Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Itt hagynatok a csaladotokat,...

Itt hagynatok a csaladotokat, csak hogy tobb penzt keresetek?

Figyelt kérdés

Anyukam sokat sir es azt szeretne ha maradnek, apum viszont kuld, azt mondja onalosodnom kell.

Itt is van munkam 90ezret keresek, kint 1400 kezdo fizetes + szallas.

Nem tudom mit tegyek es hetfoig valaszolnom kell.

Nem elunk rosszul anyu apu es en is dolgozunk.

Igaz a fizum el is koltom sporolni nem ogazan tusok , foleg telen.

2012. nov. 21. 22:22
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Ez attól függ hova hívtak. Mert kint az élet is drága. Szóval függ az országtól, milyen messze van tőletek, hogy tudsz hazajárni stb.
2012. nov. 22. 09:17
 12/15 bumbi02 ***** válasza:

Az lehet, de szerintem ettől még ez (számomra) nem egy jó ajánlat, mert jogászként kinn ennél azért többet szeretnék keresni, ha már elmegyek itthonról.

Egy jogász odakint havi 4000-5000 eurót is megkeres. Persze ehhez az ottani jogot kell ismerni. És a nyelvet tárgyalási szinten, magabiztosan kell tudni.

Szakács vagyok, egyelőre konyhasegédként fogok dolgozni, hogy a nyelvet jól megtanuljam, hiába szeretnék én is havi 2500-3000 eurót keresni konyhafőnökként, vannak lépcsők, amiket bizony végig kell járni. Édesanyám mosolyog azon, hogy odakint pályakezdőként annyit tudok keresni, mint ő 3 diplomával (jogász,közgazdász,EU szakjogász) itthon, osztályvezetőként a NAVnál.

2012. nov. 22. 10:14
 13/15 anonim ***** válasza:

"Egy jogász odakint havi 4000-5000 eurót is megkeres. Persze ehhez az ottani jogot kell ismerni. És a nyelvet tárgyalási szinten, magabiztosan kell tudni."

- na, ez az, ezért keveslem az 1100-et.

A nyelvet nagyon jól beszélem, német nemzetiségi iskolákba jártam, azzal nincs gond.

Itthon már szereztem gyakorlatot az eu-s, nemzetközi és a német jog területén is. Nyilván nem olyan, mintha kinn végeztem volna, de 1100-nél - megítélésem szerint - jobb kéne...

Szóval én még várok, de a Kérdezőnek azért ne az én példám legyen a szempont. :) (Meg pl. nem mindegy, hogy milyen szállás??)

2012. nov. 22. 10:37
 14/15 anonim ***** válasza:

"

Odakint ennyi körül mozog a minimálbér, tartományonként és munkakörönként változó. "

Németországban nincs minimálbér. A félmunkaidős állások egyábként 400 euró körül mozognak, a tanuló állások (mármint ahova elmész betanulni, nem feltétlenül aljamunka, lehet pl. fordítás-tolmácsolás vagy éppen jogi tanácsadás is, szóval asszisztensnek pl) 5-600 euró körül mozognak. A fodrászok és egyebek keresnek 900 euró körül. De nincs minimálbér egyébként.

2012. nov. 22. 10:47
 15/15 bumbi02 ***** válasza:

Bocsi nem láttam Németországot, én Ausztriáról írtam, amit írtam. Ott a szakszervezetek évente megállapodnak a minimálbérben.

Szállás amúgy változó. Pl most konyhasegédként egy egyszemélyes szobát kapok + étkezés (+ingyenes internet, tv, 50%os kedvezmény síbérletre, kölcsönzésre), de néztem hog egy konyhafőnök már apartmanban van elszállásolva.

2012. nov. 22. 11:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!