Beletörődjek abba, hogy a barátom úgy szeretne házat venni, hogy csak az ő nevén legyen?
20 éves vagyok, a barátom 21. Szóba került az összeköltözés, és a barátom azt mondta, hogy ő úgy szeretne házat venni, hogy az az ő nevén legye. Ezt meg is értem mert én jelenleg nem tudnék pénzt adni a házba.
De ő esküvő után se szeretné a felét a nevemre írni?
Mit tegyek?
igen, ha te nem adsz bele, akkor tejesen jogos
és utána se írassa rád.. teljesen igaza van a barátodnak.
Mit tegyél?
például gondolkozz kicsit!
az esküvő után belevarázsolod a pénzt?
ne akarj olyat, amiért te nem dolgoztál meg, vagy nem te örököltél..
Miért kellene a felét a nevedre iratni? Egyelöre meg te úgysen tudsz semmit belefizetni, amit az esküvö után a házra költötök, az közös vagyon, tehát amit ezután törltesztetek illetve amit felújításként, hozzáépírésként befektettek, az közös, válás esetén felezödik.
Az, hogy adott esetben kinek a nevén van a ház, lényegtelen, illetve csak annyi a jelentösége, hogy válás esetén neked kell kiköltözni, de a belefektetett pénzed nem vész el.
Azért nem íratja rád a felét mert 20 éves vagy és úgy látja nagy valószínűséggel nem együtt fogtok megöregedni.
És mit mondjak igaza van.Én sem vennék úgy házat ennyi idősen,hogy a felét más nevére iratom,pláne ha nem is dolgozik.
Mit vártál kérdező,hogy majd itt mindenki melletted áll és szapulja a pasidat.
Tudod mennyivel fogsz még összefeküdni életed folyamán?
Íróm ezt nőként :-D
Mi az hogy beletörődés? :)
Ő veszi, nem te, így korrekt, hogy az ő nevén lesz.
Akkor lenne csak más a helyzet, ha hitelre veszi és közösen fizetnétek a hitelt, akkor nyilván annak arányában a te nevedre kéne kerülnie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!