Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyu egyszerűen rám sózta az...

Anyu egyszerűen rám sózta az állítólagos testvéremet. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy anyu mindig is eléggé zűrös nő volt. De mostmár igazán betelt a pohár.

22 éves vagyok, gyakorlatilag még az egész élet előttem áll, ő pedig már sokadjára akaratlanul is belerondít. 22 évesen végre elértem, hogy normális ember legyek (eléggé zűrös pár évet tudhatok magaménak), négy éve van egy nagyszerű barátom, aki mindenben mellettem áll, jól fizető állásom, saját lakásunk, autó, és még sorolhatnám. Elérkeztem oda, hogy minden tökéletes, és akkor jött anyu...

Tavaly váltak el apuval, mert mint kiderült, anyu félrelépett. Azt viszont senki sem tudta, hogy teherbe is esett. Elvonult arra a kilenc hónapra, még most sem tudom, hogy pontosan hova, de valahol eltöltötte a várandós hónapjait, aztán visszament a családi házba. Én és a párom nem éppen túl közel lakunk a házhoz, sejtelmünk sem volt róla, hogy anyu mit csinál ott egyedül. Amikor néha elmentünk hozzá, nem vettünk észre semmi érdekeset, azon kívül, hogy némelyik szobába nem engedte meg, hogy bemenjünk.

Aztán a napokban idegesen felhívott, hogy menjünk el hozzá, mert beszélnie kell velünk. Amikor odaértünk, akkor elővezetett egy alig egy éves kisfiút, akiről első mondatként csak annyit mondott, hogy ő a testvérem. Hát mit kell mondjak, eléggé meglepődtem. Elmagyarázta, hogy nem tudja felnevelni, segítenem kell neki, neki nem megy. Volt nagy kiakadás, kiabálás részemről, de végülis aznap éjjelre ott maradtunk. Másnapra anyu teljesen eltűnt, reggel csak egy SMS-t küldött, abban is csak egy szót: Sajnálom.

Az a helyzet, hogy velem is ugyanezt csinálta, amikor megszülettem. Mindenhova lepasszolt, hogy ne kelljen felnevelnie, és meg is úszta, csak akkor fogadott lányává, amikor "meggazdagodtam" és felhasználhatta a bankszámlámat.

Kérném apukám segítségét, de biztosan rám sem hederítene, mivel sosem volt vele túl jó a kapcsolatom, se vele, se a húgommal (mindkettőjüket 14 évesen ismertem csak meg...), a családi ellentétek miatt. Most mégis mihez kezdjek? Szegény gyerek nem érdemli meg, hogy ugyanazt átélje, amit én anno. De én még nem állok erre készen. Érzem, hogy ez nekem nem menne. De nem szeretném, hogy intézetbe kerüljön, és nem is akarom a rokonoknak "tovább adni". Mert tudom milyen érzés.

Teljesen tanácstalan vagyok.

2009. dec. 15. 21:41
1 2 3 4 5 6 7
 41/64 anonim ***** válasza:
100%
Ne félj olyasmitől, hogy anyástól rossz géneket örökölsz gyereknevelés terén. Szerencsére nem csak a génjeink határoznak meg minket, hanem rengeteget számít a saját akaratunk és döntéseink! Ismerek olyan férfit akinek borzasztó gyerekkora volt. Verték, alkoholista szülők, minden ami "kell"...És csodás apa lett, mondhatni irigylésre méltó a kislánya. Biztos Te is csodálatos anya leszel, mert tudod, hogy milyen rossz amikor az édesanyád magadra hagy. Nehogy rosszat gondolj magadról, de szerintem a saját lelked megnyugtatása érdekében, még ha örökbe is adod a picit, ne téveszd szem elől soha. Kitartást!
2009. dec. 16. 17:48
 42/64 anonim ***** válasza:
24%
bármennyire is nehéz, nem a te dolgod törődni a gyerekkel. szerintem csak látogatsd, ha nevelőszülőkhöz vagy intézetbe kerül, de ne tedd tönkre az életed egy olyan gyerekkel, akit nem vártál. van annak a gyereknek apja is, nem tudni ugyan, hogy ki, de még akár ki is derülhet. különben is csak a féltestvéred.
2009. dec. 16. 20:17
 43/64 anonim ***** válasza:
100%

Szögezzük le: Az, hogy te tudod-e majd szeretni a testvéredet, ha lenyugodtál valamennyire, s kitisztul a fejed az bizony nem a génektől fog függni. Az, hogy lepasszolod, vagy felneveled, az se rajtad fog múlni, hanem azon, hogyan éled meg ezt lelkileg, képes leszel-e ilyen felelősséget vállalni.

Az, hogy milyen anya leszel, az pedig végképp nem a gének döntik el, hanem az, hogy felébred-e benned az anyai ösztön, ha mondjuk a pocakodban először megmozdul a pocaklakó (az anyák túlnyomó többsége ilyenkor két méterrel a föld felett jár a boldogságtól).

Utószóként, pedig az, hogy te mennyire fogsz szeretni egy gyereket, az a te személyiséget, hozzáállásod, világnézeted határozza meg, nem pedig a gének. Ha így állsz hozzá, elképzelhető, hogy az leszel. Mert bebeszéled magadnak, hogy olyan leszel, mint anyád. Ez nem igaz. Van választásod, és választhatsz. Sajnos a múltban szerzett sérelmek nem fognak elmúlni, még ha begyógyulnak is, de életed végéig veled maradnak.

Azért néha napján bekukkanthatsz ide, és elmondhatod, hogy épp mi újság. Szerintem nem csak engem érdekelne.

2009. dec. 16. 22:26
 44/64 anonim ***** válasza:
58%

Mint egy brazil szappanopera. Ez komoly?

