%

"Nem anyád, hanem Te nem gondolkodsz normálisan. "

Ezt meg csak olyan írja, akinek nem kellett bújkálnia meg hazudoznia, mert vagy normálisan gondolkozó szülei voltak, vagy olyanok, akik nem törődtek vele, mit csinál meg mit nem.

Tegyük fel, hogy a normálisan gondolkozó kérdező normális példát mutat a lányának, így az majd nem akar 12 évesen 3 hét után szexelni.

Mert én pl. nem akartam. 20 évesen akartam 3 hónap után (egyébként egy majdnem 3 évig tartó kapcsolatban), és a diplomás apám lek*ázott!!!!

Szerintetek ez a "normális gondolkodás"?

Mert ha igen, akkor én kérek elnézést.

2014. ápr. 10. 10:44
 17/38 anonim ***** válasza:
54%

én sose értettem, hogy miért fáj a szülőnek, ha a gyereke együtt alszik azzal akit szeret

irigy a boldogságára? egyedül azt tudom elfogadni, hogy ha nagyon kicsi a lakás, akkor kényelmetlen, de 2hetente 1x azért ki lehetne bírni

dugni bárhol lehet, az ilyen tiltós anyukák azt érték el, hogy az egyik osztálytársamat az intercity wc-jében csinálták fel, a másikat meg a diszkóban...

akivel meg szépen beszélgettek, felvilágosították őket, és engedték a dolgot, ők vártak a legtöbbet, és élték meg az első szexuális próbálkozásokat örömként

2014. ápr. 10. 10:49
 18/38 klopusz ***** válasza:
33%

Amíg suliba jártam, időre kellett hazamennem - szerintem ez természetes.

Buliba persze jártam, de akkor sem maradhattam ki állandóan. Sohasem engedték, hogy a barátom nálunk aludjon (mondjuk ez lehetett a helyhiány miatt is), de az sem fordult elő, hogy én aludjak máshol, talán csak szilveszterkor.

Soha sem hazudtam azért, hogy máshol aludhassak, nekem ez volt a természetes még akkor is, ha a többiek addig maradtak, ameddig akartak.

Én sem örülnék, ha a lányaim 16-17 éves korukban egész éjszakára kimaradnának.

2014. ápr. 10. 10:50
 19/38 anonim ***** válasza:
33%

Szerintem meg az a normális, ha úgy próbálja nevelni azt a gyereket, hogy 14 évesen ne a pasizáson meg a szexen járjon az esze. Nyilván egy modernebb gondolkozású, "jófej" szülő már lazábbab áll hozzá az ottalvás kérdéshez egy 16-17 éves gyereknél, de nehogymár az legyen a nemnormális aki igenis állít fel szabályokat egy 14 éves kislánynak. Szépen el lehet neki magyarázni, hogy ebben a korban még sem lelkileg, sem testileg nincs felkészülve egy párkapcsolatra. Ha meg mégis annyira feszegeti, akkor esetleg jöjjön át a fiú néha egy-egy délutánra, de az együttalvás korai.

Annyi más dolog érdekelnhetné egy gyereket kiskamasz korban, ne a szex legyen az első. Én például ilyenkor versenyszerűen sportoltam, a barátnőimmel állatmenhelyen segítettünk, elfoglaltuk magunkat.

2014. ápr. 10. 11:02
 20/38 anonim ***** válasza:
0%

Ahány ház annyi szokás....

Nos Én pasi vagyok,engem úgy nem féltettek a lányoktól ,nem úgy mint a lányokat tőlem :)

Nem tagadom ha nekem is lányom lenne,jobban félteném ,sőt kemény apa lennék vele,nem hagynám hogy elku rvuljon! :) Lehet hogy tiltás lenne,de azért tisztába tenném valahogy és kellő időben úgy is engedném,de ha lehet minél tovább védeni.

Én pasiként nekem is voltak barátnőim minden korosztályban.a 15 évesnek is Én voltam az első ifjú koromban,de akadt olyan is hogy 24 éves lánynál közölték velünk hogy éjszakára külön szoba(és addig fent is voltak amíg el nem aludtunk ) :) na de a hölgy többször aludt nálam és ezt tudták is

2014. ápr. 10. 11:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!