Szerintetek normális, hogy egy házasságban a nő nem hajlandó védekezni? Azt mondja: "ha nem akarsz gyereket, húzz gumit! "
Én minden férfinek ezt mondom, mármint amikor szórakerül bogy "becsúszott a gyerek"
Én győgyszert szedek, ennek ellenére teljesen normálisnak tartom, hogy ha valaki nem akar, akkor arra senki ne akarja rávenni.
Nekem van olyan bnőm aki agyilag képtelen tablettát szedni...tehét kimarad elfelejt, nem akkor kel nem akkor fekszik..zsúfolt a nap, 100másik gond..
Hiába állít figyelmeztetést a telefonon..egyszerűen nem megy.
A hüvelygyűrű elvileg nem annyira újkeletű dog, de én még nem igazán merném használni, pedig akternatívaként utánanéztem..
A "nem akar védekezni" mondatból nekem nem egyértelmű, hogy azért nem akar, mert gyereket szeretne, vagy neki mindegy, hogy jön a baba, vagy tablettát szedni nem akar, vagy csak szimplán nincs kedve foglalkozni az egésszel...?
Mert azért nagyon nem mindegy,..
Szerintem is ebben a kérdésben ott a legnagyobb baj, hogy ez házasságban merül el, ergo egy komoly nagyon komoly kapcsolatban...
Igazándiból hiába én szedem pl a tablettat a mi kqpcaolatunkban, a férjem gyakran jön és adja reggel a kávém mellé, hogy ne maradjon ki..ha antibiotikumot szedek, akkor van vésztarcaiban óvszer...sőt, ha olyan körülmények közt aar velem együtt lenni, ahol a higiénia nem az igazi, készül a tabletta mellett ővszerrel, persze nem a gyerek miatt, hanem miattam ( mielőtt rákérdeznétek a körülményekre: túrázáskor az erdőben, nyaraláskor a vízparton..stbstb stb)
Tehát igaza van, de zt ennyiből nem lehet megállapítani, hogy mennyi idő után és miért és hogyan is mondta ezt a mondatot..
Mivel nem válaszolsz, így csak talalgatunk.
Mindenki btabletta nem szedésé asszociált a kérdésből, pedig lehet nem is erről van szó..pontosíthatnál kérdező..
35, mit honnan tudok, hogy hány testvére van anyámnak???
,-hogy a nagymamámék igy védekeztek (megszakitással, és naptármodszerrel) és édesanyámnak még 10 testvére volt, igaz abbol 6-an maradtak meg. 1945-ben született az édesanyám, engem pedig 75-ben szült, azt meg, hogy hogyan védekeztek, miért is lett ennyi a gyerek a nagymamám saját szájábol hallottam.
valoszinüleg te is tisztában vagy vele, hogy az édesanyádnak, apádnak hány testvére van, NEM??? az egy más kérdés, hogy én konkrétan annak idején meg is kérdeztem töle, hogy mégis hogyan védekeztek...
ezek szerint a nő szeretne gyereket. nem biztos, de a megfogalmazás arra enged következtetni.
nos, én soha nem szedtem gyógyszert, egyrészt mert van egy betegségem ami miatt kockázatosabb, másrészt mert akármilyen alacsony a hormontartalma, attól még van benne.
a harmadik indok pedig egy tapasztalat kapcsán fogalmazódott meg bennem: a gumit azonnal tudod csekkolni hogy ép-e, ha kiszakad, akkor pedig még mindig van menekülőút, a 72 órás tabi. na persze ezt sem lehet olyan sűrűn alkalmazni, eleddig egyszer volt rá szükség a 10 év alatt mióta szexuális életet élek.
a fog.gátló esetleges hatáskimaradása pedig csak akkor derül ki, mikor a teszt pozitívat jelez. az meg már bőven késő, lévén hogy képtelen lennék magam alávetni az abortusznak, de ugyanígy felkészületlenül sem vállalnék gyereket.
mindegyik partneremmel meg tudtam beszélni ezt a kérdést, akár komoly, akár lazább kapcsolatról volt szó.
Szerintem azért nem hajlandó védekezni, mert gyereket akar, de a két fél között a kommunikáció 0.
Én nem értem különben hogy miért vannak itt ilyen sokan a gyógyszer ellen. Én 6 éve szedem, és csak előnyeit tapasztalom. Szép bőr, nem a gumit érzem szex közben hanem a barátom, percre pontosan tudom hogy mikor fog megjönni, nem ér meglepetés. Ha nyaralás van/ külföldön vagyok/ minden összejön csak tovább szedem és nem fog megjönni.
Persze kényszeríteni senkit nem lehet hogy szedje. A naptármódszerről meg annyit, hogy a biológiatanárom is azt ajánlotta, mire mondtam neki hogy az egyik ismerősömnek a kitűnő naptármódszer miatt volt abortusza. Erre a tanár "nekem is". És ezt ajánlgatja?? Szuper. Mondjuk én sose bíznám a csillagok állására meg a lázmérőre meg az "időben kiveszem" kitűnő módszerekre a jövőmet.
Sajnos egyelőre vagy szenvedés van a gumival, vagy szedjük a gyógyszert. ((Amire 80 évvel ezelőtt igaz volt hogy tele van hormonokkal és kinő a bajszod tőle meg meghízol. Ma már szerencsére nem.))
L22
jaj ez az én nem mérgezem duma mekkora már :) nem az őskor van! rendes dokihoz kell menni, aki kivizsgál előtte rendesen!
amúgy meg, meg kell beszélni ki hogy vélekedik, nem hiszem h házasság után derült ki, ha igen, és előtte nem volt szex, akkor részveétem
59-e tisztában vagy a gyógyszer hatásmechanizmusával? Én gyógyszert szedek, mert vállalom a KÁROS következményeit is. Ha nem tudnád a gyógyszer leállítja a szervezet természetes működését, és kis százalékban, de előfordul, hogy nem indul újra megfelelően a gyógyszer letétele után.
A gyógyszert a máj bontja le, tehát az évekig tartó gyógyszerezés ronthatja a májfunkciót. Lehet kevés hormon van benne, de akkor is egy mesterséges anyag, amit a szervezetnek le kell bontani.
És sorolhatnám még. Gyógyszerszedőként mondom, ne áltassuk már magunkat, hogy a mai gyógyszereknek nincs káros hatása. Nem olyan súlyos mint régen, de van.
ÉS ha egy nő azt mondja, hogy nem vállalja azt a minimális %-ot a mellékhatásokra, senkinek nincs joga elítélni. Mert mi van ha ő az 1000-ből 1 akinél gondot okoz majd. Legyen már joga eldönteni mindenkinek, hogy kell e vagy sem a gyógyszer.
Én szedem, de nem fogok senkit elítélni azért mert ellenzi és gumival akar védekezni.
Valószínűleg nem az esküvő után derült ki ez az apróság, akkor dobáljuk a férfira is, hogy minek vett el olyan nőt, akinek nem tiszteli a döntéseit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!