Hogyan erint titeket az ha visszahalljatok, hogy valaki kibeszelt titeket vagy a csaladotokat?
"egy idegen odaáll elém, hogy nem akar családi botrányt, de hogy mi külön vagyunk a férjemmel, mert hogy látta más nővel."
Az igen. Egy idegen tudja, hogy férjnél vagy. És neked nem az volt az első reakciód, hogy ki maga és honnan ismer minket? Majd ezek után a férjeddel is beszélt az idegen és ő sem kérdezett semmit. Jól van, csillagom.
Én sajnos nagyon a szívemre tudom venni bárki rossz véleményét, úgyhogy ha kibeszélés történik akkor mindig elkeseredek, magamba fordulok, értékelem magam, hogy vajon igaza van-e, aztán ha úgy látom, hogy nem, akkor átvált a hangulatom "lesz.rom" módba.
Onnantól én nem bratyizok azzal az ismerőssel rokonnal.
Bár családon belül nálunk még nem fordult elő ilyesmi, szerintem le kell ülni, és megbeszélni a dolgot.
De ha egy idegen vagy egy ismerős odajön, és elkezdi mondogatni a pletykát teljes meggyőződéssel, őt onnantól fogva nem ismerem. Le leszek pontozva, meg bunkózva, de nekem ez a véleményem. Nekem nem "partner" az, aki minden kétely nélkül elhisz minden hülyeséget, és utána arra sem veszi a fáradtságot, hogy legalább pl engem megkérdezzen, hogy mi az igazság. Oké, hogy a pletykát könnyebben elhiszi az ember, de akkor is. Volt már nekem sajnos ilyenben részem.
Amit utálok, az a magyarázkodás. Nem fogok csak azért órákig magyarázkodni, meg könyörögni, csak mert a delikvens nem akarja elhinni, hogy a pletyka nem igaz. Azt hisz, amit szeretne, de engem hagyjon békén vele, legalábbis én így vagyok ezzel.
Egyébként van erre egy jó mondás :)
"Ha egy idegen személy hazugságot terjeszt, kibeszél a hátad mögött, akkor pont jó helyen van ahhoz, hogy kinyalja."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!