A ti családotokat érinti a válság valamilyen szinten? És beszéltek róla, megoldjátok, vagy feszültség és vita van otthon?
Nálunk talán akkor volt a legnehezebb amikor én gyesen voltam otthon, a férjem pedig minimálbérre volt bejelentve. A közüzemi számlákon túl, az ház utáni törlesztő részletek is megnyomorították az életünket. Volt olyan hónap, hogy alig jutott kajára. Emlékszem a szomszéd bácsinak( a jó Isten nyugosztalja) akinek fogalma sem volt arról,hogy milyen rossz anyagi helyzetbe vagyunk; megkérdezte, hogy elfogadnák -e tőle almát és 1 fej káposztát. Mennyire örültem neki. Amúgy ez az időszak sok mindenre megtanított: ha van otthon liszt, tojás, kis cukor akkor éhen halni már nem lehet. Igaz nem volt valami változatos az étrendünk, sokszor 2-3 napig ugyanazt ettük. Megtanultam magam gyúrni a tésztát, beosztani azt a keveset. És nem voltam rest, hogy elmenjek az önkormányzathoz, hogy szociális segélyt igényeljek, így hetente 1 szer hús is jutott az asztalra.
Most egy fizetésből élünk.A férjem 100-120 ezer körül keres. Igaz már nincs kölcsönünk a házra, ott megpróbálok spórolni ahol lehet, de még sem érzem azt hogy annyira nyomorúságos lenne a helyzetünk mint akkoriban volt. Talán mert a fizetése mellé étkezési utalványt is kapunk. Vagy nem tudom...
De hogy 2012 év mit fog hozni arra gondolni sem merek.
Köszönöm mindenki kedves és használható válaszát. (kivéve a másodikét és a harmadikét).
Jó volt olvasni régi dolgokról is. :) Igen, még nem súlyos a helyzet, és nem is siránkozni jöttem ide, nem az a típus vagyok. Szimplán egy kérdést tettem fel, hogy ki hogy éli meg. És köszi aki tényleg normálisan tudott válaszolni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!