Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ez másoknál is így van?

Ez másoknál is így van?

Figyelt kérdés

Huszonéves vagyok, együtt élek a szüleimmel.

A lényeg nyersen annyi, hogy őket csak a tanulmányi előmenetelem és a karrierépítésem érdekli, eddig még minden OK, de azt furcsának találom, hogy a magánéletem egyáltalán nem érdekli őket.

pl. a közelmúltba volt egy apróbb kellemetlenség a munkahelyemen, de tényleg olyan apró volt, hogy azt mondom, ennyi baja legyen az embernek... a magánéletem viszont teljes kudarc (hogy szofisztikáltan fejezzem ki magam).

A magánéleti, és lelki gondok miatt már pár hete rossz kedvem van, de ő azt hitték, a munkahely miatt van, pedig tudtak a lelki gondjaimról, és most hogy a munkahellyel kapcsolatos dolgok megoldódtak még mindig rossz kedvem van, mert a másik, nagyobbik gond még mindig meg van és nem értik, hogy mi a baj most velem, pedig tudnak róla, de olyan durván a karrier, a tanulás mögé sorolják a magánéletet, és mivel érző ember vagyok, ezért ha nem is elé, de a karrier és a munka mellé egyenrangú társnak hiszem a magánéletet.

És ez nem az első eset volt!

a magánéleti probléma lényegében abból adódik, hogy mindennél fontosabbnak kell hogy legyen a tanulás/munka, és emiatt elvesztettem a barátaimat (már vagy 2 éve nem tartjuk a kapcsolatot és szerintem már nem is fogjuk, igaz nem csak az én hibámból szakadt meg a kapcsolatunk!),

ők pedig ilyenekkel nyugtatnak, hogy "a legtöbb embernek nincsenek is barátai", és amikor elmondom hogy XZ meg AB kollégáim szoktak a barátaikról mesélni, akkor azt mondják, hogy csak hazudnak, hazudjam én is azt, hogy vannak, meg milyen jókat szórakozok velük.

Szerintetek a legtöbb családba ez így működik? Vagy velünk van a baj?

2009. dec. 19. 08:10
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Látom, internet van. Barátkozásra tökéletesen megfelel ez is. :) Két nagyon jó barátomat, és a páromat is neten ismertem meg. Ha nem akarsz szórakozóhelyre járni, akkor uccu neki, tessék netezni! :) Csak arra figyelj, hogy ne maradj túl sokáig személyes kontakt nélkül az új ismerősökkel, igenis sürgesd meg a személyes találkozót. Egyébként, ha beszélgetni szeretnél, bármiről, akkor szívesen állok rendelkezésedre, annak ellenére, hogy lány vagyok. :)

20/L

2009. dec. 19. 10:31
 12/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Kedves utolsó, én a személyes ismerkedést részesítem előnyben, és nem értem miért lenne baj hogy lány vagy, lányokkal is lehet barátkozni minden hátsószándék nélkül, legalábbis én úgy gondolom.

Valaki javasolta a hobbi-klubbos dolgot, hát lehet hogy az lesz, mert az hogy egy szórakozóhelyre teljesen egyedül lemenjek kicsit megrémít...

Tehát akkor tapasztalatotok szerint nem lehet megváltoztatni a szüleim viselkedését? Mert nem akarom otthagyni őket, hiszen a tanulásban tényleg segítettek, még akkor is ha jóformán leszoktattak a társasági életről.

2009. dec. 19. 13:07
 13/14 anonim ***** válasza:

Miért kell a szülőknek mindenről tudniuk? :)

volt egy barátnőm még egyetem alatt, aki a csillagos eget lehazudta a szüleinek, éjjel titikban csempészte be a pasikat a szobájába... elképesztő, de sikerült neki :) sokszor én falaztam... Nem azt mondom, hogy kövesd a példáját, de ha túlóra gyanánt mondjuk elmész karate edzésre a kutya nem fogja tudni :) Természetesen, ha magadnak mosol, de ezt is el lehet intézni, mondjuk mosodával.

Én edzéseket javasolnék neked, mert oda sokan járnak, sok fiú, és leginkább fiúkkel kellene haverkodnod először szerintem. Ha más érdeklődésed van, el lehet menni kártyázni is. Az egyik volt pasim vidékről jött fel Budapestre dolgozni, és persze nem volt sok ismerőse, és elkezdett ultizni járni, valahol látta a hirdetést. Vagy te is elmehetsz egy sportközpontba és kiragasztod, hogy fallabda partnert keresek, elég kezdő vagyok... De ebben az esetben 1 emberrel kerülsz baráti kapcsolatba.

Vagy társastánc-tanfolyam. Van akinek ez vált be. Ott lehet fiúkkal és lányokkal is ismerkedni, barátkozni.

nekem sincs sok barátom, de volt akit neten szereztem, és férfi :) és tényleg csak barátok lettünk (én nő vagyok :)

Lehet hogy a szüleid azért próbálnak annyir a munka-orientáltnak nevelgetni, mert azt hiszik máskülönben éhen fogsz halni. Egyébként az én szüleimnek sincsenek nagyon közeli barátai, ezt embere válogatja. Viszont az én legjobb barátnőm az anyukám :) De ha te úgy érzed, hogy valami hiányzik neked, akkor tényleg keress egy klubot. Ha nem válik be, akkor másikat.

31/N

2009. dec. 19. 13:35
 14/14 A kérdező kommentje:

Köszi utolsó :)

Próbálkozok, aztán majd meglátjuk ;)

2009. dec. 19. 13:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!