Anyu egyszerűen rám sózta az állítólagos testvéremet. Mit tegyek?
Az a helyzet, hogy anyu mindig is eléggé zűrös nő volt. De mostmár igazán betelt a pohár.
22 éves vagyok, gyakorlatilag még az egész élet előttem áll, ő pedig már sokadjára akaratlanul is belerondít. 22 évesen végre elértem, hogy normális ember legyek (eléggé zűrös pár évet tudhatok magaménak), négy éve van egy nagyszerű barátom, aki mindenben mellettem áll, jól fizető állásom, saját lakásunk, autó, és még sorolhatnám. Elérkeztem oda, hogy minden tökéletes, és akkor jött anyu...
Tavaly váltak el apuval, mert mint kiderült, anyu félrelépett. Azt viszont senki sem tudta, hogy teherbe is esett. Elvonult arra a kilenc hónapra, még most sem tudom, hogy pontosan hova, de valahol eltöltötte a várandós hónapjait, aztán visszament a családi házba. Én és a párom nem éppen túl közel lakunk a házhoz, sejtelmünk sem volt róla, hogy anyu mit csinál ott egyedül. Amikor néha elmentünk hozzá, nem vettünk észre semmi érdekeset, azon kívül, hogy némelyik szobába nem engedte meg, hogy bemenjünk.
Aztán a napokban idegesen felhívott, hogy menjünk el hozzá, mert beszélnie kell velünk. Amikor odaértünk, akkor elővezetett egy alig egy éves kisfiút, akiről első mondatként csak annyit mondott, hogy ő a testvérem. Hát mit kell mondjak, eléggé meglepődtem. Elmagyarázta, hogy nem tudja felnevelni, segítenem kell neki, neki nem megy. Volt nagy kiakadás, kiabálás részemről, de végülis aznap éjjelre ott maradtunk. Másnapra anyu teljesen eltűnt, reggel csak egy SMS-t küldött, abban is csak egy szót: Sajnálom.
Az a helyzet, hogy velem is ugyanezt csinálta, amikor megszülettem. Mindenhova lepasszolt, hogy ne kelljen felnevelnie, és meg is úszta, csak akkor fogadott lányává, amikor "meggazdagodtam" és felhasználhatta a bankszámlámat.
Kérném apukám segítségét, de biztosan rám sem hederítene, mivel sosem volt vele túl jó a kapcsolatom, se vele, se a húgommal (mindkettőjüket 14 évesen ismertem csak meg...), a családi ellentétek miatt. Most mégis mihez kezdjek? Szegény gyerek nem érdemli meg, hogy ugyanazt átélje, amit én anno. De én még nem állok erre készen. Érzem, hogy ez nekem nem menne. De nem szeretném, hogy intézetbe kerüljön, és nem is akarom a rokonoknak "tovább adni". Mert tudom milyen érzés.
Teljesen tanácstalan vagyok.
Ne haragudj, hogy ezt mondom, de az anyád egy igazi büdös senkiházi paraszt, aki még a levegőt sem érdemli meg!
Eljátszotta ezt már a gyerekével, s annyi esze nem volt, hogy védekezzen? Helyette csináltatott még egyet, kinyomta magából, aztán lepasszolta, ő meg szarik rá? Hát az ilyen nem is anya, de még ember se... egy szardomb. Semmi több!!
Én mit tennék a helyedben? Ahogy írtad, csak alig egy éves a gyerek, az ilyen "traumát" könnyen elfelejti, 1-2 év múlva valószínűleg nem is fog emlékezni az igazi anyjára.
Én biza felnevelném, magamhoz venném, annak ellenére is, hogy nem lennék felkészülve rá. Főleg, ahogy írod, hogy anyagi körülményeid rendezettek.
És tudod mi lenne a legnagyobb pofán csapás anyádnak? Ha ezek után teljesen elszakítanád a gyerekét tőle, jogilag meddővé tennéd, aztán ha megjelenik elküldenéd a búsba... Na kérem szépen én ezt tenném!
Komolyan mondom az ilyen embernek kéne egy tarkólövés. Pofám leszakad, hogy képes világra hozni egy gyereket, aztán eldobni magától. És ha szerencséje lesz szerencsétlen kölyöknek, akkor talán lesz aki szereti. Hát gratulálok az ilyen nőnek... Pfff...
Félek egyelőre bárkit is belevonni.
Egyébként nagyon hiányzik neki anyu, de szinte fel sem fogja mi folyik körülötte, egyelőre a párom pátyolgatja, ameddig próbálom emészteni a helyzetet. Most még anyu házában vagyunk, de holnap visszamegyünk a saját otthonunkban, és mivel túl sok lehetőségünk nincs, így visszük a kicsit is. Nem tudom hogy, de valahogy megoldjuk...
Nagyon szívesen felnevelném, de nem tudom magam elképzelni "anyának", még ha vér szerint nem is én vagyok az anyja. Egy kicsit félek ettől, még túl fiatal, és éretlen vagyok, azt hiszem. Valahogy elő fogom keríteni anyut, de visszaadni az ő kezére, nem szívesen tenném. Anyu jó ember, de nem jó édesanya. Teljesen pánikban vagyok. Intézetbe biztosan nem fogom adni, ez az egyetlen dolog, amiben teljesen biztos vagyok. Szólnom kell a hugomnak, elvégre az ő testvére is, és bár tudom, hogy nem fogja érdekelni, tudnia kell róla.
22.18
Apuval lehetetlenség beszélni. Valószínűleg valahol Detroitban üldögél, és nyugisan pihen, szerintem még ő lenne felháborodva, ha fel merném hívni. Ismerem aput, és nem hiszem, hogy túlzok, ha azt mondom, ő rosszabb, mint anyu. :S
22:21
Valószínűleg az lesz, hogy mi neveljük fel. De régebben, amikor velem ezt csinálta, hogy pakolgatott ide-oda, közben sokszor feltűnt. Ettől tartok, hogy pár év múlva megjelenik, és úgy dönt, mégis csak kell neki a gyerek. És ahogy ismerem, el is vinné. :S Ebben a pillanatban nem igazán szeretném, ha valaha is felbukkanna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!