Ti mit tennétek a helyünkben? Pénzlopás itthonról!
Szóval a férjem unokaöccse itt lakik nálunk, mert a szüleivel csúnyán összeveszett, így ideköltözött hozzánk 2 hete. A szüleitől is többször lopott. Azt hittük, hogy nálunk más lesz. Tegnap este kért 400ft-ot, kapott. Mikor elment bulizni, megszámoltam a pénzt, és hiányzott 300ft. Kérdőre vontuk, és többször letagadta, hogy ő volt, holott nyilvánvaló. Végül beismerte, hogy meglopott. Én legszívesebben elküldeném, mert félek, hogy megint lopni fog. A férjem is elküldené, de mégse. Ő bízik benne, hogy ezek után meg fog változni, én nem. Azt mondta neki, hogy kap egy utolsó esélyt, ha ez még egyszer előfordul, azonnal mennie kell. Nincs munkája, mi tartjuk el. (18,5 éves, van szakmája.) Itt lakik nálunk a mamájuk is, ő szívbeteg, és őt is sokszor felidegesíti. Ja, és van egy 16 hónapos lányunk is, és nem szeretném, ha ilyen környezetben kéne élnie, ill hogy nélkülöznie kelljen egy ilyen miatt.
Ti mit tennétek ha veletek fordulna elő ilyen? Tőletek kapna még egy esélyt, vagy azonnal mennie kéne? Ha számít, a férjemé és a tesóié a ház, amiben élünk.
Köszönöm!
Még egy esélyt?
Nem először lopott pénzt! (Az egy másik dolog, hogy tőletek először lopott.)
Szerintetek, ha eddig nem változott, akkor most hirtelen mitől fog?
Van egy mondás, hogy nem sz@runk oda, ahonnan enni kapunk. Hát ő odasz@rt! Küldjtétek el! Még ha nem is lopna többet, be fogsz dilizni az állandó gyanakvásba, meg ellenőrízgetésbe, hogy nem hiányzik-e pénz.
ma 14:07-nek
Nem a 700 forinton van a hangsúly. Hanem azon hogy befogadták s ő lopott! A lopás a lényeg, mindegy mennyit lopott vagy mit. A bizalmat játszotta el.
Kedves kérdező. Mi hasonlóképpen jártunk a férjem unokatestvérével. Csak nálunk az is gond volt, hogy a végén már teljesen természetesnek vette hogy a nőjétől kezdve mindenki a lakásunkban alszik. Egy fillérrel nem szállt be se a kajával sem a rezsivel,és simán elnézte hogy én takarítom a szemetet utána. A rengeteg rágót nem kidobta hanem az ágy végére ragasztotta, onnan kellett lekaparnom. Sosem változott a kérésünkre, így egy nap kitettük. Szóval se reménykedjetek hogy változni fog.
Sógoroméknél fordult elő lopás (férjem nővérének a családja). Örökbefogadtak két gyereket, az egyikük kamaszként (16 évesen) lopott a nagyszüleitől és a szülőktől is.
Ott némi tényfeltárás után az derült ki, hogy egyszerűen nem bízott benne, hogy őt tényleg szeretik. Az apja nem rossz ember, de előbb beszél, mint gondolkodik és egy-egy vita alkalmával a fejéhez vágta, hogy visszaviszik az intézetbe.
Nem tudatosan, de úgymond tesztelni akarta, hogy őt akkor is szeretik-e, ha rossz. Végül sok-sok beszélgetéssel megoldódott, de mind a szülők, mind a lány részéről változtatást kívánt a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!