Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért ilyen borzalmas, hogy...

Miért ilyen borzalmas, hogy nem szeretnék elköltözni itthonról?

Figyelt kérdés
Anyukámmal élek, én segítek neki, ő segít nekem. Nekem jelentősen több a fizetésem, mellette tanulok is, kisegítjük egymást, ráadásul jobban is élünk így, többet tudunk mindketten félrerakni. Sokat hallom viszont, hogy miért nem költözöm már külön, el tudnám magam tartani egyedül, miért élek még mindig az anyukámmal, és soha nem leszek így önálló, ez csak lustaság, és a többi.. Nyilván a kényelmi okok is közrejátszanak, de el tudok tartani egy háztartást (már csináltam), és tudnám is fizetni, de annyira lehangol a gondolat, hogy egyedül éljek.. Esténként csak nézzem a falat, mikor hazajövök az üres, sötét lakás vár. Hát nem túl kecsegtető. Ráadásul mindketten jobban járunk így. Persze szeretnék majd elköltözni, de lakótársakat nem szeretnék, csak majd ha a párommal oda kerülünk, hogy összeköltöznénk, akkor. Tényleg olyan elítélendő ez?
2013. jan. 27. 23:41
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

"Első vagyok. Ó, hát semmi probléma! :) Azt hittem,hogy idősebb férfi a kérdező. Ráérsz még!"

Na ez az igazi diszkrimináció és részrehajlás!!!!!!

Mint a "válásos" kérdéseknél.

Ha férfi vagy tünés az ingatlanból, a gyerek a nőé, minden vagyonról mondjon le, 100 000 gyerektartás stb. srb. Nőnél pont fordítva.

És, hogy a kérdésre is válaszoljak: senkinek semmi köze hozzá. Viszont célszerű a plusz pénzt összerakni egy saját ingatlan érdekében.

2013. jan. 28. 09:27
 12/14 anonim ***** válasza:

Nem elítélendő, csak megfosztod magad egy tök jó lehetőségtől.

Én csak egy évet éltem külön, de pont amiatt volt jó, hogy nem volt mellettem senki. Nem akartam az üres falakat bámulni, ezért nagyon aktív életet éltem, millió helyre elmászkáltam, intenzív kapcsolatot tartottam a barátaimmal, vállaltam alkalmi, érdekes munkákat, ilyesmik.

Amikor a családommal éltem, vagy most a párommal, sokkal egyhangúbb az életem. Munka után eszembe se jut, hogy ne haza menjek, persze imádok otthon lenni, imádom a párom. De tény, hogy rengeteg élményről lemaradtam volna, ha soha nem élek egyedül.

2013. jan. 28. 10:43
 13/14 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem gáz, sőt. Én 25 vagyok, 20 évesen költöztem össze a barátnőmmel (ő akkor volt 25) és bár bizonyos dolgokban ez egy jó változás volt, azért azóta is teher, hogy a magam lábán kell, hogy álljak.

Mindig tedd azt, amire vágysz, amit az élethelyzeted ad. 23 évesen élhetsz bátran otthon, egyáltalán nem gáz és ha tudtok egymásnak segíteni, akkor ez jól jöhet ki.

DE: azért annyit megjegyeznék, hogy az egyedülléttől ne félj annyira. Nagyon sok dologban fejleszt, ha egyedül vagy és rávezet dolgokra. Pl. férfi társaimnál az egyik tipikusan ilyen dolog az önálló háztartás vezetése, mert ezt sajnos még mindig nem tanítják meg nekünk otthon. Nőknél nem vagyok benne biztos, hogy van-e jellegzetes dolog, még gondolkodom rajta. Talán az, hogy megállnak maguk a lábukon. Ezt alapvetően minden nő elhiszi és sokszor kifejezetten dominánsak, de mégis valahogy attól érzik magukat nőnek (és embernek), hogy van mellettük egy fickó.

De abszolút unisex dolog például a személyes tér kialakítása. Van, akinél ez otthon is megvolt, de nálam pl a személyes terem csak a szobám volt, és még azt sem tartotta tiszteletben minden körülmények között a család. A párommal persze úgy költöztünk össze, hogy egymás hegyén-hátán éltünk, ami sokáig jó, de idővel az ember rájön, hogy még párkapcsolatban is jó néha elvonulni egy saját sarokba.

Ja és ha szülővel élsz, ne felejts el élni. Ha ebben nem vagy korlátozva és tudatában vagy, hogy figyelned kell arra, hogy éld a magad életét, akkor abszolút rendben van a helyzeted.

2013. jan. 28. 14:57
 14/14 A kérdező kommentje:
Nem tudom honnan szedte az egyik válaszoló, hogy nincsenek barátaim, párom és életem csak azért, mert itthon élek. Bármilyen meglepő a szüleim lakásából is el lehet menni bárhova, pont úgy, mint egy albérletből.. Csak itt ha hazajövök nem egy apró belvárosi lyukban nyomorgok harmadmagammal. Mint említettem laktam már egyedül egy darabig, és bár volt jó oldala is (azt csináltam és akkor, amikor kedvem tartotta), de nagyon lehangolónak találtam, hogy egyedül lakom és nincs rajtam kívül a lakásban senki.
2013. jan. 28. 21:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!