Egy év alatt senki nem vette észre, hogy gyerek van a háznál?

2009. dec. 18. 22:13
 45/64 A kérdező kommentje:

Egyelőre nincs változás. Illetve... megpróbáltam anyuval beszélni, egyszer sikerült, két pillanat alatt lerázott.

Hidd el, én lennék a legboldogabb, ha ez egy "brazil szappanopera" lenne. De sajnos nem az. Pedig tényleg jó lenne...

Lehet, hogy észrevette valaki, hogy gyerek van a háznál, de az nem én voltam. Gondolom, anyu bizalmasabb barátnői tudtak róla, meg azok, akiknek feltűnt.

De ez nem megoldás a problémára.

2009. dec. 18. 22:24
 46/64 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg nem az. Ezt hívják sakk-mattnak.

A gyereket nem fogod kidobni, nem visz rá a lélek, ezt látom.

Sok választásod nincs.

Gyámügy mindenesetre azonnal, hátha nekik van valami normális ötletük.

2009. dec. 18. 22:30
 47/64 anonim ***** válasza:
100%

A szappanoperás válaszadónak üzenem, hogy látszik egész nap ilyen "meséket" nézel, mert nem tudsz különbséget tenni valóság és film között. Szégyelld magad!

Neked pedig kedves kérdező sok bátorságot, és erőt küldök e probléma megoldásához.. Ugye ezt mindenki másképp gondolja, de én személyszerint magamhoz venném, bármilyen nehéz is.. Tényleg nem tehet róla szegény kisgyermek, hogy nézelődik jobbra balra, hogy most "kihez tartozik". És gondolj csak bele, mennyien fogadnák Örökbe.. Dehát a testvéred!! Te állsz Hozzá a legközelebb. És még külön ki is emelted, hogy anyagilag rendben vagytok.Tudod legyen akárhány éves is a testvérem, percig nem gondolkodnék rajta, hogy segítsek e neki...

2009. dec. 19. 08:37
 48/64 anonim ***** válasza:
100%

Úristen micsoda zűrös ügy! Együtt érzek veled, nekem apám pont ilyen, annyira útálom az ilyen embereket akik megcsinálják a gyereket majd szépen tvábbállnak mint aki jól végezte dolgát, a gyerek meg nőjön fel úgy ahogy tud! Hát hogy a pics@ba lehet ilyet csinálni?!

Tanácsot nem igazán tudok neked adni, de a válaszaidból ítélve szerintem jól tudod te is mi a helyes út... csak erőd legyen hozzá!

......

Egyik barátom van hasonló helyzetben, anyuka lelépett, és miután meghalt a nagymama, kénytelen 25 évesen nevelni a két kiskorú testvérét... nagyon sz@r neki, de mégis csinálja, mert mi mást tehetne, utcára, gyámügyhöz csak nem küldheti őket!

2009. dec. 19. 09:32
 49/64 anonim ***** válasza:
77%
wow, hát szerintem mindenkinek joga van eldönteni, hogy akar-e gyereket, és mikor, mellesleg az emberek nagy része nem úgy van ezzel a kérdéssel, hogy +1 gyerek ide vagy oda, nem számít. Én biztosan sajátot szeretnék, akit a párommal közösen várunk, aztán nevelünk, nem egy olyat, akit "megörököltem". A rokonod, a tied a döntés joga, de mindenképpen beszéld meg a pároddal, ha hosszú távú terveid vannak vele, hiszen neki se mindegy, hogy hány gyereket kell majd eltartania az elkövetkezendő min. 18 évben.Ráadásul ez egy kényszerhelyzet, te is azt írtad, h még nem állsz készen a gyereknevelésre. Írták itt sokan, hogy az a gyerek nem tehet semmiről..de te sem. A te életed, ilyen szinten senki nem szólhat bele,h rádlőcsöl egy gyereket, ég akkor sem, ha a testvéredről van szó. És nem marad mindig édibédi 1éves babuci. Sok gond lesz vele, sok kiadás, sok jó is, biztosan, de én mindenképpen a saját gyerekemmel szeretném ezt megélni, akire vágytam, nem azzal, akit lepasszoltak nekem...És azt is mérlegeli kell,hogy ha majd sajátot szeretnétek, akkor mi lesz, lehet, hogy nem mindig lesztek olyan jó anyagi helyzetben, és akkor majd mérlegelni kelljen, hogy bevállaljatok még1 gyereket? Mert ott van már egy? Mi van, ha rámegy a kapcsolatod (azért lássuk be nem mindenki lelkesedik a készen kapott gyerekért, pláne, ha még sajátra sem feltétlenül vágyna)? Mellesleg mi van, ha anyuci egyszer csak megtér, és jön érte? Sok kérdés felmerülhet, le lehet pontozni, hogy kegyetlen vagyok, de mindenkinek csak egy élete van, és te nem szívhatsz az anyád hülyesége miatt. Megértem, hogy te már megtapasztaltad, hogy milyen rossz, ha így nő fel az ember, de biztos vagy benne, hogy 22 évesen a nyakadba akarsz venni egy ilyen problémagócot?
2009. dec. 19. 10:46
 50/64 anonim ***** válasza:
100%

Gyámügy max megkeresné az anyát, de arra gondolom rá jöttünk, hogy a gyereknek nem tenne igazán jót. Kérheted a gyámságát, amit csak akkor kapsz meg ha az anya lemondott róla, bár ha a hatóság se találja meg, gondolom ez elmaradhat.

De az anyakönyv után visszakeresheted a kicsi apját, talán őt érdekli a dolog, bár nem hinném h tud róla. Ha mást nem ő is lemond a jogairól.

2009. dec. 19. 12:22
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!