Ti mit tennétek a helyünkben?
A párommal Budapesten lakunk és dolgozunk.
Szeretnénk magunknak lassan házat vagy lakást venni.
Nézegettünk már Pesten lakásokat és nagyon drágák.
Még vidék is felmerült bennünk, viszont akkor ugye munka miatt fel kellene járni autóval.
Max. 40 km-re költöznénk Budapesttől.
Szerintetek melyik éri meg jobban?
Vidéken venni egy kis házat és autóval feljárni Pestre dolgozni vagy Pesten venni lakást?
Semmiképp ne essetek az ingázók hibájába! Még régebben Debrecenben lakó rokonaim döntöttek úgy, hogy kiköltöznek Ebesre (egy falu 13 km-re Debrecentől), mert hogy milyen jó lesz a gyerekeknek a kert, a levegő, stb.
Túrót. Nyáron bizonyára jó is volt, de szeptembertől júniusig az állandó ingázás határozta meg az életüket, a gyerekek miatt egy nap akár 3-4x is fordultak.
Nem tudom, hogy ti terveztek-e gyereket, és ha igen, akkor hova járatnátok óvodába, iskolába, de ezzel mindenképpen számolni kell.
A benzinárak szerintem csak fentebb fognak menni, 40 (de akár 20) km-ről beautózni hatalmas összeg.
Budapesten élni nem feltétlenül egyelő azzal, hogy nyeled a szmogot és hallgatod a zajt. Én valamelyik külső városrésszel próbálkoznék, Rákosmente, Rákoskeresztúr, Cinkota, stb. A tömegközlekedésre sem kell nagyon figyelnetek, ha van autó, pedig Pesten általában az nyomja fel az árakat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!