Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Itt hagynatok a csaladotokat,...

Itt hagynatok a csaladotokat, csak hogy tobb penzt keresetek?

Figyelt kérdés

Anyukam sokat sir es azt szeretne ha maradnek, apum viszont kuld, azt mondja onalosodnom kell.

Itt is van munkam 90ezret keresek, kint 1400 kezdo fizetes + szallas.

Nem tudom mit tegyek es hetfoig valaszolnom kell.

Nem elunk rosszul anyu apu es en is dolgozunk.

Igaz a fizum el is koltom sporolni nem ogazan tusok , foleg telen.

2012. nov. 21. 22:22
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Én tervezem hogyha majd befejezem a sulit akkor kimegyek szóval én mennék a helyedben 90 ezer nem túl nagy pénz és nem élhettek örökké együtt legalábbis engem úgy nevelnek hogy suli után költözök xD (persze úgy hogy számíthatok rájuk csak álljak saját lábra)
2012. nov. 21. 22:27
 2/15 bumbi02 ***** válasza:
68%

Hasonlóan vagyok. Itthon ugyanígy 90 ezret kerestem munkahelyemen, odakint 1200 eurót nettoba. 3-an vagyunk testvérek, bátyám Finnországban tanul, ikertestvérem pedig Bécsben tanul/dolgozik. Én most december közepén megyek ki Innsbruck környékére. Mindkét szülőm mondja, hogy menjünk, tanuljunk, dolgozzunk, éljünk, csak hát ugye az anya mindig emocionálisabb, így ő azért szívesen itt ragasztana minket, de nem mondja ki(:

Én azt mondom, menj mindenképp. Nem érdemes 90 ezer forintért dolgozni,ha az ember munkáját sokkal jobban megfizetik máshol, és még világot is láthat.

2012. nov. 21. 22:31
 3/15 anonim ***** válasza:
78%

Megértem Anyukádat, hogy fél elengedni egyedül egy idegen országba, de igaza van Apukádnak. Menjél és önállósodj.

A jobb kereseten kívül tanulni is fogsz. Nyelvet, egy másik kultúrát megismersz jobban, és karrieredet is segíti, akár maradsz, akár visszajössz.

2012. nov. 21. 22:35
 4/15 anonim ***** válasza:
78%

Mindenkinek ilyen ajánlatot adtak? :o Engem is pont ma hívtak fel, hogy legkésőbb péntekig döntsek. A dilemmám szinte szó szerint ugyanez, bár nekem csak 1100-et ajánlottak + szállást... :s

Vicces lenne, ha kiderülne, hogy ugyanaz a hely...

(Németország?)

Én nem tudom, nem tudom, nem tudom... :((((

Ekkora dilemmában szinte sosem voltam még, úgyhogy nagyon megértelek!

Vedd számításba szerintem azt is (én is ezt próbálom tenni), hogy az itthoni vagy a kinti munka vinne-e a jövőre nézve tovább!

2012. nov. 21. 22:45
 5/15 anonim ***** válasza:
26%
A pénz nem lehet fontosabb az érzelmeknél, családnál. Ezt a véleményemet csak kevesen osztják.
2012. nov. 21. 22:49
 6/15 anonim ***** válasza:
Nem igazán. Az idős családtagoknak senkijük nincs rajtam kívül, úgyhogy maximum rövid időre mennék.
2012. nov. 21. 22:50
 7/15 bumbi02 ***** válasza:
71%

Mindenkinek ilyen ajánlatot adtak? :o Engem is pont ma hívtak fel, hogy legkésőbb péntekig döntsek. A dilemmám szinte szó szerint ugyanez, bár nekem csak 1100-et ajánlottak + szállást... :s

Vicces lenne, ha kiderülne, hogy ugyanaz a hely...

(Németország?)

Odakint ennyi körül mozog a minimálbér, tartományonként és munkakörönként változó.

Amúgy szerintem ez nem azt jelenti, hogy a pénz fontosabb lenne a családnál. Szerintem senki sem arra vágyik, hogy egész életét a szülővárosában töltse el, és netto 60-70 ezer forintért gürizzen, amiből elmegy minden a megélhetésre, és lényegében azért dolgozik hogy éljen, és azért él hogy dolgozzon.

2012. nov. 21. 23:00
 8/15 anonim ***** válasza:
36%
Az ilyeneket sohasem értettem. Nincsenek itt barátaid? Kedvenc helyeid? És a legfontosabb: párod??(aki szintén szeret itt élni)
2012. nov. 21. 23:17
 9/15 bumbi02 ***** válasza:
79%
De vannak, csak sajnos az élet olyan, hogy néha le kell mondani dolgokról. Itthon Kaposváron olyan lehetőségem volt a szakmámban dolgozni, hogy reggel 10től hajnali fél2ig bent voltam sokszor. 6000 forintért naponta. Nem fogom várni a sült galambot a számba. És nem fogok ennyi pénzért robotolni sem. Most kicsit megfeszítem magam pár évig, hogy majd később biztos talajon álljak, ne legyenek gondjaim, de legyen karrierem. Karriert építeni 19-20 évesen kell elkezdeni, nem 30-40 évesen. Szerintem. Különben nem élvezheted a gyümölcseit annak hogy sikeres vagy.
2012. nov. 21. 23:41
 10/15 anonim ***** válasza:

"Odakint ennyi körül mozog a minimálbér, tartományonként és munkakörönként változó."

Az lehet, de szerintem ettől még ez (számomra) nem egy jó ajánlat, mert jogászként kinn ennél azért többet szeretnék keresni, ha már elmegyek itthonról.

Szerintem a Kérdezőnek is azt kell mérlegelnie, hogy hosszútávon is (!) megéri-e.

2012. nov. 22. 08:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!