Mennyi időre bíztátok a gyereketeket másra 5 éves korában? Mi volt a leghosszabb? Mit tennétek a helyünkben?
Eddig nagyszülőkkel csak hétköznaponként 1-1 napot vagy egy hétvégét. Illetve tavaly a szüleimmel nyaralt egy hetet. Egyébként mindig vagy velünk vagy az apjáékkal van (mivel elváltunk). Közös a felügyelete, így hozzá van szokva ahhoz, hogy nincs folyton velem, de eddig max 10 napot voltunk külön szintén nyaralás miatt.
Most 3 hétről lenne a szó. Ha az apjáékkal lenne nem is lenne gond, mert tudom, mert tudom, hogy ott ellenne ennyi időt is. Most viszont ők is jönnének. Helyesebben mi mennénk velük. Baráti társasággal mennek (ami közös), ők szervezik, hívtak minket is.
A gyerkőcre tudnának vigyázni az apai nagyszülők. Szoros a kapcsolata velük, szokott ott aludni, illetve az én családom és a mostohaanya szülei is besegítenének hétvégén, hogy legyen egy kis változatosság, lekössék, ne hiányoljon minket.
Így bevállalnátok 3 hetet egy 5 éves gyerekkel vagy ti itthon maradnátok?
Ötévesen a húgommal (4 volt) minden nyáron egy hetet nyaraltunk a nagyszülőkkel SZOT-üdülőben.
Én elengedném a gyereket!
Tavaly nyáron volt 5 éves,dolgozunk,így hét közben nagyszülőkkel volt falun (mi panelban élünk).Hétvégére elvileg jött volna haza mindig,ehhez képest második hétvégén már nem jött haza,azt mondta neki jó ott,inkább marad a nagyiékkel.Így mi mentünk hozzá,de nem foglalkozott velünk,lekötötték az álaltok,a kisbarátok,és egyéb addig ismeretlen dolog.
Addig csak 1-1 napot volt ott,mégis akkor elvolt majd 2 hónapig nagyszülőkkel.
Idén már kijelentette,ha vége az ovinak,sulikezdéig megy a nagyiékhoz (pedig most lehetne ovibantavaly felujitottak,ügyeletes oviba nem vittem volna szivesen)
Igen, bár mi hétvégén mentünk mindig. De nem volt gond, élvezte. Nem is akart hazajönni a végén :-)
Előtte is volt már nagyszülőkkel 2-3 éjszakát.
Én és a testvérem óvodás koromban konkrétan minden nyáron egy hónapot a nyagyszülőknél töltöttünk, vidéken, mert akkoriban 3 hónap volt az óvodai szünet és a szüleink csak 1-1 hónapot tudtak szabadságra jönni (most nem tudom, hogy van).
Imádtuk! Persze, hétvégén meglátogattak minket a szüleink, ott voltak arra a 2 napra, de egyszer nem sírtunk utánuk vagy hasonló. El voltunk kényeztetve a nagyiéknál:)
Szerintem ennyi időt kibír, ha egyébként hozzá van szokva kicsit az önállósághoz, ahogy írtad. Hívjátok minden nap, esetleg néha skype-on is beszélhettek, úgy láthat titeket.
Szerintem ne aggódj, menjetek és érezzétek jól magatokat!:)
Menjetek,kell nektek is a pihenés,a nagyszülők jól ellesznek vele hidd el.
Arra számits viszont,hogy elkényeztetik,éna lig birtam vele,mindent megengedtek neki :)(de végülis ez igy van jól)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!