Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért ilyen borzalmas, hogy...

Miért ilyen borzalmas, hogy nem szeretnék elköltözni itthonról?

Figyelt kérdés
Anyukámmal élek, én segítek neki, ő segít nekem. Nekem jelentősen több a fizetésem, mellette tanulok is, kisegítjük egymást, ráadásul jobban is élünk így, többet tudunk mindketten félrerakni. Sokat hallom viszont, hogy miért nem költözöm már külön, el tudnám magam tartani egyedül, miért élek még mindig az anyukámmal, és soha nem leszek így önálló, ez csak lustaság, és a többi.. Nyilván a kényelmi okok is közrejátszanak, de el tudok tartani egy háztartást (már csináltam), és tudnám is fizetni, de annyira lehangol a gondolat, hogy egyedül éljek.. Esténként csak nézzem a falat, mikor hazajövök az üres, sötét lakás vár. Hát nem túl kecsegtető. Ráadásul mindketten jobban járunk így. Persze szeretnék majd elköltözni, de lakótársakat nem szeretnék, csak majd ha a párommal oda kerülünk, hogy összeköltöznénk, akkor. Tényleg olyan elítélendő ez?
2013. jan. 27. 23:41
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
68%
Fontos lett volna megírnod, hogy hány éves vagy és milyen nemű. Ha teszem azt 30, akkor eléggé gáz, hogy nem álltál a saját lábadra, ugyanakkor úgy is gondolom, hogy amíg nincs különösebb oka a költözésnek és tényleg egyedül lenne csak az illető, miért ne maradhatna otthon? Ezt elsősorban neked kell tudnod. Ha nincs kedved elköltözni, hát ne költözz, senki másra nem tartozik.
2013. jan. 27. 23:45
 2/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. 23 éves vagyok és lány
2013. jan. 27. 23:46
 3/14 anonim ***** válasza:
96%
Semmi gond nincs ezzel. Teljesen rendben van.
2013. jan. 27. 23:47
 4/14 anonim ***** válasza:
80%

Én ha külön költözésre gondolok, legtöbbször azzal találkozom, hogy az emberek nem magukban élnek, hanem mondjuk egy jó baráttal, barátokkal, vagy a baráttal/barátnővel.

Én például 2 gimis gyerekkori barátommal bérlek egy háromszobás kislakást, ami lakbér+rezsivel 30 ezer forint havonta. A hangulat jó, elférünk, agglegények vagyunk, ha kell nem zavarjuk egymást, ha kell beszélgetünk és minden király. Leginkább egy nyaraláshoz, vagy egy osztálykiránduláshoz tudnám hasonlítani az itthoni életemet. :D

Ha egyedül lennél, szerintem semmi gond azzal, hogy úgy vagy, ahogy. A legtöbb nőnek elég nehéz az egyedül élés.

26/F

2013. jan. 27. 23:49
 5/14 anonim ***** válasza:
66%
Első vagyok. Ó, hát semmi probléma! :) Azt hittem,hogy idősebb férfi a kérdező. Ráérsz még!
2013. jan. 27. 23:49
 6/14 anonim ***** válasza:
74%
Ráérsz vele. Sokan élnek a szülői házban egészen addig, amíg meg nem házasodnak. Aztán a házastárs is odaköltözik.
2013. jan. 27. 23:53
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nemtől, életkortól függetlenül nincs ezzel baj. Csak azért elköltözni, hogy koldusbotra juss, magányos legyél, de felvághass azzal, hogy nem otthon laksz, őrültség lenne!
2013. jan. 28. 01:13
 8/14 anonim ***** válasza:
Mit foglalkozól másokkal?neked így jó,anyudnak is.Senkinek semmi köze hozzá.Nem kell mellre szivni mit dumálnak,rá érnek ennyi
2013. jan. 28. 05:01
 9/14 anonim ***** válasza:
28%

Nem borzalmas, csak furcsa. Az a furcsa benne, hogy anyukád kislánya akarsz maradni, és még csak fel sem tűnik neked, hogy ez nem jó.

Esténként nézed a falat egyedül? Nincsenek barátnőid? Nem szeretnél férfit magad mellé, gyerekeket?

Nem akarsz leválni anyuról, és ezt mások érzik, hogy nem jó. Most félsz a magánytól? Arra nem gondolsz, hogy ha - a Természet törvényei szerint időben előtted - anyukád meghal, akkor nézheted a falat egyedül évitizedekig? Hogy akkor már késő lesz férjet találni és gyerekeket szülni?

De ha neked jó, akkor másoknak nincs beleszólásuk abba, hogyan élsz. Ha neked anyuval jó, és nem akarsz barátokat, férjet, gyerekeket, akkor te ezt választottad.

Én nem ítélellek el, milyen jogon is tenném? Vannak emberek, akik így boldogok. Csak akkor húzom össze a szemüldököm, ha később, amikor tényleg egyedül maradnak, nekiállnak panaszkodni, hogy mennyire kicse*szett velük az Élet. Holott ez a saját választásuk eredménye.

2013. jan. 28. 08:20
 10/14 anonim ***** válasza:
Nincs ebben semmi rossz.Nem költöztem volna én sem el ha nem lett volna párom.A lényeg hogy nektek jó,a többi nem számit.
2013. jan. 28. 09:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!