Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Lányok, asszonyok, hogyan...

Lányok, asszonyok, hogyan lennétek, vagytok képesek feldolgozni azt, hogy soha nem lehet saját gyereketek?

Figyelt kérdés

Van egy örökbe fogadott fiam, imádom őt, mindent megtennék érte, nem ezzel van a gond.

A fájdalmam azonban semmit nem csillapult az elmúlt 15 évben, egyszerűen nem tudom feldolgozni.

2009. dec. 13. 14:08
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
84%

Én nagyon szomorú lennék.:( Minden vágyam egy gyermek volt, sajnos az elsőt 4 naposan elvesztettem, viszont most van egy fiam, 2 éves,és még akarok egy lányt.(de ha fiú lesz, az sem baj:) )

Nekem szerencsére nincs gondom a teherbeeséssel, mindkétszer első alkalommal meglett,és valszeg ha kiderülne, hogy nem lehet, akkor tuti beleőrülnék.

Nincs is meghittem dolog a terhességnél, az első pillantásnál.,felfedezni a hasonlóságokat, stb...

Nagyon sajnálom a kérdezőt, iszonyat nehéz lehet elfogadni, feldologzni.:((

Megjegyzem, én is örökbefogadott vagyok.

2009. dec. 13. 16:19
 32/37 anonim ***** válasza:
78%

A gyásznak vannak szakaszai. Ha valamelyik szakaszból nem lépsz tovább, megrekedsz ott, az lelki problémákat okozhat.

A természeti népek között van olyan, ahol az a szokás, hogy A SÁTORBA EGYENKÉNT LÉPNEK BE AZ ISMERŐSÖK, BARÁTOK, ROKONOK, ÉS AKI ELVESZÍTETTE A SZERETTÉT, MINDENKINEK EGYENKÉNT ELMONDJA, MIT ÉREZ MOST. A gyász jó esetben 1 év. Ha egy fázisnál megreked a gyászoló, akkor marad a fájdalom.

Nekem is volt vetélésem. Keresztény vagyok, és úgy hiszem, van egy babám a mennyben, és találkozunk.

Ezt is éppen elég volt feldolgozni, pedig van 2 egészséges saját gyerekem.

Beszélj, sírj, dacolj, alkudozzál, és végül feldolgozod.

Jó anyja vagy az örökbefogadottnak. Jó felesége a férjednek.

2009. dec. 13. 16:21
 33/37 anonim ***** válasza:
83%

Végig olvastam a hozzászólásokat,és én sem értem,hogy miért baj az,ha valakinek más a véleménye.Gondolom a kérdező ezt is elolvassa,és megérti,hogy vannak olyan nők akik nem anyaságra születtek.Ezért senkit nem kell lehurrogni,és szánalmasnak tartani mert annak örülne,ha nem lehetne gyereke,mert úgyse akar,és legalább nem költene milliókat gyógyszerre,abortuszra,vagy nem dobná ki az utcára,intézetbe a nem kívánt babát!Fel kell fogni végre,hogy nem mindenki anyatípus,és nem mindenki való anyának!!!

Azok akik vágynak babára,és nem lehet nekik akárki akármit mond,nekik akkor is fájó érzés lesz egész életükbe.Ezt lezárni,elfelejteni soha senki nem fogja tudni,DE egy idő után együtt lehet vele élni..

Az aki nem akar soha gyereket az sem rossz ember,és nem szánalmas..Őket is el kell fogadni ilyennek,és evvel is együtt lehet élni...

Valószínű,hogy lepontoztok,és szánalmas(esetleg szemét ember is leszek másoknál),de már én sem szeretnék gyereket,és valahol a lelkem mélyén egy kicsit örülnék annak ha 100%-ra tudnám,hogy nem tudok teherbe esni..Mondom én akinek van egy 17 éves fia.Én aki IMÁDOM a fiamat,és akár ölni is képes lennék érte.Bármikor az életemet adnám érte,és ezt ő is tudja.Becsülettel felneveltem,és amíg élek mindig támogatni fogom..De nem akarok többet.Én ennek az 1 fiúnak adtam minden érzésemet,és nem hiszem,hogy ugyanezt az érzést tudnám adni egy másik gyereknek..Arról nem is beszélve,hogy eleve nem tartom már jó ötletnek azt ha a testvérek között majd 20 év van...Lassan unoka kéne nem testvér..De hát ettől még nem vagyok szánalmas,vagy rossz anya..

2009. dec. 13. 16:49
 34/37 anonim ***** válasza:
36%
A megfogalmazásotok a szánalmas. Rengeteg embert meg tudtok vele sérteni. Most valamiért úgy érzitek, hogy mindenki titeket támad, rögtön agresszívan reagáltok, mindössze kéne egy kis empátia, amikor ilyeneket írkáltok! Inkább védekezek, de nem kívánok olyat, hogy ne lehessen gyerekem, csak hogy jobb érzés legyen a szex. Ha valakinek egy d*gás többet ér... arról megvan a véleményem.
2009. dec. 13. 16:54
 35/37 anonim ***** válasza:
83%

Ez igaz, amit az előttem író leírt, de aki nem is akar anya lenni, miért ír választ egy olyan kérdésre, ami nem is érdekli. Itt egy asszony fájdalmáról, veszteségeiről beszélgetünk, erre jön valaki azzal a szöveggel, hogy ő annak örülne, ha nem lehetne gyereke... hogy jön ez ide?

Persze, joga van ehhez, csak szemtelenség ehhez a kérdéshez ilyen választ írni.

2009. dec. 13. 16:54
 36/37 A kérdező kommentje:

Ebbe a vitába nem kívánok belefolyni, de azt hiszem 16:54-esnél a pont. Ennek ellenére, minden választ nagyon köszönök, számomra mindegyik hasznos volt.

Szívesen várom még a véleményeket, javaslatokat, történeteket. Már most jobban érzem magam, mint a kérdés kiírásakor, segített az, hogy akár így ismeretlenül is, de beszélgettem róla valakivel. Most megyek, mert életem értelmei hazaértek. Sziasztok!

2009. dec. 13. 17:03
 37/37 anonim ***** válasza:
51%
Ha gyenge a felfogó képességetek arról nem én/mi tehetünk.. Leírtam a véleményem és ennyi.. Az élet igazságtalan és kegyetlen, mert aki szeretne annak sokszor nem adatik meg aki meg nem akar annak valószínűleg megadatik.. Én csak ezt akartam kihozni a mondandómból. És célozni arra h hiába emészti magát örök életén át ez már nem fog változni és próbáljon más dolgokra koncentrálni.. Nem tudom ebben mi a szánalmas.. Na meg szóltam egy rossz szót is a kérdezőre? Nem.. Írtam h sajnálom h nem lehet babája. Azért mert nem vagyunk egy véleményen nem kell egyből beszólni meg gyerekes módon lepontozni az embert..
2009. dec. 13. 19:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!