Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elköltözhetek itthonról (haza...

Elköltözhetek itthonról (haza szeretnék menni! )?

Figyelt kérdés
18 leszek szeptemberben.nyáron lesz 2 éve hogy kinnt lakunk Németországban a szüleimmel.Teljesen kivagyok már itt készülve.Közép iskolába járok itt a németekkel, de nyelvnehézségeim vannak, nem értem őket.Hétfőnként gyakorlatra is kell járnom.Otthon gazdasági suli 9.et végeztem el, aztán itt kint egy év előkészítő és beledobtak a mélyvízbe.előtte soha nem tanultam németet.úgy érzem itt nem fogok elérni tanulmányilag semmit. Utálom már őket. Másik problémám a szüleim. Másra se jövök haza, csak hogy anyum betegeskedik, mert nem akar kimozdulni a házból. Apum a pénzen kesereg, de itthon fekszik.Minden anyagi dologba bevagyok avatva, amivel nincs is gond, csak minden problémát a sajátomnak is érzek. Barátommal évek óta együtt vagyunk (szüneteltünk egy időre,de már minden rendben) és hiányzik. Bár tudom nem ez a fontosabb most. De elegem van ebből az életből. Inkább otthon végezném el a sulit vagy valami szakmát.Barátom dolgozik és a szülei is nagyon szeretnek. Februárba megyek hozzájuk, és ha ott maradnék?
2013. jan. 18. 00:57
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Persze, hogy hazamehetsz. Főleg ha ennyire nem szeretsz ott lenni. Nálam ugyanez a helyzet, csak más országgal. Férjemmel már alig várjuk, hogy hazaköltözhessünk.
2013. jan. 18. 01:05
 2/11 A kérdező kommentje:
Az a problémàm, hogy szüleim nem egyeznének bele. Jogilag mit tudnak csinàlni? Mert én már olvastam mindent..
2013. jan. 18. 01:11
 3/11 anonim ***** válasza:

Majd ha elmúlsz 18, akkor nem tudnak semmiféle jogi lépést tenni. Addig meg bírd ki valahogy.

Még az is előfordulhat hogy addigra megszereted az ottani életet. Nyilván ahogy telik az idő, javulni fog a nyelvtudásod (és ez mindenképpen hasznos dolog, akkor is, ha később itthon fogsz élni), lehet hogy szerzel jó barátokat, akikért érdemes lesz nap mint nap felkelni, satöbbi.

Csak ne görcsölj rajta. Vedd lazán, aztán ha megszereted akkor jó lesz, ha meg nem, akkor is már csak kevesebb mint egy évet kell ott lehúzni.

2013. jan. 18. 01:21
 4/11 A kérdező kommentje:
Ìgy àlltam hozzá, pozitivan 2 évig :( de már nem megy.. Még 7 hònap.:(
2013. jan. 18. 01:25
 5/11 anonim ***** válasza:
78%
Ès itt miből fogsz megélni?
2013. jan. 18. 06:25
 6/11 anonim ***** válasza:
Nem tudom miért pontozgattátok le az utolsót, mert igen jogos a kérdés: Ha a szüleid Németországban vannak, akkor ugyan hogy fogsz megállni a lábadon anyagilag? Ja, a barátod majd eltart? vagy a szülei? És mi lesz, amikor szakítotok? Visszaköltözöl a szüleidhez? Vagy keresel egy másik fiút, aki eltart? (Azzal meg nem kell jönni, hogy örök szerelem, mert 17 évesen lövésed sincs még erről.)
2013. jan. 18. 09:22
 7/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Természetesen 18 éves korod után hazajöhetsz. Próbáld megbeszélni a szüleiddel, hogy már februárban itt maradhass.

A megélhetést meg tudja oldani. Gondolom vannak itt rokonai, a szülei is küldhetnek pénzt, nem mindegy nekik, hogy itt költik rá, vagy ott? Bár ha jól értem egyik se dolgozik.

Itthon tudsz diákmunkát vállalni, ha van protekciótok, akkor meg főleg.

2013. jan. 18. 10:54
 8/11 A kérdező kommentje:
Csak anyum nem dolgozik.apum munkavàltás miatt itthon volt pár hetet de lett volna lehetősége dolgozni. Párom szeretné ha hozzàköltöznék. Tavasztóll ő is megtudná teremteni kettőnknek a megélhetést amig én tanulok. Csak az a probléma szüleim nem lesznek hajlandòak elengedni.:(
2013. jan. 21. 18:55
 9/11 A kérdező kommentje:
Mostmár egyre jobban mérgesedik el ez a dolog.. Kòrhàzba feküdtem a hètvégén agyràzkódással egy hatalmas vita utàn. Nagyon megbàntottak és azon vagyok,hogy elkerüljek innen.
2013. jan. 21. 18:58
 10/11 anonim ***** válasza:
Bántott valaki? :(
2013. jan. 21. 19:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!